Scudo Sports

Bisikletim Çalındı - Caddebostan / İstanbul

mehmetogul

Üye
Tepki
1
İsim
Mehmet
Bisiklet
Specialized
Herkese Merhaba,

Aktif Pedal'den aldığım Specialized marka Hardrock model bisikletim caddebostandaki evimizin alt katından kilidi kırılarak çalınmıştır.

Arabam, Bilgisayarım yada maddi olarak daha değerli başka birşeyim çalınsaydı bu kadar üzülmezdim.
Bisikletimi çok seviyor ve duygusal bağ kurmuştum.

Hırsız, binanın etrafındaki altı kameradan ikisine yakanlanmış. Belli ki bisikleti daha önceden gözüne kestirmiş. Çünkü bisiklet kaskıyla doğrudan bisikletin olduğu yere gelip kilidi kırıyor. Gündüz ortası, etraftan insanlar geçiyor ama hırsız, kask takarak kendisine bisiklet sahibi süsü verdiği için kimse garipsemiyor.

Görüntüleri izler izlemez CD'ye kaydettim. Aktif Pedal'den bisikletin seri numarasının yazılı olduğu faturamın kopyasını rica ettim. Sağolsunlar hemen arşivden bulup verdiler. Göztepe Polis karakoluna giderek faturayı ve görüntüleri verdim ve suç duyurusunda bulundum.

Polis bana boşuna uğraşıyorsun, bunun gibi binlerce dosya var ve hiçbirinden sonuç çıkmıyor dedi.
Ben yinede işlemleri yapmak istediğimi söyledim. Sadece şikayet dilekçesi doldurduk. Hepsi bu mu dedim. Evet dedi.
- Olay yerine gelmeyecek misiniz?
- Hayır!
- Kırılan kilit orda duruyor. Parmak izi almayacak mısınız?
- Hayır!
- Çevredeki mobese görüntülerine bakmayacak mısınız?
- Hayır!

İşte! bekleyen binlerce dosyadan sonuç çıkmamasının sebebi sakın bu olmasın!
Gündüz ortası onca kameraya rağmen hırsızların elini kolunu sallayarak hırsızlık yapabilmelerinin sebebi bu olmasın!

Bisikletimin çalınmasından daha kötü olan, bu adalet sistemiyle yüzleşmemdi.

Bende burada şansımı denemek istedim. Boyum 1,97 bisikletin kadrosu 23 inc (XXL), bu kadar büyük bir bisiklet kolay kolay kimseye olmaz. Bu nedenle küçük de olsa bir ihtimal bulunabileceğine inanıyorum. Tüm detaylar aşağıda listelenmiştir. Hırsızlık anına ait videolar ve bisiklete ait foto da ektedir.
Görenlerin, duyanların bilgi vermesini rica ediyorum.

Marka : Specialized
Model : Hardrock
Kadro : XXL (23 inc)
Renk : Mat Siyah + Kırmızı
Seri No : WSBC602310787H

Kamera 1 Oto park yaya giriş - (link)
Kamera 2 Oto park araç giriş - (link)

Herkese selamlar

• Beğen
Tepkiler: ustad9620
Scudo
:(:(
Umarım bulunur herhangi bi zarar gelmeden.

geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bulursun.

Geçmiş olsun umarım bulunur.Benim eski bisikletim çalındığında karakola gitmiştik sizre ki gibi seri numarası istemişti. Çalındığı yere gelip bakacaklardı etrafta ki kameralara falan ama yaşım 18 den küçük olduğu için veli istediler.Babama korktuğum için soylememistim işte o yüzden öyle kaldı.Ama bizim Balıkesir deki polisler ilgileniyordu.

umarim bulunur bir sekilde bisikletiniz. gozden irakta birakilan bisikletlerin kilitlerinin kesilmesinin ne kadar kolay oldugunu tekrar ibretle gormus olduk malesef. iki dakikasini almadi kilidi halletmek serefsiz herifin.

Geçmiş olsun. Umarım bulunur.

Hocam çok geçmiş olsun... Böyle emek hırsızları insanın moralini bozarken üzerine ilgisiz bir adalet sistemi de iyice zıvanadan çıkarıyor olayı. Bir de kamerada böyle binip gitmesi de iyice kızdırmıştır herhalde sizi... Umarım kısa süre içerisinde bulunur

Minareyi çalmadan kılıfını hazırlamış p.z.v.nk!

Allah sabırlar versin. İnşallah kısa sürede bisikletinize kavuşursunuz.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
Bence kadro boyundan dolayi bulunabilinir. O tarz bir bisiklet o kadroyla 2. El sitelerini takip etmek lazim.. Gecmisolsun.

Geçmiş olsun , bulunmazsa sadakan olsun o ... çocuna :(

• Beğen
Tepkiler: serdar k
8 yaşında kıza tecavüz etmenin cezasının bile hırsızlıktan az olduğu ülkemizde, hırsızlık umurlarında mı olur.

Ne olacak böyle böyle bilmiyorum. Durum vahim.

Geçmiş olsun bisikletiniz için üzüldüm
Kamera kayıtlarında eşgal olmasına rağmen neden polis bunu üzerine gitmez gerçekte enteresan...
Bazen tv de haberlerde hani rastlarız hırsızlık yapanları kamera kayırlarından nasıl yakalandıkları haber yapılır
Acaba bunun için farklı muracat edilecek yerlermi vardır
Araştırmak lazım...
Tekrar geçmiş olsun

canımızın malımızın güvenliği olmadığı bir ülke düşünün..off ki ne off

Bugün izmit merkezden arkadaşımın bisikletini 5 kattan çaldılar daha ne olsun polise felan gitti ama sonuc cıkıcagını sanmıyorum

Büyük geçmiş olsun hemde mübarek ramazan ayında böyle birşey inşallah olumlu bir sonuç çıkar.

Hırsıza bak kaskı bile takmış.

gecmiş olsun üzüldüm ama aklıma şu geldi.Kask taktıgına göre bu hırsız bisikletçi biri bence..Tahminim strava kullanıyorsanız..orda farkettimki evin önünde açtınız diyelim adresiniz belli oluyor.Ordan size ulaşma ihtimalleri varmı dır acaba..Çok ütopik oldu gerci ama

Geri