@AdiL_LizarD
Merhaba sorunuz konu ile ilgili olduğu için burdan cevap vereyim.
Aşağıda resimlerde gördüğünüz şekilde ağır bir tandem bisiklet ile, Antalya'dan Muğlaya Gökova gezisine 2007 ve 2008 de gitmiştim. Yolda ki hızım trafik kurallarının izin verdiği son hız dir.
(link)
Gene Muğla'dan dönerken Fethiye yakınlarından bir duraklama anı.
(link)
Bu arabam ile ve arkada ki taşıyıcı ile, tekli bisikletimle de Antalya, Bolu oradan İstanbul ve geri dönüş Antalya yaptım ve tabi otobanda gene kuralların verdiği son hızla seyrettim.
@Ercan Bayram
Ercan merhaba
Senin dediğin gibi arka bagaj üzerinde en ufak kötü bir etkisi yok.
Ama tutupta dikkat etmeden bisikletini taşıyıcıya koymak için, dikkatsiz bir şekilde kaldırıp koyarsan tabi ki bisikletin herhangi bir yeri araca deyip hasar verir.
En çok dikkat edilecek yer pedallardır. Birde bisiklet gidonunu da bağlayarak, dönmesini engelmekte fayda var.
Onun dışında bisiklet taşıyıcısının araca en ufak bir zararı yok.
Ama şunu hiç denemedim. Taşıyıcı aslında 3 bisiklet taşımak için dizayn edilmiş. Ben kendi adıma hiç bir zaman 3 bisiklet arkaya takmam, ama takanları gördüm. Benim tandemi 2 bisiklet ağırlığında sayarsak 2 bisiklet taktım.
Gelelim bu taşıyıcı hakkında bir kaç ufak hatırlatmaya.
Bu taşıyıcılar yukarda arkadaşlarımın dediği gibi 30 TL gibi fiyatlardan başlayıp yukarılara doğru gidiyor. Benim taşıyıcım da en ucuzlarından bir tanesi.
Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, yolculuk anında taşıyıcının iplerinin yolda sarsıntıdan gevşemesi. Bu çok kötü bir olay. Ben taşıyıcıyı aracıma taktıktan sonra iyice gerip bunlara birde ekstradan düğüm atıyorum.
Bir de bisikletleri koyduktan sonra ikinci bir defa daha gerdirmek istiyor. Bisikletin ağırlığı ile hafif gevşeme yapabiliyor. Bu kayışlara birde düğüm atarsanız çok mantıklı oluyor. Bir sefere nmahsus, ilk hareketten sonra da, kısa bir süre sonra (10 kilometre gibi), bir durup kontrol etmekte fayda oluyor.
Taşıyıcının kayışlarının devamlı gergin olması gerekiyor.
Ben çok memnunum. Bu güne kadar da, bu kadar çok kilometreler yaptım arabamda ve bisikletlerimde en ufak sorun oluşmadı.
Uno içinde taşıyıcı aynı şekilde başarılı olur.
Sevgi ve selamlarımla.