Scudo Sports

Bisikletim çalındı

Cannondale/kahverengi bisikletim Feneryolu, Göktepe sokak, apartmanın kapısının önünden 20230507_194039.jpgçalındı. 29 haziran

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Geçmiş olsun,umarım bulunur.genel olarak da bir tavsiyede bulunmak istiyorum,satın alınan bisikletlerin marka,model ve seri nosunun olduğu bir belgeyi mutlaka saklayın(ikinci elde almış olsanız).

• Beğen
Tepkiler: Dilarank
Geçmiş olsun umarım bulunur.

Geçmiş olsun, karakola mutlaka haber verin. Sizin bisiklete özel çalışma yapılır mı bilmem ama bir hırsız yakalandığında hiç beklemedğiniz bir anda bisikletiniz gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: Dilarank
Geçmiş olsun. Özellikle İkinci El İlan Sitelerine bakmayı ve yakınınızdaki Bisiklet tamircilerine gitmeyi unutmayın. Karakola zaten haber vermişsinizdir ancak yıllar geçse de bazen bulunamayabiliyor. Kamera kayıtları yakın civarlarda varsa araştırmanızı da öneririm.

arkadaşlar merhaba, dün gece izmir mithatpaşa meslek lisesi arkasındaki evimizin deposundan Bianchi m0015 29 jant dağ bisikletimiz çalınmıştır. Arife günü satın alındığından sıfır durumda. üzerinde zefal suluk , arkada kırmızı önde beyaz silikon ışıklandırmalardan mevcut. polis geldi kamera görüntülerini istedi. ne yazık ki depoya bakan kameraların kayıt yaptığı cihaz da depoda idi ve onu da çalmışlar. ikinci el sitelere bakacağım önümüzdeki günlerde ancak pek ümitli değilim. fatura ve seri numarası mevcut olduğundan çevre dükkanların kameralarına bakıp pazartesi sabahı karakola gidip ifade verip dosya açtıracağım. aman dikkat kimsenin başına gelmesin.

Dosyalar

• M15-29-siyah-celeste-1_7.jpg
    M15-29-siyah-celeste-1_7.jpg
    95,1 KB · Okunma: 22
Geçmiş olsun, benimde 2017'de sıfır katlanır bisikletim çalınmıştı. Karakola gidip şikayetçi oldum. Kamera kaydı vardı ve eşgal net belli olmasına rağmen hiç birşey çıkmadı.

Geçmiş olsun, benimde 2017'de sıfır katlanır bisikletim çalınmıştı. Karakola gidip şikayetçi oldum. Kamera kaydı vardı ve eşgal net belli olmasına rağmen hiç birşey çıkmadı.
İnanılır gibi değil maalesef. Kamera kaydında her şey açıkça görünüyor muydu? Ayrıca eşkali belliyse prosedürün belli olması lazım.

Son düzenleme:
İnanılır gibi değil maalesef. Kamera kaydında her şey açıkça görünüyor muydu? Ayrıca eşgali belliyse prosedürün belli olması lazım.
Evet kayıtta herşey açıkça net bir şekilde görünüyordu. Apartman kapı kilidini bozup depoya iniyor depo kapısının kilidini kırıyor, depoda duran bisikletin kilidini kırıp bisikleti çalıyor. İki kapı kilidi, bir bisiklet kilidi kırıyor. Tüm bunlar 4 dk içinde oluyor.

Evet kayıtta herşey açıkça net bir şekilde görünüyordu. Apartman kapı kilidini bozup depoya iniyor depo kapısının kilidini kırıyor, depoda duran bisikletin kilidini kırıp bisikleti çalıyor. İki kapı kilidi, bir bisiklet kilidi kırıyor. Tüm bunlar 4 dk içinde oluyor.
Burada birden fazla suç var. Bisikletinizin değerini bilemiyorum ancak hala görüntüler elinizde mevcutsa ve dediğiniz üzere şahsın eşkali belliyse somut olaydaki suç için zamanaşımı yok (suçun en basit halinde dahi 8 yıl+). Kaldı ki hırsızlık suçu takibi şikayete bağlı bir suç olmadığı için savcılığın olayı kendiliğinden araştırması gerekir ve sizin olayınızda suçun bir şikayet süresi de yoktur. Nitelikli hali kapsayan TCK 142 durumu mevcut çünkü.

