Scudo Sports

Bisikleti fakir aracı olarak görenler

Fakir aracı görmekten ziyade gereksiz bir araç olarak görenler var o yüzden yollarda 10 kişi de 1 kişi saygı gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
@sezer16

Arka lastiğin havası o kadar az ki neredeyse jant yere temas edecek.. Fakirlikten pompa dahi alamamış :D

soğuk bir sonbahar akşamında beşiktaş - tophane arasındaki 3750 metrelik yolu araba ile 1saat 40 dakikada anca gidebildiğim bir günde bisiklete karar verdim.
şuan işe gitmem 14 dakika..
fakir ama çok hızlı :)

teşekkürler pedallar.

15 bin liralık bütçemle ya bi araba alıcaktım yada 600 lük cbrlerden.Dandik bisikletimi satıp yerine güzel bi tane aldım ve yazın turlarımı gerçekleştirdim.Bisikletin üstünde geçirdiğim zamanı , yorulduktan sonra ki o manzara eşliğinde yapılan molaların tadını hiç bir şeyde alamadım.Arkadaşlarım bisiklete harcadığım zaman ve para için bana delimisin diyolar.Topluma ayak uydurup bende sürüye dahil olup bir araba alıp ortalığı toza dumana katsam belkide böyle demezlerdi.

Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada,başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum.Evsizler için ev,suyu olmayanlar için su lazım,ekmek lazım.Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun,oraya buraya gideyim diyorsun.Eğer herkes daha fazlasını isterse birgün kimseye birşey kalmayacak.Küresel ısınmadan bahsediyoruz ama doğaya saldırmaya ve çöp üretmeye devam ediyoruz
Eski ruhani Tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market-Tanrının tapınağındayız.Bu yeni Tanrı
ekonomimizi,politikamızı,alışkanlıklarımızı,yaşamlarımızı düzenliyor ve bizlere faiz oranları ve kredi kartları ile mutluluğun yeni adresini veriyor.Öyle anlaşılıyor ki bizler, yalnız tüketme için yaratılıyoruz ve artık tüketemediğimiz zaman derin hayal kırıklığına uğrayarak kendimizi yok ediyoruz....

• Beğen
Tepkiler: Akif Y.
@Saim Deveci

Bununla ilgili önceki sayfalarda yorum yapmıştım. Şimdi yorumu biraz daha ileri gotureyim.
Görüntüye yakından baktığınızda lastiğin golgesinin logar kapağı üzerine düştüğünü görüyorum. Ayrıca logar kapağının arkasında kalan kaplamada çökme olduğu dikkatli bakınca görülebilir. Anlaşılan Naomi ablamızın arka tekeri alçakta olan kaplamadan yüksekte olan logar kapağına çıkıyor. Bu da demek oluyor ki lastik inik değil, sadece kapağın sivri kenarına gelen kısmı ezilmis.

ben kendimi fakir görmemki ,
esas fakirler kafada olanlardır adamın altında 400 milyonluk cipi var bisikletçiye getirdiği bisiklet ise 700 liralık ben 700 liralık bisikleti aşalamıyorum yalnış anlaşılmasın adamın cebinde para var arkadaş
benim altımda hiç bir zaman 4 teker olmadı ama 400 milyonluk cipe binen adamın altında 15.000 liralık bisiklet olacak,
çünki bu ülkenin zenginleri bence fakir ,yani fakir kafa ,adam onca parayı vermeyi zarar görüyor varmı böyle bi zihniyet var tabi,
altındaki araç 400 milyon o aracın vergisi ,artı gideri kaç para tutar yahu ,
evet sigorta paramdan çekipte aldık bu karbonu
ama amorti etti kendini ,aza karar çoğa zarar dedim hep ama biraz çok para verdim karbona o kadar olsun yahu,,

Ben onlara parası olupda yiyemeyen özürlüler diyorum abi altında dediğin gibi 500 milyarlık makine ama insan bir pinarelloya binmezmi yaaa:)))) campagnolo donanımlı bir bisiklet almazmı yahuu adam dimi yanii.500 milyarlık arabaya bin bisikletciye kron'la salcanoy'la bilmem utanmasa geroni ile gelecekler desene abi hhahahahahah:)))))

@Oğuz kurt

adam yeşile geldi gördük sonra hakan ile ver yansın ettik ,ülen hale bak be :)
bi de hakan ile 30 liranın kavgasını yaptı bisiklet olmuş haşat bakım parası yahu parçalar değişecek adam o kadar aşalıyorki olayı bisiklet ona göre fakir aracı ,bisiklete çok para verilmez, 1000 liranın aşağısı verilir ,üstü haşa, böyle düşünen adamın altında 400 milyonluk cip var, bunlar gerçektende zavallı, fakir kafa zenginleri,
ha yokmu zengin var ama bunlar gibi değil ,

yav bu memleketin bazı sonradan görme zenginleri bisiklet kültüründen ne anlarki ,
ne anlar bunlar pinarellodan ,colnagodan vs vs

Arkadaşlar konu süpermiş.
Bisiklet fakir aracıdır memleketimin düşünce yapısında. Hatta ezme, sıkıştırma hakkı tanır bazılarına, pis bisikletli,öl!!!!!!

