Scudo Sports

Bisikletforuma geldiğimden beri topladığım/kullandığım bisikletler :)

Hangisini tercih ederdiniz?

• Geotech Expert

• Mosso Falcon

• Giant Atx Pro

• Sedona 321

• Scott Sub 20

• Merida Big Nine TFS 300

• Cube Acid 29

• Focus Crater Lake 3.0

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
@Anonim ilk mesajımı editlediğim için alıntıda çıkmamış, hocam siz bence ya paranızın yada zamanınızın kıymetini bilmiyorsunuz.

Scudo
@BF Okuru
Size katılmıyorum, zaman içerisinde hem böyle olması gerekti hem de keyif aldım. Bisiklet konusunda her tarzı denemek istiyordum eskiden. Hem bisiklet/parça değiştirip hem kullanıyordum. Sadece bisiklet degistirip duran biri değilim. Eski konularım silinmiş olabilir, eskisi kadar aktif olmayabilirim ama hala paylaştığım tur konuları var. Aradığımı artık bulduğum için bol bol kullanıyorum.

@Anonim mesele tur konusu paylaşmanız değil azizim. bende yalnız başıma veya 21 aylık kızımla hafta en az 5 gün bisikletle dışarı çıkıyorum ama bir tanesini bile paylaşmıyorum. yazın kızım 16-17 aylıktı biz bisikletle hergün dışardaydık ama hiç paylaşmadım. 400 liralık ikinci el giant bisiklet ile yapıyoruz bunları. donanımı altus vs felan.

sizinde karar verip bir yerde durmanız gerek. misal turcu iseniz surly toplayın veya bisiklet gezginizden alın santos/vsf felan. sporcu iseniz canyon felan getirtin. noktayı koyun.

yanlış anlamayın lütfen akıl vermiyorum size, madem forumda/açık alanda paylaştınız kendi düşüncemi belirtiyorum. siz buna istediğiniz kadar keyif deyin, çabanız "tüketim" den başka bir şey değil azizim.

sağlıkla kalın.

@BF Okuru

Anlattıklarımı anladığınızı düşünmüyorum. Arayış içerisinde birçok şeyi denemek normal. Bu çaba, sadece tüketim veya müsriflik olamaz. Kısa süre içerisinde olsa tamam ama 9 yıl içerisindeki bisikletlerden bahsediyoruz.
Sadece tüketim yapmadığımı, topladığım bisikletileri kullandığımı da belirtmek için tur konusunu belirttim, onu da anlamamışsınız.
Surly önerisi için teşekkürler, önceki mesajlarımda arayışımı sonlandırdığımı belirttim zaten.
İyi günler.

@Anonim geçerli bir sebebiniz mutlaka vardır ama focus u da fb ta sattığınızı gördüm geçende. 9 yılda buraya koymadım dediğiniz bisiklet+focus u satıp bisiklet alacağınızı var sayarsak,

"9 yılda tam 11 tane" bisiklet değiştirmiş oluyorsunuz. bunu normalleştirmeye çalışmayın bence.

eğer sizce bu normal ise zaten ben sizi anlayamam.

not: konuyu uzatıyorum çünkü ofiste işsizim bugün akşama kadar cevap yazabilirim. bisiklete binmek; muhalif olmaktır/çevreci olmaktır/az tüketmek/tüketime karşı olmaktır. haddimi aşıyorsam affola ama lütfen kabul edin aşırı tüketim yapmışsınız.

@BF Okuru

Bu konuda size hiçbir şekilde katılmıyorum. Ben de boşum, ben de yazarım isterseniz, sorun değil. Ama ilanımı gördüyseniz, istemeyerek sattığımı zaten belirttim ilanda.

11 tane bisikleti yazar mısınız rica etsem? :) Matematiğim iyi değil. Ben o kadar sayamadım çünkü.

Deniz hocam hepsi birbirinden güzel seçim yapamadım. Her biriyle ayrı ayrı güzel şeyler yaşamışa benziyorsun imrendim :)

@Anonim

8 tane ankette var. 1 tane koymadığın var = 9

yukarıda yazımı okumamışsın focusu satıp bir tane daha mutlaka alaksın = 10 bir tane de ben ekledim çok mu = 11

@BF Okuru
Matematiğimin iyi olmadığını belirtmiştim. 11 deyince gözüme çok geldi, evet. Ben yine de size katılmamakta ısrar edeceğim.
Focus'u satmadım henüz, belki satmayacağım/satamayacağım. Daha satıp yenisini almadan, onu da tüketim olarak hesap etmeniz de benim matematiğimi gölgede bırakır nitelikte olmuş.

@Anonim Çalışmalarınız gerçekten çok güzel bende kendimce iki adet topladım giant ve kron xc 500

Bende hep düz maşa kullandım amortisörlü kullanınca sanki bir şey enerjimi sürekli olarak bitirmeye çalışıyor gibi hissediyorum.benim de favorim tur bisikletleridir.eğer param olursa fixed gear da düşünmüyor değilim

Son 2sinin arasında gittim geldim Cube Acid iyi duruyormuş be hocam :)
Musadenizle bi şey sormak isterim, Focusun arkasındaki XLC markalı bagajdan kullanıyorum bende. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Ne kadara aldınız acaba? Ağır şartlara maruz bırakma gibi bir deneyiminiz oldu mu?

Giant atx ve cube gerçekten çok hoşuma gitti focusta çok güzel.. Seviyeli ve saygı çerçevesinde atışmanız da bi o kadar ilgimi çekti :) her an kavga çıkabilir dedim ama maşallah iki tarafta dediğim dedik ve saygılıydı. Keşke herkes böyle olabilse. Saygılar

@ayhandeniz71

Teşekkürler. Toplamak veya değiştirmek zevkli oluyor. Kendi yaptığın, birebir aynısı olmayan bisikletlerin tadı ayrı ;)

@metalikfb

Amortisör de rahat aslında, belirli bir zaman sonra bakım derdi vs oluyor. Yok kilitleme istediğin gibi çalışmaz, yağı eksilir vs uğraştırıyor. Düz maşanın avantajlarını tercih ediyorum :)
Fixed benim de aklıma geliyor zaman zaman ama evde yer yok. Eşim paralar beni :D

@emir yakup bulut

Ciddi ciddi tur yapıp denemedim evet. Rahatlığı seviyorum, çok rahat edemedim küçük yol bisikleti denemelerimde. Bana uygun değil. Tur bisikletinde karar kılmasaydım, belki bir ihtimal olabilirdi. Küçük bir ihtimal tabi :) :p
Düz yolda işkence olmasaydı, vazgeçilecek bir bisiklet değildi. Yer ve imkan olsaydı mutlaka tutardım elimde.

@Onur YCL
Salcano'dan memnunsunuz sanırım :) Salcano dağ bisikleti güzelmiş. Yol bisikletleri bana pek hitap etmiyor, rahat da edemediğim için uzak durdum :)

Geri