Scudo Sports

Bisikleti temizlemek ve parlatmak için ne kullanılır?

Farklı örnekler verilmiş ama sakın gaz yağı, tiner, mazot vs. kullanmayın.
Kullanıcısı olarak size (link) şu ürünü tavsiye ederim. Aynı zamanda carbon safe bir malzeme. Uyguladıktan sonra gözlerinize inanamazsınız. Koruyucu bir katman özelliğide var. Biraz tuzlu olabilir ama kutusu sizi uzun bir süre idare eder.

Hocam bu tam aradığım şey gibi. Sipariş geçtim.

Scudo
Ben bisikleti komple yıkamanın saçma olduğunu düşünüyorum. Özellikle de kuru havada sürülüyorsa. Bisikletlerimden ikisini 3-4 yıldır toplam 5 defa yıkamamışımdır. Sadece ıslak mendille, veya nemlendirilmiş bezle sildim. Hala da tertemizler.

Bunun dışında zinciri, ruble ve aynakolu temizlerim, ama hiçbir zaman hortumu alıp su tutmadım.

Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi bayramlar öncelikle.. konuyu hortlamış oldum ama uygun bir başlık olduğunu düşünüyorum.

Yol bisikleti ile uzun tur yapıyorum. Dolayısı ile toz böcek vs. Mutlaka kadroya yapışıyor.. kadroyu temizlerken sizler ne kullanıyorsunuz. Su değdirmek istemiyorum pek. Boyasını koruyacak (hatta kadro malzemesini -karbon) bir solüsyon var mı kullandığınız merak ettim.

Ben aşağıdaki gibi bir ürün buldum ama malum bir yandan da cila boyayı inceltir derler.. bilemedim. Sizin tavsiyeniz ne olur?

(link)
Pasta inceltir dıye bılıyorum ben. Cıla tam tersı katman oluşturur korur.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Çıkmayan böcek izleri için bisikleti yıkadıktan sonra kil hamuru kullanabilirsiniz. 4-6 ayda bir wax uygulamak boyanın korunması için iyidir bütçe yeterli ise seramik kaplama yapılabilir 2 yıl gider.
Ben bisikleti komple yıkamanın saçma olduğunu düşünüyorum. Özellikle de kuru havada sürülüyorsa. Bisikletlerimden ikisini 3-4 yıldır toplam 5 defa yıkamamışımdır. Sadece ıslak mendille, veya nemlendirilmiş bezle sildim. Hala da tertemizler.

Bunun dışında zinciri, ruble ve aynakolu temizlerim, ama hiçbir zaman hortumu alıp su tutmadım.

Hortumdan bu kadar korkmamak lazım ben 3 yıldır ayda 1 kez yıkamadan önce kaba kirleri hortumla akıtıyorum ama sele borusunun üstünü kapatmak lazım orta göbeğe su kaçması paslanıp göbeği kırabilir başıma geldi ama sele borusunu kapatarak yıkayınca hiçbir sorun yaşamadım şu anki orta göbeği 2 yıldır kullanıyorum

Geri