Burada birden fazla suç var. Bisikletinizin değerini bilemiyorum ancak hala görüntüler elinizde mevcutsa ve dediğiniz üzere şahsın eşkali belliyse somut olaydaki suç için zamanaşımı yok (suçun en basit halinde dahi 8 yıl+). Kaldı ki hırsızlık suçu takibi şikayete bağlı bir suç olmadığı için savcılığın olayı kendiliğinden araştırması gerekir ve sizin olayınızda suçun bir şikayet süresi de yoktur. Nitelikli hali kapsayan TCK 142 durumu mevcut çünkü.
Hukuken nedir ne değildir bilmiyorum hocam, teşekkürler bilgi için. Polis olay yerlerinin fotoğraflarını çekti, ben de kayıtları verdim. İfade verip şikayetçi oldum. 6 sene geçti ses seda çıkmadı. Görüntüler silindi maalesef. Eski telefonumda kalmıştı.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Karakol bir işe yaramıyor genelde. 2020 de çalınan bisikletim için başvuru yapmıştım kamera kaydı vs her şey ile. 3 ay sonra kendi imkanlarımla Adapazarında bulup geri aldım bisikleti. Geçen sene falan nolu dosyanızla ilgili tüm gayretimizle çalışıyoruz konulu bir SMS attılar lakin, haftada en az 1 defa karakolun önünden geçiyorum hâlâ bisikleti arıyorlar. Umarım bir gün bulurlar. 🥱

Bulmanıza sevindim. Size yine SMS'de olsa atmışlar. Bana hiçbir şekilde dönüş olmadı. Bu saatten sonra hiç olmaz.

Merhaba 31 Temmuz da oğluma aldığımız Corelli trivor 2.1 mavi renk bisikletimiz resimdeki şahıs tarafindan Bursa Tophaneden dairemin katından çalınmıştır. Bisikleti alalı 2 hafta olmustu. Konuyla ilgili yardımcı olacak olanlar varsa sevinirim. Karakola gittim. Kayıtları teslim ettim. Nerelere bakabilirim başka yardımcı olabilirmisiniz . Teşekkürler.

Dosyalar

• 20230802_004543.jpg
    20230802_004543.jpg
    70,2 KB · Okunma: 70
  • IMG-20230801-WA0002.jpg
    IMG-20230801-WA0002.jpg
    125,9 KB · Okunma: 73
  • 20230801_141011.jpg
    20230801_141011.jpg
    88,3 KB · Okunma: 74
  • Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba 31 Temmuz da oğluma aldığımız Corelli trivor 2.1 mavi renk bisikletimiz resimdeki şahıs tarafindan Bursa Tophaneden dairemin katından çalınmıştır. Bisikleti alalı 2 hafta olmustu. Konuyla ilgili yardımcı olacak olanlar varsa sevinirim. Karakola gittim. Kayıtları teslim ettim. Nerelere bakabilirim başka yardımcı olabilirmisiniz . Teşekkürler.
Geçmiş olsun, sahibinden, letgo, Facebook mağaza, buralarda hemen bisiklet ilanı alarmı kurun. Tür olarak hepsini seçin, başka bir tür olarak bile ilana çıkabilir. Her gün belirli bir saatte tüm siteleri yeniden eskiye sıralayın kontrol edin. Bir süre sonra ezbere geçeceksiniz ama şansınız varsa bulma şansınızı arttırırsınız. Benim bisikletim çalındığında 3 ay sonra ilanda buldum. İnşallah siz de bulursunuz...

Bu gibi durumlardan nasıl korunabilirim bisiklet evde duruyor ama dışarıda bazen bırakmak zorunda kalıyorum 15 dakika civarı

dechatlonda satılam en büyük U kilit+çelik halat kesin çözüm.

Fiyat nedir acaba ve size ekstra olarak bir soru daha soracağım cuma günü pendik bostancı tur yapacağız ancak hiç ekipman aksesuar vs yok eşya port vs falan önerileriniz var mı decathlonda

Son düzenleme:
Fiyat nedir acaba ve size ekstra olarak bir soru daha soracağım cuma günü pendik bostancı tur yapacağız ancak hiç ekipman aksesuar vs yok eşya port vs falan önerileriniz var mı decathlonda
benim aldığım u kilit malesef şu anda sitelerinde yok nedense. Tur için bisikletinizin türüne göre yedek lastik pompa yama kiti alyan çakı seti tavsiye ederim ama bunlar beğeniye ve keseye göre değiştiği için herhangi bir ürün önermeyeceğim. dechatlonun kalitesi belli seviyede olduğundan alacağınız ürünlerin size yeteceğini tahmin ediyorum.

Geri