Scudo Sports

Bisikleti hafiflettim, rahat ettim.

Bence stickerdan birkaç harfi gene geri yapıştır, Allah korusun rüzgarda kimse tuttamaz, uçar gidersin.:D

Şaka bir yana,benim bisiklette yaklaşık 14-15kg civarlarında. Geçende yolda,kamyon geçerken bir rüzgar yaptı,neredeyse dengemi kaybediyordum. Hafif bisiklet olsa yaprak misali uçardım sanırım. Ama hep hafif bir bisiklet denemek istemiştirim,sanki kuş gibi uçacak,iki pedalla metrelerce yol alacak gibi bir his var içimde....

Scudo
Ağırlık aşırı önemli olsa tt bisikletler yol bisikletlerinden ağır olmazdı.

@-Skynet-

Kamyonun rüzgarından, ağır bir şehir bisikletiyle hafif bir yol bisikletine oranla daha fazla etkilenirsiniz.Ben kendimi öyle durumlarda yol bisikleti ile daha güvende hissediyorum.

Bu bisiklet için konuşursak :

- Keskin bir bıçakla lastik dişleri kesilerek lastik slik hale getirilir. Kafadan 500 Gr , hemde asfaltta daha hızlı gider.
- Yan ayaklığa gerek yok. Sökülür. 200 Gr da böyle
- Boya tamamen kazınırsa 350 gr felan da hafifler ( Umarım )
- Suluk komple atılır , etraftaki çeşmelerin yeri ezberlenirse 150 gr böyle
- Kadro çantasına da gerek yok - 400 gr
- Sele komple sökülerek yerine yüksek densiteli döşemeci süngeri kullanırsa -450 gr
- Ön frenede fazla gerek yok. arka fren tek başınada yeterli olur. Fren kolu , teli, kaliperi derken 450 gr da böyle olsa
- Pedalların üzerindeki kedi gözü reflektörler sökülse 40 grda böyle gelse
- Zil ve aydınlatmayada gerek yok 400 gr da böyle
- Arka janttaki kırmızı boyada kazınsa 25 gr böyle gider

Bu durumda benim hesaba göre 2.965 kilo hafifliyor. Düz hesap 3 kilo. karbonsuz , marbonsuz mis gibi hafifletme.Hiçte fena değil aslında.

bi tane full ekipmanlı canondale badboy 9 var sanırım 30-35 kg var
birde tek suluklu canyon 105 setli var.

cannondale de aşırı rüzgarda bile rahat seyahat ederken

canyon da arkadaşın dediği gibi kamyon az yakın geçse savruluyorum bu arada 102 kg ım :D

@hamlet2006
Valla hocam bilemiyorum,hava biraz rüzgarlıydı zaten, yanımdan yüklü bir kamyon hızlı bir şekilde geçince sanki yan olarak birkaç cm komple tekerler yerden kesildi gibi hissettim.Vücudumda kısa süreli bir sıcak terme oldu.:DAma biraz fazla rüzgar vardı,bende rüzgarlı yağmurlu, şiddetli havaları çok severim nedense.:p

@hamlet2006
Bunun nedenini anlayamadım açıklamsı var mı bilimsel olarak

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Muhammet_3M
Yol bisikletleri ,aerodinamik olarak şehir bisikletlerine göre daha üstündür.Kamyondan etkiyen rüzgarla ;Sürüş pozisyonlarını düşündüğümüzde şehir bisikletinin üzerindeki sürücüyü de birlikte dikkate aldığımızda şehir bisikletinin üzerinde kirli ve düzensiz hava akımı daha fazla oluşacaktır.Düzensiz ve kirli havanın hızı daha yüksek,basıncı ise daha düşüktür.Şehir bisikletinde üst tarafımızda oluşan basıncın daha düşük olması,alt kısımda da yüksek olması daha fazla downforce kaybına neden olur ve bisikletin üzerinde birçesit kaldırma kuvveti oluşur ve bisiklet huzursuzlaşır.(Akışkanlar dinamiğine göre hava daima basıncın büyük olduğu yerden küçük olduğu yöne doğru hareket eder)
.Ayrıca şehir bisikletine etkiyen havanın temas ettiği yüzey alanı yol bisikletine oranla daha fazladır.

@hamlet2006

@berberci

Bence onun da şakayı devam etmesi küsmemesi gerekir sonuçta herkes şaka yapıyor olmalı ciddi ciddi eleştiri yapıldığını sanmıyorum etek traşına kadar gidilmiş gülünüp geçilmesi gerekir konu sahibi geri gelse keşke yazık olmuş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Eroseros
Olur mu yaw, konuyu açan adam forumu bırakmış.

Ayrıca da o stickerler 25 gram gelmez. Al sana polemik konusu :koptum:
Hassas dartıyla dartıp videosu koyulmadıktan sonra inanmam.

Ama çok güzel geyik döndü burda valla arkadaş geri dönsün yav

• Beğen
Tepkiler: berberci
@Muhammet_3M
Dönmez.
Anca 8 kiloluk bir bisiklet hediye edersek belki. 15bin olsa bisiklet.
Genelde ortalama 200 kayıtlı kullanıcı online oluyor. Adam başı 10 lira versek,eder 2000 lira. Delta da bi güzellik yapsa, bence olabilir yani.

Ben harelenmelerden dolayı bu yılın Nisan ayında pasta cila uygulamıştım. 2-3 gr. farketmiştir herhalde. Bisikletiniz harelenmişse pasta cila uygulayın. Hem bisikletiniz hafifler, daha iyi kaçar hem de yeni alınmış gibi görünür, gözünüz şenlenir.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@berberci
images

Harelenme denilen durum resimdeki gibi bir görünümdür. Oluşma sebepleri ise havadaki tozlar, yanlış yıkama teknikleri(fırça kullanımı, oto şampuanı yerine pril vb. kullanımı, yıkama sırasında süngerin, tüylü bezin veya yıkama eldiveninin kirli oluşu, benzinlik köpüğü kullanımı vb.). Oluşmasının geciktirilmesi için doğru tekniklerle yıkama yapılmalı. Fakat ne kadar doğru yıkarsak yıkayalım, havadaki toza müdahale edemediğimizden yılda 1 kere pasta cila işlemi uygulanmalı. Pasta işlemi boya veya varsa vernik tabakasını mikronluk düzeyde inceltir, kılcal çiziklerle aynı seviyeye indirerek harelenmeyi giderir. Yılda 1 kere yapılmalıdır. Cila işlemi ise boya üstünde dış etkenlerden koruyucu tabaka oluşturur, parlaklık da verir. 3-4 ayda bir ve pasta işleminden sonra yapılmalıdır. Pasta işlemi boyayı mikronluk düzeyde kazıdığından bisikletten 1-2 gram ağırlık eksiltecek, bu da çekişi arttıracaktır.

@Knight Rider
Gazyagi ile daha.güzel parlıyor alet

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Geri