Scudo Sports

Bisikleti yıkamak.

@K. Benli

Yağı yıkamıyoruz bisikleti yıkıyoruz, sonrasında gereken yerleri yağlıyoruz.

@Yunus Emree

QR ın yerinden fırlaması ile yağın suya karışması arasındaki ilişkiyi daha açık yazar mısın?

Scudo
@cenkduran
Yağın bozulmasıyla düzgün dönmeyince bir yerden patlak vermiş.

@Yunus Emree

Hala anlamıyorum. QR'ın fırlamasıyla yağ su karışımının ne alakası var. Su yağı bozmaz ki. Su zaten buharlaşan bir sıvıdır. Çok uzun süre durmaz.

@cenkduran
Bunu ben de anlamadim. Bir de "Yağın bozulmasıyla düzgün dönmeyince bir yerden patlak vermiş" diye yorum yapmis bir arkadas. Be QR'lerin yaglanarak döndügünü o arkadasdan ilk defa duydum.

Bisiklet nasil yikanir konusuna gelince.... Cok basit yikanir.
Gidersin araba yikmaya önce güzelce islarsin sonra sabunlu suyla hertarafinin sabunlarsin sonra güzelce tazyikli suyla yada hortumla durularsin. Yok köpük bilyalara zarar verirmis yok su yagi bozarmis, yok öyle bir sey.
Ben senelerdir bu tarzda yikiyorum bisikletlerimi ve simdiye kadar hicbir zararini görmedim. Yikadikdan sonrada ne kuruturum nede bakim yaparim zamani gelmedikce, binmeye devam ederim, unutmayin su buharlasan bir sividir ve kurur gider.
Ha bisikletiniz de paslanacak parcalar varsa birsey diyemem onlar paslana bilir zamanla.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
Ben de bu konuda çok kaygılıyım. Yağmurda çamurda dolaşıp gelince bahçe hortumuyla korka korka çamuru akıttım bir kere. Yağlama, paslanma v.s. kaygılanıyorum açıkçası. Tuzlu su değil, ne kadar paslanır ki?

Bizim burada araba yıkama var tanıdık onlarla da bir konuşayım bakayım.

Basınçlı şu tabancasiyla dün zincirde dahi yağ birakmadim. Sonrasında bisikleti kurulayip yağlıyorum. Hiç bir sıkıntı olmuyor.

@S.Paker

Bisiklete uygun donanımlar tekne donanımları gibidir. Şu hiçbir sıkıntı yaratmaz. Gönül rahatlığı ile yıkayın.

@osmankitay

Hocam sonuna kadar katılıyorum size...Eskiden bende bahçe musluğu kova sabun evin önünde uğraşırdım sonra evin yakınındaki benzinciye gittim 2 lira attım köpük ve su makinesine bi güzel köpükledim sonra verdim su tabancası ile coşkuyu ne zincirde yağ ne rublelerin arasında kir hiç uğraşmaya bile gerek yok sonra benzincide kendim bi güzel kuruladım bisikleti eve kadar elimde götürdüm ki vites sistemine bir zeval gelmesin malum hiç yağ kalmadı üstün kötü bi wd 40 püskürttüm sisteme sonra 4-5 saat kurusmasını bekledikten sonra bi güzel kendi zincir yağımla yağladım ve o gün bu gündür bisikleti hep böyle yıkıyorum 0 sorun 0 kafa ağrısı

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
@cenkduran
Yav servisin dediği o işte, içerisi bozulup dönmeyi engellediği için (mille de ilgili birşey söylemişti) öyle olmuş. Göbekle veya suyla alakası olmasın, qr neden yerinden fırlar o zaman? Bunun nedenini biliyorsanız o zaman bana da söyleyin ben de iyi bileyim. Ben bildiğim şeyi söyledim, qrnin fırlamasını mile yağa suya bağladı adam, ben ne yapayım artık.
@Murat Cömez
Qrnin yağlanarak döndüğünü felan hiç söylemedim.

