Scudo Sports

Bisikleti aldığım üçüncü gün 115 km yol yaptım

efeozata

Forum Demirbaşı
Tepki
728
İsim
Efe
(admin ağbi lütfen onayla :( )

bu "başarımı" paylaşmak ve düşüncelerinizi almak istedim;

bisiklet kron xc 150, 29 jant dağ bisikleti :booo: 2 gün önce ilk aldığım gün 30km yapmıştım, pek yorulmayınca buna girişmeye karar verdim.

yolun 70%i düz gerisi bayırlı, giderken çok rüzgar vardı, 3 saat 35 dakika sürdü.

gelişte rüzgar genellikle dinmişti ama şansıma gelirken de karşıdan esti arada, geliş 3 saat sürdü.

her 15-20km'de bir 5-10 dakika mola verdim, ayrıca ilk 50km sonunda 25 dakika mola verdim geri dönüş öncesi.

yolun büyük bir kısmında hızı 20km saatin üzerinde tuttum.

toplamda 6 saat 35 dakika sürdü dinlenmeler dahil, 115km.

çektiğim sıkıntılar; lan bu tarz ağrı da varmış dediğim ağrıları yaşadım, elim kaskatı oldu, soğuk rüzgarda dondu resmen, eldiven ve gözlük yok :) bacaklarımda acayip ağrılar hissettim, şimdiye kadar çekmediğim bir ağrı tipiydi. sanki kan dolaşımı olmuyor gibi bir ağrı. durup 5dk gerinince geçiyor. :naslyany:

oturan kısmı zaten sormayın.

bir de yolda iki yol bisikletli arkadaşla karşılaştım, yorulduk biraz oturalım falan dediler de pek yorulduklarını sanmıyorum :) 10 dakika oturup sohbet ettik, ben bunlarla kapışırım diye düşünürken adamlar uçtu, ama uçmak ne uçmak, bildiğin kanatlandılar ben de yukarıya bakarak izledim.

yol süresince 3 litre civarı su içtim, havanın sıcak olmamasına rağmen. ama eve gelip sıcak suyun içine girdiğimde ohhh be yılmadık başardık mutluluğuyla 1 saat duş aldım. sıcak su baya iyi geliyor.

işte bu da böyle bir anımdı arkadaşlar :)

Scudo
mesafelerini artirarak devam etmeni oneririm. bir anda bu mesafeler gitmen sagligin acisindan sorunlar dogurabilir. beslenmen de cok onemli, tur a cikmadan en az 24 saat oncesinden karbonhidrat agirlikli, tur oncesi ve tur sonrasi protein agirlikli beslenmeni oneririm.

• Beğen
Tepkiler: efeozata
Kardeş yılmaman güzel ancak insan anatomisi pek şakaya alınacak bir şey değil. Kondisyonsuz bu mesafeyi katetmiş olman takdire şayan ancak;
Zaman zaman burada büyüklerinden diz ve eklem ağrılarını ve bu diz sorunu yüzünden bisikleti bırakmak zorunda kaldıklarını falan okuyorsun ya, işte bunların sebebi vücudu gereğinden fazla zorlamak. Önce biraz kondisyon yap, ortalama hızın bir MTB ye göre gayet iyi. Hele bir de 26 inch bisiklet kullandığın düşünülürse. Neyse daha fazla yazıp moralini bozmak istemiyorum. Biraz daha kondisyon yap sonra daha fazla km e yaparsın. Bol ve sağlıklı pedallamalar dilerim.

• Beğen
@efeozata Helal olsun, bu km'lere kondisyonsuz çıkmak azim ister.Ortalaman fena değil bence de, ileride daha da geliştirirsin.
Sana bir adet eldiven, bir adet gözlük
yazıyorum :D

• Beğen
helal olsun. Kendinizi yormayın bence önemli olan belirlediginiz günlerde devamlı olarak binmek. O zaman kaslarda gelişir

• Beğen
Dizi fazla zorlama derim, agrisi basladi mi kesilmiyor, bisiklete binemezsen uzulursun :(

@Bozkırlı

bisiklet 29 inç hocam :) çok kondisyonsuz değilim ortalamayım. ağrılar sakatlık ağrısından ziyade zorlanmaktan gelen adele ağrısı gibiydi. dizlerde bir sıkıntı hissetmedim, ama tabiki dikkat edeceğim çünkü kaslar yeterince gelişmeden çok zorlamak ağırlığı eklemlere tendonlara bindirir. bu da sakatlanmalara neden olur..

@Ceyhun Özkan

sağol :) birkaç ay sonra aynı rotayı tekrar edip gelişime bakacağım :) süreden 1-2 saat kesmeyi umuyorum

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
İyi akşamlar dilerim öncelikle yaptıgın km bısıklet sporuna yenı baslayan bırı olarak soylemek gerekırse sanırım cok ıyı :) yalnız saglık acısından nacizane şunu soylemek isterim hangi spor dalı olursa olsun kondısyonsuz bir kas ve eklem grubu başınıza cıddı sorunlar cıkarabılır ( ozellıkle tendon ve eklem problemleri ) o yuzden kademeli olarak artırman daha ıyı olur saglıgın acısından .

Bence sağlığınız için merdivenleri yavaş yavaş tırmanın bir anda aşırı yüklenirseniz vucudunuz ummadık tepki verebilir biraz sabırlı olmakta fayda var

Aynı bisiklet arkadaşı(27.5" jantlı benimkisi) olarak bu kadar uzun km sürebilmen çok iyi gerçi 29luk bisikletin olması uzun yollarda seni daha çok götüreceğinden bu süreyi 1 saat daha az hale getirebilirsin yol hakimiyeti en yüksek o jantlar sonuçta.

• Beğen
inanılmaz bir anıymış gerçekten. tebrikler tebrikler tebrikler

Cumartesi sahil kenarında yaklaşık 6 saat dağ bisikleti kullandım kendimi hiç zorlamadan fakat 3 gündür sağ dizimin ağrısı geçmedi, ne yapmalıyım?

Geri