Scudo Sports

Bisikletim çalındı

benim aldığım u kilit malesef şu anda sitelerinde yok nedense. Tur için bisikletinizin türüne göre yedek lastik pompa yama kiti alyan çakı seti tavsiye ederim ama bunlar beğeniye ve keseye göre değiştiği için herhangi bir ürün önermeyeceğim. dechatlonun kalitesi belli seviyede olduğundan alacağınız ürünlerin size yeteceğini tahmin ediyorum.

Fiyatlardan dolayı bazı eşyaları almayacağım dağ bisikleti var
1. Pompa
2. Yedek lastik
3. Plastik levye
4. Eldiven
Alyan var

Maalesef kese dar her şeyin en ucuzunu arıyorum bunlar yeterli olur mu acaba

Scudo
Fiyatlardan dolayı bazı eşyaları almayacağım dağ bisikleti var
1. Pompa
2. Yedek lastik
3. Plastik levye
4. Eldiven
Alyan var

Maalesef kese dar her şeyin en ucuzunu arıyorum bunlar yeterli olur mu acaba

Pompayı 1 milyoncu dedikleri yerden 12tl gibi bir fiyata almıştım geçen yıl. Oldukça dandik bir pompa ama acil durumlarda götürecek kadar hava basabiliyor.

Yanında yedek lastik olmayacaksa yanında yama kiti olan birininde olması iyi olur. Yoksa lastik patlayınca dönüş aracı yoksa sorun olabiliyor.

Pompa ve eldiven dışındakiler fazla pahalı şeyler değil. Biriktirebiliyorsan bence almanı tavsiye ederim.

Daha önce arkadaşlarımla çıktığım en uzun tur bile 40km civarıydı yani fazla uzun tur yapmış biri değilim. Fazla tecrübem de yok. Forumdaki diğer arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olur zaten.

Yaklaşık 9 yıldır kullandığım Cube SL Road marka model bisiklet her zaman park ettiğim park yerinden çalındı. Kayseri Mimarsinan Parkı Gevhernesibe Camii nin yanında bulunan bisiklet park yerinden geçen hafta salı günü satiat 15.30 ile 16.00 saatleri arasında çalındı. Polis olay yerinde yasak savma kabilinden bir tespit yaptı. O yönden bir ümidim yok. Anca bisikletlilerin sağduyusu ve dikkati ile bulunabilir.
Bu noktada şunu söylemek istiyorum. Vatandaş tamamen kendi haline bırakılmış durumda. Dernekteki arkadaşlardan son bir yılda üçünün bisikletleri çalındı. Birde boşa karbon ayak izi ajitasyonu yapılıyor. Karbon ayak izini küçültmek için yıllardır trafikte cambazlık yapıyoruz. Şimdiye kadar bisikletlilere yönelik yerel yönetimlerden pozitif bir ayrımcılık yapıldığını görmedik. Bisiklet hırsızlığı adeta lümpenlerin önüne atılan bir kurban gibi. Yani büyük miktar ve zenginden çalmıyorsan hadi bununla bir süre idare et der gibi. Nerdeyse lümpenlerin, itin uğursuzun finansörü olduk. Emniyet biraz ciddi takibini yapsa bir şekilde hırsızlara ulaşır. Her taraf mobese. Bu durumda hırsızlara ulaşılamadığını söylemek kayıtsızlığı gösteriyor. Memlekette çok başıboş tip var vede gün geçtikçe bunların sayıları artıyor. Gidişat iyi değil. Söylenecek çok şey var ama ne söylesek boş.
Bisiklete ait görseli burada paylaşıyorum. Görenlerin ve duyanların bisikletliler dayanışması namına dikkatine…
57E661D7-58A4-42E0-BF7F-B05155E5C202.jpeg57E661D7-58A4-42E0-BF7F-B05155E5C202.jpeg

Çok yazık 😕 Umarım en kısa sürede bisikletinize kavuşursunuz.

Geçmiş olsun. Cumhuriyet savcılığına mobese kayıtlarının incelenmesi amacıyla dilekçe yazılamaz mı acaba.

@mehmetsunu Abi geçmiş olsun. Bisiklet gruplarında bisikletin resmini paylaştım. Ancak büyük ihtimalle Yıldırım Beyazıt'ta diğer çalınan bisiklet ve motosikletler ile farklı illere götürülecek malzemeler arasındadır. İnşallah bulunur.

Kardeşim çok geçmiş olsun. Umarım bulunur...
Ne yazık ki ülkede bilinçli bir kontrolsüzlük dönemi yaşıyoruz ve dediğin gibi herkes tek başına mücadele ediyor...

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu geçmiş olsun. Umarım bulunurdan ziyade umarım denk gelirsiniz ya da bulursunuz demek istiyorum. İlan sitelerini bugun itibari ile taramaya başlayın derim. 2-3 ay gibi bir sürede hergün çıkan ilanları yeniden eskiye sıralayıp kategori fark etmeksizin tarayın. İlana çıkarlarsa bisikleti oradan yakalama şansınız olabilir.