@Yunus Emree

Soru buydu...
QR ın yerinden fırlaması ile yağın suya karışması arasındaki ilişkiyi daha açık yazar mısın?

Cevapda bu...
Yağın bozulmasıyla düzgün dönmeyince bir yerden patlak vermiş.

Bu soruya böyle cevap gelince ne alasiliyor. Bu cevabi bu soruya ben yazmadin sen yazmisisin.

Ben her cumartesi ilk başta yaklaşık yarım su bardağı sentetik tiner ve diş fırçasıyla ruble, arka aktarıcı, ön aktarıcı, zincir ve aynakol dişlilerini bi güzel elden geçiriyorum sonrasında bulaşık deterjanlı sıcak suyla bulaşık süngeri vasıtasıyla bir güzel zincirine dişlisine varıncaya kadar yıkıyorum bütün kadro ve parçalarımı en son kurulayıp WD40'la -bilmeyenimiz çok azdır- girişiyorum.. Telefonla fotoğraf atılıyosa şimdi bi yüklemeyi deniycem. Çekinen arkadaşların, abilerin,kardeşlerin fikir sahibi olmasında yararı olur umarım...

@Ali Minyum

Benim gibi yeni başlayanların tam olarak bilgilenmesi açısından bu aşamaların ve kullanılan malzemelerin markalarıyla birlikte verilmesi çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

@Murat Cömez

Otomobil yıkama yerlerindeki makineler 200bara kadar çıkmakta, en azından biraz uzaktan su sıkın derim.

http://img.tapatalk.com/d/14/03/09/uhupadet.jpg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
1500 km oldu bisikletim hayirlisiyla ama bu bakımlarla çok iyi durumdahttp://img.tapatalk.com/d/14/03/09/e3ubygen.jpg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
Ali Minyum senin de ismin çok komikmiş. Yaratıcı bir isim bulmuşsun kendine. :))))

@Murat Cömez

Düzgün dönmeyen dediğim göbeğin kendisiydi,qr zaten dönmüyor ki.
Öyle anlaşılıyor başta düzgün anlatmamışım belli ki.
Benim dediğim şeyler zaten servisin söyledikleri, kendim uydurup da söylemiyorum.
Ama merak ediyorum 5 aylık bisikletin qr mandalı niye bir anda yola fırlasın, kırılarak fırladı zaten.
Buna benzer şekilde servise sorduğumda yağın bozulup o şekle geldiğini söylemişti.

Yukarıda yol bisikletini özel fırçalarla yıkayan biri vardı, o fırçaları Türkiye'de bulma imkanımız var mı acaba?
Yorumlara göre birşey olmuyormuş, bundan sonra ben de su ve sabunla yıkarım o zaman. Ama o fırçalar iyi iş görüyordu.

Onu da yıkıyorum narlı pirille yıkıyorum ismimi de. Çok tertemiz oluyo..@cenkduran

merak ettiğim kadronun iç kısmında su birikip paslanma yaparmı

@Mehmet Harman

Alüminyum ve karbon paslanmaz sadece çelik paslanır. Su buharlaşıcıdır bisikletteki çeliği bile paslandırması zordur anrak rutubetli ortamlarda paslanabilir. Bisiklet yıkarken kullanılan su birşey yapmaz.

@Ali Minyum

maşallah maşallah...

Yıkama tarifleri veren arkadaşların bisikletlerinin kirlilik derecesini de belirtmelerinde fayda var. Öncelikle taş, toprak, çamur yollarda kullanılan MTB'ler daha fazla, yağlı kısımları da toza toprağa bulanmış olarak kirlendiklerinden biraz daha haşin temizliğe ihtiyaç olur.

Ama bir arkadaş burada yazılanları okuyup da hiç de gerekmediği halde şehir veya yol bisikletini aynı şekilde yıkarsa, faydadan fazla zarar görür.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri