Scudo Sports

Bisikleti 5 kat taşımak ya da taşıyamamak

güç lazım bunun için ya... merdivenlerde benim dediğim gibi taşıyınca, gidonu eller taşıyo arka kısmı bel taşıyo... bisikletin ağırlığı vücuda dağıldığı için çok rahat oluyo... koşarak çıkıyorum merdivenleri, o derece yani :p

Scudo
ben de 4. kata çıkarıyorum omuz ve pazu kaslarım ciddi derecede gelişti :) kadronun üst borusundan kolumu geçirip ya Allah diyorum abanıyorum basamaklara malesef bu yüzden giriş veya 1. kat bir evde oturmayı çok istemiştim ancak alıştım :)

http://4.bp.blogspot.com/_V54WWNeyyp4/Sb7MeOP_YrI/AAAAAAAABLk/ZU-GfTiHVms/s400/monroe+cyclocross+08+029.jpg

Böyle çıkartacaksınız. (bisikletin durumuna bakmayın, taşıma şekli önemli olan)

Bu konularda taviz tavizi doğuruyor, bizim ev dördüncü ve beşnci çatı katı. Ben bisikleti yanıma (çatı katına) çıkarıyordum, bir iki ay sonra dördüncü katına çıkarmaya başladım. ondeanda usandım artık üçüncü katın merdivenine koyuyorum. ordanda aşşa inmem heralde....

ya ben yanlış bilgi vermişim...

yukarı çıkarken, ön tekeri kaldırmıyormuşum, belimi de seleyle üst borunun arasına oturtup bisiklete destek veriyormuşum..

bir de, aşağı inmek için bisikleti arka teker üstünde kaldırırken, arka freni sıkın... yoksa ön tekeri kaldıramazsınız.. mış... yani ben öyle yapıyomuşum :)

(bugün bisikleti indirirken-çıkartırken özellikle dikkat ettim de, ben ne yapıyormuşum diye :) )

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
@Didem ÜSTÜNOL
Ben de 5. katta oturuyorum ve tur zorlu geçse bile biraz dinlendikten sonra omzuma alıp çıkarıyorum. Tabi bir bayan için veya merdivenleri dar ise bu zor olabilir. Ama bir erkek olarak 18 kiloyu aşkın ağırlığı kaldırabiliyorsam pekala bayanlar da bu işi başaracağını düşünüyorum. Herhalde, benim şu an sahip olduğum 13 küsürlük ağırlığa yakın bir bisikletin vardır?

Yöntem olarak ise indirirken ön tekerlek aşağıya bakıyorsa, çıkartırken de doğal olarak bisikleti ters çevirip arka tekerin yukarı yani öne bakması gerekiyor. Ayrıca selenin ucuna omzumu geçirip destek alıyorum. Dönerken arka tarafı (ön tekeri) hiç umursamıyorum çünkü o döndüğü için sizinle birlikte bir dengeye geliyor. Başlangıçta alışmak gerekiyor çünkü hangi hareketinizde sağa sola çarpacağını kestiremiyorsun. Ama sonra bisikletsiz merdiven çıkmaktan farkı kalmıyor.

Şimdiden yeni eviniz hayırlı olsun...

• Beğen
@Gökhan Toros
Bu eğer bayan bisikleti ise böyle taşımak mümkün değil. Hoş benim bisiklette bayan değil ama gel gelelim omzumu selenin altına yerleştirmek daha kolayıma geliyor nedense. Öyleyse bayanların bu yöntemi uygulaması mümkün görünmekte.

Ayrıca yukarıda yer alan fotoğraftaki gibi bisikleti tutarsanız, merdiven çıkarken belinize çok yüklenirsiniz. Çünkü tekerleği şaha kaldırmak (basamaklara takılmaması için) eğilip bükülmek zorunda kalabilirsiniz.

Kaslara kuvvet! Sonuç da bu bir spor...:)

Aaa, bu fotoğraftaki deri destek de güzelmiş...:eek:

Dikkat ettiniz mi?

Tam köşe noktasında ve özellikle üst boruda fazladan bir destek ile omuz teması sağlanıyor. Özellikle 90 derecelik köşe yumuşatılmış ve orada bir boşluk meydana getirilmiş. Bunu sevdim, Tan'a tekrar teşekkür ederim...

