Scudo Sports

Bisikleti yıkamak.

Ozan Güneri

Forum Bağımlısı
Tepki
2.454
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar ne zamandır bisikletin her yerine uygun köpük dagıtma peşindeydim ama en sonunda çareyi bıldum :)
Dün bauhaus'dan 10 tl'ye aşağıdaki Basınçlı su püskürtücü'yü aldım.Şu an bisikletler Serkan'da bakımda oldugu için onlarla deneyemedim ama iki video çektim.Bulaşık deterjanı koyarak.(yatık oldugundan kesik kesik geldi )
1. video eşit dagıtım.
2.video dişliler üzerine etkili olabilir.
http://imageshack.com/a/img856/7263/alsj.jpg

Scudo
acaba koçtaç veya tekzende var mı ? güzelmiş bende alacağım içinde aspirins denen ilacıda koydum mu mis gibi leke kalmaz,bunu adı ne olarak geçiyor

@alper Ku
Basınçlı su püskürtücü.Genellikle Bahçe bölümünde oluyor orada arayın.Ben Kozyatagı Bauhaus'dan aldım.

Ozan bey Merhaba,
Püskürtücünün içine koyduğunuz deterjan ne,özel birşeymi ve sulandırıyormusunuz.güzel bir çözüm,bende deneyebilirim..

Bisikleti mi yıkarken,fırça ile yıkıyorum,hem hareket etmiş oluyorum,hem de bu şekilde yıkamak hoşuma gidiyor,sanki araba yıkar gibi . :)

@mustafa tabanlı
Fairy koyup sulandırdım.

• Beğen
Tepkiler: mustafa tabanlı
@Ozan Güneri

Bu aletten bende var da ,, Peki suyun kaçta kaçına deterjan döküyorsunuz ? Malum çok sıvı oldu mu pek işe yaramıyor.

@enes savaş
Çok fazla koymadım fairy'i ,artık yoğunluğu siz ayarlıyacaksınız kire göre.:)

Hortumu biraz açıp elimle ovalayarak temizliyorum bisikleti. Adamın iflahını kesiyor:)

@Ozan Güneri

Bulaşık deterjanı kullanmayın derim, içeriğindeki yağ çözücüler boyaya zarar verebilir, kaliteli fırçasız araba şampuanı alın derim, ucuzlarını tavsiye etmem "kostik" denilen içeriği güçlü ama boyaya bir o kadar zararlı kimyasal kullananlar varmış.

Bisikletin üstünde km saati gibi elektronik şeyler yoksa bisikleti duvara dayayın tazyikli suyu basın ben öyle yapıyorum en basiti. :D

@Berke Kazankaya

Bu şekilde yıkamak zararlı bence, en azından benimkinin kitapçığında yazıyor:)

@Çetin Güzel

Bunlar eski yöntemler, araba yıkamacılardakı köpük, gerekise hafif bir fırçalama ve arkasından tazyikli su tertemiz yapıyor.

Mükemmel bir ürün artık bisikleti bununla yıkıyorum titiz arkadaşlarıma, abilerime tavsiye ederim. :)

(link)

Ben anlamıyorum aktarımı yağla kolaylaşan aletin olduğu yerde köpüğün deterjanın ne işi var?
Öyle laflar var ki bisikletin her tarafını köpükleyip durulamamız gerekiyormuş gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Yunus Emree

"Aktarımı yağla kolaylaşan" tanımı ilginç bir tanım. Köpükle ve tazyikli su ile yıkadıktan sonra elbette "aktarım sistemini" yağlamak gerekiyor. Bunu anlayabileceğinizi düşünüp o kadar detay yazmadım.

Geri