Yaklaşık 9 yıldır kullandığım Cube SL Road marka model bisiklet her zaman park ettiğim park yerinden çalındı. Kayseri Mimarsinan Parkı Gevhernesibe Camii nin yanında bulunan bisiklet park yerinden geçen hafta salı günü satiat 15.30 ile 16.00 saatleri arasında çalındı. Polis olay yerinde yasak savma kabilinden bir tespit yaptı. O yönden bir ümidim yok. Anca bisikletlilerin sağduyusu ve dikkati ile bulunabilir.
Bu noktada şunu söylemek istiyorum. Vatandaş tamamen kendi haline bırakılmış durumda. Dernekteki arkadaşlardan son bir yılda üçünün bisikletleri çalındı. Birde boşa karbon ayak izi ajitasyonu yapılıyor. Karbon ayak izini küçültmek için yıllardır trafikte cambazlık yapıyoruz. Şimdiye kadar bisikletlilere yönelik yerel yönetimlerden pozitif bir ayrımcılık yapıldığını görmedik. Bisiklet hırsızlığı adeta lümpenlerin önüne atılan bir kurban gibi. Yani büyük miktar ve zenginden çalmıyorsan hadi bununla bir süre idare et der gibi. Nerdeyse lümpenlerin, itin uğursuzun finansörü olduk. Emniyet biraz ciddi takibini yapsa bir şekilde hırsızlara ulaşır. Her taraf mobese. Bu durumda hırsızlara ulaşılamadığını söylemek kayıtsızlığı gösteriyor. Memlekette çok başıboş tip var vede gün geçtikçe bunların sayıları artıyor. Gidişat iyi değil. Söylenecek çok şey var ama ne söylesek boş.
Bisiklete ait görseli burada paylaşıyorum. Görenlerin ve duyanların bisikletliler dayanışması namına dikkatine…

Çok geçmiş olsun. Bisikletin faturası duruyor mu? Seri numarası vs belki ilanda bulursanız işe yarayabilir.

Üstte bir arkadaş mobese kaydından bahsetmiş. Yaklaşık 5 yıl önce eşimle birlikte büyük bir trafik kazası geçirdik. Gece saatlerinde ters yoldan yarışarak gelen iki araç bize çarpıp kaçtı. Spin atarak başka bir araca çarptık. Eşimin omuriliğinde kalıcı hasar meydana geldi ameliyatlar vs... Adamların peşinden koşmaya çalıştım ama plakaları alamadım. Araç da yürür değildi. Polise suç duyurusunda bulundum. İşe yaramadı. Savcılığa verdim. İşe yaramadı. Her taraf mobese. Ters yönden giren araçlar belli. Güvenlik kameralarından kendim uğraşıp görüntüleri aldım ama plakalar okunmuyor. Saat belli girip çıkılan yer belli ama adamlar mobeseden tespit edemediler. Çarpan kişiler de tecrübeli, çarptıkları anda uzunları ve sisleri açmışlar plaka okunmuyor. Neyse çok uzattım. Aylarca bekledik bir sonuç çıkmadı. Belki bir milletvekilinin oğlu olsaydık 3 dakika içerisinde adamları yakalarlardı. Onun yerine eşimin üzerinde ehliyeti yok diye adamlar gece saat 3'te beni eve kadar yollayıp kimlik alıp gelmemi söylediler. (Git gel 40 km) Yoksa ceza yiyecektik. O travmanın üzerine taksi tutup eşimi orada araçla bırakıp eve gidip alıp geldim adamlar çoktan gitmiş. Böyle saçma sapan bir durum.

Çevrede güvenlik kamerası varsa kendiniz dolaşıp rica edin. Yoksa uğraşmıyor kimse.

Geçmiş olsun diyen ve iyi dileklerde bulunan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Gözleriniz yollarda olsun. Bize bizden başkasının faydası yok. Sizlerin dikkati ve basiretine güveniyorum. Yerel haberlerde son bir kaç gündür araba ve motor hırsızlıklarını gördükçe benim bisikletimin çalınmasına pek şaşırmadım doğrusu. Hatta bir arkadaşın kawasaki motoru çalındı. Herkes bisikletine sahip çıksın. Old laik günlerde güven içerisinde yaşıyorduk. Nerdeyse evimizin kapısını kilitlemezdik. Hamdolsun artık daha dindarız.

Selamlar arkadaşlar, malesef çok sevdiğim bisikletim çalındı. Konya-Karatay-Kule Site civarı evimiz, bodrum katta idi ve çalındı. Görenler haber ederse çok sevinirim, çok nadir modellerden, türkiyede 10'dan fazla olduğunu sanmıyorum. Teşekkürler. Son hali kırmızı griplidir.

Capture.PNG

Geri