Scudo Sports

Bisikleti hafiflettim, rahat ettim.

Erensoy

Üye
Tepki
250
İsim
Murat Erensoy
Bisiklet
Diğer
Pekçok arkadaşın büyük bütçeler ayırarak, bisikletlerini gram, gram hafifletme çabalarını gördükçe, "bende bisikletimi hafifletmeliyim" fikri oluştu...
Üzerindeki tüm aksesuarlarla (suluk hariç) 15.0 kg. gelen MTB mi hafifletmeliydim bende.
Dün gece hiç üşenmedim ve üzerindeki tüm "sticker" ları söktüm attım, yaklaşık 25 gr. civarı bir kazanç elde ettiğimi umuyorum.
Bu akşam hafiflettiğim bisikletimi deneme fırsatım oldu.
Oda ne ? Eskiden çıkamadığım rampaları uçarcasına çıkabiliyordum artık.
Aşağıda çıkan fazlalıkları ve bisikletin son halini resimledim.
Herkese mutlu, yavaş, sağlıklı sürüşler dilerim...
20180817_203420.jpg 20180817_203442.jpg

Konuyu beğenmediyseniz tamamen silin lütfen !

Scudo
Stickerları söktüğünüz yerleri iyice temizlemediyseniz, aerodinamik sürtünme katsayısını artırmış olabilirsiniz.Ağırlık tasarrufu yapayım derken , aerodinami bilimine yenik düşmeyin.:D

Niye dalga geçiyorsunuz?
Bu ağırlık konusu,ciddi bir konu..Bisiklet ciddi bir konu..Spor ciddi bir konu..
Benim yol bisikletine geçme nedenlerimin başında ağırlık var..Gerçi çok hafif bir yol bisikleti de alamadım ama eski bisikletimle arasında ciddi bir fark var..Şehir bisikletimle küçük bir rampayı çıkarken,nerdeyse bayılacak gibi oluyordum..Şu an yol bisikletimle çok ciddi rampaları çıkabiliyorum..
Ağırlığın etkisi anladınız mı?
Yarışlarda kullanılan bisikletler 7 kg civarı..Niye 15 kg'luk bisikletlerle yarışmıyorlar?
Ya da niye en pahalı bisikletler,en hafif bisikletler?

Her yorumu tek tek okudum. Diyorum ki allah allah gerçek mi bunlar Bu nasıl bir giydirmedir.

• Beğen
Tepkiler: berberci
@Erensoy en güzelini yapmışsınız siz memnunsanız kime ne benim bisiklette üzerindeki bagaj demiri vs. ile 16 var her halde uzun turlardan sonra merdivenleri onla çıkmak biraz koyuyor.

@ahlaksız dolar konusundaki gibi sürekli stres olacak değiliz ya sağ olsun konuyu açan kişi biraz olsun renklendirmiş.
Hafiflik mi istiyorsunuz alın size hafiflik hem bisikletiniz de hem cebinizde sadece 10000 USD (on bin) 01:40'ta tam ağırlığı söylüyor. 7.5 KG

ben 2 kilo verdim, acaba hızlanacak mıyım? bu sorunun cevabı evet ise aslında profesyonel bisiklet kullanmayan tüm kullanıcıların, bisiklet değil de kendinden vermesi,1. basamak ilk hızlanma yöntemi olmuş oluyor. bu traş mevzusu benzeri oldu.

hepsini bi kerede sökmeseydiniz.. kaslarınız bu değişime hazır olmayabilir :D

15 kg altı bisikletler için acaba ağırlık konusu bu kadar önemli mi ?
Bana biraz anlamsız geliyor 15 kg öncesi bisikletlerde,ha 7 kg olmuş ha 11 kg.

Bana kalırsa bisikletin akıcılığını sağlayan
göbek takımları ve jant takımları.Hiç deneyen var mıdır ağır bisiklette kaliteli göbek kullanan ?

Geri