Scudo Sports

bisikleti topluyorum ama...?

@maosxs

Valla arkadaşın yazısından benim anladığım tek pistonlu sistemlerde (mekaniklerde genelde böyle) sürtme daha kolay olabiliyor. Onun dışında pek fazla bilgim yok. Bir de göbek alcaksan sakın deore alma derim fiyatına göre gerçekten kötü denebilir.Lx in de pek farkı yok.Galiba tek farkı, çift sızdırmazı var(deore'de tek) Alacaksan xt al. Deorenin tüm modelleri kötü değil tabi mesela aynakolunun fiyat - performans oranı gayet güzel.

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
bu göbekler hep kararsızlığa yol açıyo zaten... deore'dan biraz daha pahalı ama dur bakalım... xt göbeğe 9lu kaset uyuyor mu peki?

Elbette uyuyor, Hatta kaset göbek olduktan sonra 8'liye de uyuyor.Ki bendeki öyle.

• Beğen
uzun bir aradan sonra tekrar merhaba:)
malum, henüz toplamayı bitiremedim bisikleti...

şimdi aynakol olarak 44'lük bişeyler düşünmeye başladım. (arka dişliyi 9'lu aldım bu arada). ama aynakol ve orta mil konusunda oldukça bilgisiz olduğumu görüyorum.

orta göbek için bazı ebatlar yazılmış. mesela delta bisiklette bir üründe "SHIMANO DEORE ORTA GÖBEK OCTALINK BB ES51 73X118 MM" yazıyor. bir başkasında ise "SHIMANO DEORE ORTA GÖBEK OCTALINK BB ES51 68X121 MM". şimdi bunlardan hangisi (yada başkası mı) benim kadroya (geotech race) uyar? ve ayrıca orta göbeğe hangi aynakolun uyduğunu nasıl anlarım?

73*118 yazısı orta göbeğin çap*uzunluğunu ifade eder... kendi kadronuzdaki ölçüleri ölçerek uyun olanı alabilirsiniz....

• Beğen
hımmm. çap tamam ama uzunlukta yine takılıyorum. göbeğin kadroya girdiği yuvanın uzunluğunu mu ölçmeliyim? hani iki ucundan biraz kadronun dışına çıkıyor ya, orası kafamı karıştırıyor.

arkadaşlar, nihayet toplama işlemi sona erdi. önerilerinizle yola çıkarak aldığım parçalar şöyle:
deore octalink aynakol 175mm
deore arka vites
deore fren-vites kolları
lx arka göbek
9'lu dişli
orta göbeği de bisikletçi, uygun bir modeli taktı.
ha bir de 9lu sisteme uygun zincir tabi...

ilk denememi bugün yaptım. sürüş konforunda ve ortalama hızımda belirgin bir artış gözlemledim. 1-2 ince ayar daha gerekiyor gibi... (aslında bu belirgin artışın asıl sebebi bianchi bisikletten buna geçiş diyebilirim. yeni parçaları alana kadar bianchi aspid sf'te kullandığım aynakol, göbek, vs. ile kullanıyordum.:D ) disk frenden de vazgeçtim bu arada. ileride daha iyi bir vfren alabilirim.

yarışlara hala katılmıyorum, bu parçalar beni uzun süre götürür diye düşünüyorum. yardım ve ilginiz için hepinize teşekkür ederim

Serden bisikletin hayırlı olsun güle güle kullan.

Bu arada geçen ki gezilerde sen de varmışsın ama tanıyamadım.Siyah Geotech'li sendin galiba.Bundan sonraki karşılaşmalarda tanışır, konuşuruz.

• Beğen
saðol... sadece musaözüne gelebilmiþtim, lületaþý ocaklarý gezisinde yoktum. evet, siyah geotechli bendim. sonraki gezilerde görüþmek üzere:)

Geri