@Tan Yücel

@Koray Uzun
Arkadaşlar ne güzel şeyler söylemişler. Didem ise bu taşıma olayını kritik edecek malzeme vermiş bize ya...:)

Bakınız yukarıdaki fotoğrafa tıklamadıysanız bir inceleyin. Orada görebildiğim kadarıyla iki farklı geçiriş (biri omuzdan, biri boyundan) ve farklı farklı tutuş şekilleri var. Ama bence bunların hiç biri size merdiven çıkartmaz çünkü ters tutmalısınız. Yoksa ön tekerlek basamaklara çarpar.

Neyse, dikkat ederseniz kimisi gidonu çaprazdan tutmuş; tabi bu yol bisikleti avantajı ama kimisi de ortadan. Zannedersem ön tekerleğin eğime göre sağa sola savrulması (dönmesi) engellenmiş. Boyundan geçiren ise bence yanlış yapmış çünkü orada hassas sinirler var. Çok sakat...:eek:

Haa bir de yeni gördüm! Bir tanesi omzuna hiç de almamış. Kol kuvvetine güvenmiş omzuna almadığı bölümü dumbell tutar gibi koluna almış. Yürü bea...:)

Kazasız pedallamalar...

9. kata cıkartıyorum :) asansör sağolsun :D

Taşımak en sağlıklı ve en sportif çözüm olmakla birlikte ben de başka bir şey önereyim: Apartmanınızdaki bodrumu ya da bodrumda dairenize ait olan bölümü rahatlıkla kullanabilecek duruma getirin. bir hafta sonunda, ufak tefek tamirat işlerinden anlayan bir arkadışınzla temizleme, düzenleme, boyama ve kapı penceresini güvenli hale getirerek bisikletiniz için iyi bir park yeri ve belki de küçük ayarlarınızı tamirlerinizi yapacağınız bir atölye kazanmış olursunuz. küçük bir masraf ve bir gününüzü alacaktır...

Ağır çift amasörlü bianchi aspenimi her gün 5.kata çıkarıyorum.Pazularım gelişti :)

evde iki bisikletim var yarında 3. sü geliyor ve çoğu zaman iki bisikletimide 4. kattan indirip çıkartmam gerekiyor. ( birine ben birine kız arkadaşım biniyorda) öyle kaslı güçlü kuvvetli birisi sayılmam ama dik ve dairesel dönüşlerden oluşan merdivenlerde sırayla ikisinide zorlanmadan çıkartıyorum. birisi 12kg birisi 15kg ve önceki msj larda arkadaşların bahsettiği seleyi omuzun üstüne koyup elimlede alt borunun aynakola yakın yerinden tutarak kolay bir şekilde çıkartıyorum. bende sizin gibi giriş katından buraya tasındım sadece ilk 1 hafta zor geldi sonrasında alışıyor insan.

@Tan Yücel

Erkek modelleri için uygun bir taşıma şekli. Ancak benim bisiklet için pek uygun görünmüyor..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/185498_10150336537384402_743079401_9788501_4108352_n.jpg

Trabzanlarınız genişmi, dar mı? Herhangi bir rulmanlı bi düzenek yürürmü üzerinde.

Altta bağlantı demirleri dikmi? Kaç metre aralıkla? katlardaki dönüşler keskin mi?

Çözülür bu iş.

öncelikle iyi günler :) eger bisikletiniz hidrolik sistemse alstikleri söztügünüz zaman tehlike arz eder . yanlıslıkla frenlere dokundugunuz anda padler birbirine yapısır yani tavsiye etmem . bende aynı sorunu yasıyorum . 3. katta oturuyorum ve merdivenler bir hayli dar . çıkartırken koltuk borusunun en alt kısmından ve kadronun en tarafında aşağı doğru bakan kısmından tutarak cıakrtırsanız sorun yasamazsınız . ilk zamanlar bende cıkartamıyordum ama bu taktiği uygulamaya basladıgımdan beri cok rahat şekilde cıkarıyorum :) iyi günler . yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• Beğen
@Adem İnan

3 msj yukarı bakarsan resimde bisikletin hidrolik fren olmadığını görürsün ;)
gerçekten zor durum ama ne olursa olsun ew dışında gözünün göremedği yerlere bırakma derim bisikletini.Burası Türkiye.
Sanırım gülü seven dikenine katlanır demekten başka çare kalmıyo taşımak tek çözüm.
Çoçukken benden büyük dağ bisikletini 6 cı kata özellikle bana çıkartırdı Babam :eek: Bir zaman sonra alışıyosun emin ol :in:

@Tamer KAMIŞLI

Aahh ahh bizimde dekorlar olsa da bizde taşısak öle :D ne dekor gördüm ne kostüm üstümüzde simsiyah bir şey çıkıp oynuyoruz :D

Geri