modern toplum taşıtıdır bisiklet. hak yememektir, saygı duymaktır, güvenmektir başkalarına, savunmasızlıktır.
doğa dostudur,
üzerindekinin hakkını korumaktır, saygı duymaktır, sevmektir.

jeep lerin motor büyüklüğünün ,silindir sayılarının saygınlığında başkaldırmadır.

ben 30 sene sonra tekrar bisiklet binmeye başladım, modern şehrimim bisiklet yolsuz araç yollarında, pırıl pırıl bisikletim ve en güzel kıyafetlerimle örnek olmaya çalışıyorum insanlara. çocukların gözüne aşına olmaya çalışıyorum. herkese tavsiye ediyorum.

bırakın bazı insanları burger yiyip jiplere binsinler.
ben birgün doğrunun kabul göreceğini herkesin çok pratik bisikletlere sahip olacağını düşünüyorum.

saygılarımla...

@Kudret Kurtcebe

Burada adı bilinmeyen bir yazardan tefsir yapıcağım ;

Hepimiz esiri olduğumuz birçok sey ile geliriz dünyaya. Hayatımız boyunca da devam ederiz zindanlarimizda yaşamaya. Insanların %99 u bu zindanlarin farkina varamadan ölür gider. Ne mutlu farkina varanlara, ne mutlu farkında olmamızı sağlayanlara.

Şimdi çıkıp biraz , bir yerlere gitme vakti.Hava soğuk , hayaller insanı ısıtıyor işte.Takıp kulaklığımı çıkıyorum dışarı...

İyi akşamlar hepinize :)

Bisikleti fakir aracı olarak gören o kifayetsiz muhteris, angut taifesi daha bir on-on beş yıl önce ..çlarına giyecek don bulamadıklarını ne çabuk unutuyorlar. Onlar unutur ama biz unutmayız heleki tarih hiç unutmaz. İşlerine tipi altında .t gibi titreye titreye akordu bozuk, jantı eğri hizmet bisikleti ile giderken haramzade olunca jipleri üzerinden ukalalık yapıyorlar. Ama yinede bilinçlerinin silinmez bir köşesinde o günlerin kuyruk acısı ve bu nedenle bisiklete karşı amansız bir kinlenme. Ey kifayetsiz dümbelek senin oturduğun minderi ben kırk yıl öncesinden tanırım senin cemazüevvelini ortaya çıkarıpta elaleme rezil etmeyim seni şimdi bir çektir git.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Ali Aşkar

valla kendi namıma anladımki,
bu zindan aşırı tüketimci olmak ve kestim tüketimi,
aza karar çoğa zarar
çok zindanın ta kendisi ,
çok para zindan demek
ve hatta insanların boynunda tasma demek,
çok fazla giyim eşyası sevmem
eskiyenleri eskiciye veririm ,
ha evde cep tv var 37 ekran
bi adet bilgisayar
ps2 konsül
oyunu seviyoruz ne yapalım yahu,
cep buzdolabı
şohben yok kullanmam
su ısıtır yıkanırım
bunu neden yaparım elektrik kurumunu protesto ederim
bu kadar pahalı olurmu elektrik
doğal gaz fırın var 12 lira ayda gelir
su 12 lira gelir ,
internete para vermem özelden sırrını anlatırım ,:)
çünki internet bedava olacak ,ve hatta su elektrik gaz bunlar ucuz olacak ,insanın en doğal gereksinmeleri bunlar ,ve hatta beslenme ucuz ve adam gibi doğal besleneceğiz öyle değilmi
ne kadar fakir düşüncelere sahibim ama mutluyum
yatağımın ucunda karbon durur ,
benim yaşantım çok sade ve azdır ve yeterlidir fakirsem ben fakirim işte ama bana mutluluk verir.
köşkler içinde bunalan biçareler çoktur ne yazık onlara ,

@mehmetsunu

büyüksün mehmet hocam ,,

:in::alkis:

hiç bir şeyi olmayan için bir elbisesi olan zengindir, dünyanın sahibi galaksinin sahibi olamadığı içi fakirdir.. ;)

Elin apaçileri kullandıkları 4 tekerlekli seyyar pavyonları ferrari zannederek etrafta prim toplamayı bekleyebiliyorsa seninde aynı işlere bulaşmadan bisikletini sevme ve beğenme hakkın var zaten neden olmasın ki ? Dünyanın en mükemmel icadına sahibiz ne mutlu bizlere ;)

Bisikletle dolaşınca insan kendini hür hissediyor ve o bana mutluluk veriyo..Bir de müzik olunca..

“Bisiklet kullanımı geleceğin önemli bir parçasıdır. Öyle olmalı. Fitness salonlarına arabayla giden bir toplumda yanlış bir şeyler var.”
Bill Nye the Science Guy

@Tahir Keskin

2 Saattir bakıyorum kestiremedim bir türlü :D

Bisiklet hem zenginin hem fakirin ulaşım aracıdır, keşke fakirler daha fazla bisiklet kullansa otobüs duraklarında beklemeseler, hem daha az ödeyip hem de daha hızlı giderler... Kimi de dünya para verip araba alır balkondan seyreder, benzin parası bulup binemez... Bence bisiklet fakir aracı olarak görülmüyor, ufo gibi bişey olarak görülüyor, bizde taytlı uzaylılarız. Takılmayın binin gitsin ...

Geri