Scudo Sports

Bisikletforum havacılıkseverler derneği

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Başlığa takılmayın arkadaşlar, bu konuda havayla ilgili hemen hemen herşeyden konuşabiliriz.

İnsansız hava araçları, yolcu uçakları yani hava taşımacılığı, savaş uçakları, helikopterler vb. hava ile ilgili türlü türlü konulara merakı olanların konusu olsun burası.

Mesela güncel haberlerden örnek verecek olursak karşımıza bol bol çıkan f16/f35 karşılaştırması hakkında bu videodan bilgi alabilirsiniz.

Scudo
havacılık öğrencisi olarak tebrik ediyorum :D:harika:

Şu an modül 8 çalışan biri olarak takipteyim

@Yy787878
Hava araçlarında beni cezbeden birşeyler var.
@karanbatu
Kolay Gelsin.

Cessna 172s ve drone fanatiği olarak bende takipçi olayım bari :D Bütün malzemelerimi aldıktan sonra walkera qr x350 pro kullanıcı olacağım bu arada :D

F-35 iyidir de F-22 raptor harika görünüyor. bence günümüzün en iyi iki uçağı bunlar.

F-22%2BRaptor%2BHD%2BWallpapers.jpg

2007 ISPARTA/TÜRKİYE Uçak kazasından dolayı çok üzgünüm, aradan 11 yıl geçmesine rağmen hala acımız büyük hepimizin.

F-35'in parçalarını kimler üretiyor diye merak ediyordum. Kokpit.aero sitesinde haberini yapmışlar.

(link)

Bu uçağın ta baştan beri Amerikanın gizli saklı çıkarlarının bir parçası olduğunu düşündüm hep. Büyük ihtimalle de böyle. Ama Yunanistan F-35'lerin bize teslimatının yaklaşmasıyla F-16 larını modernize etme kararı aldı, ya da süreci hızlandırdı. F-35'lerin komşudaki tedirginliğini fark edince bu uçakların bize baya değer katacağını düşündüm.

Amerika ve İsrail dünyada yaptım oldu kafasındalar. Kimse de bir şey diyemiyor malesef. Bunlar bizi bu tedarik zincirinden çıkarsalar ne diyebiliriz veya nasıl bir yol izleriz bilemiyorum.

En azından Türkiye'ye 5-10 tane gelse de parçalayıp nedir ne değildir ona baksak. Hoş iphone şifresini bile kırmakta zorlanırken bunun teknik yapısını çözebilir miyiz...? Umarım yerli jet için gerekli veriler bunlardan toplanır. Elektronik aksamı çözemesek bile aerodinamik yapısını incelemek bile yerli jet uçağı için faydalı olacaktır. Nitekim MSI dergisinde MİG-25 foxbat uçağının bir japon tarafından kaçırılarak Amerikalıların incelemesi sonucu buna karşı f-15'i geliştirdiklerini okumuştım. MİG-15 Amerikalıları baya korkutmuş zamanında.

Ülkemiz açısından hayırlı olur inşAllah.
167670 dosyayı görüntüle

Ben havacılık seviyor idim. Bu yıl girdiğim hava harp okulu sınavından spor psikomotor mülakat gibi aşamaları geçtikten sonra sağlıktan skolyoz ve L5 sakralizasyon adlı iki omurga hastalığından kaldım. Artık ne bir video izleyebiliyorum ne de bunun hakkında araştırma yapabiliyorum. Ne zaman bir savaş uçağı görsem bir garip hissediyorum. Bu arada hava harp okulu sınavlarına gürmek isteyen varsa özel mesajtan aşamaları anlatabilirim.

@enes_vl
Hocam f-35 ile f-16 arasında nesil farkı var, modernize ile bu farkı kapatmak pek mümkün değil ki f-35 it dalaşı dediğimiz olaylar için kullanılmaz kolay kolay. Daha doğrusu yanına bir düşman f-16'sı yaklaştıracak kadar aciz bir uçak değil. Bu arada 1990'larda atılan askeri adımlarla çok büyük bir yol katettik askeri savunmamızda, silahlı insansız hava araçlarında dünyada ilk 5'in içerisindeyiz şuanda.

Kendi iç sorunlarımızı da halledersek çok iyi olur, o zaman kimse bizim önümüzde duramaz.

inşaat mühendisiyim durumum biraz iyi olsam pilot biraz kötü olsa kamyoncu olurdum. G kuvveti sever olarak takipçiyiz :harika:

@KitapSever Yunanistanın modernize edeceği f-16'lar block 70 viper şeklinde olacakmış. Bu modernizasyon f-35'le baş edebilecek olmasa Yunanistan böyle bir karar almazdı sanırım. Bizim f-35'ler gelmezse de güç dengesi bu durumda onlara doğru kayacak gibi. Şu yazıda emekli pilot detaylı şekilde anlatmış. (link)

Bu zamanda dogfight çok tercih edilen bir savaş taktiği değil diye biliyorum. Uzaktan vur kaç. Çok uzaktan sistemin uçağı bulup, ona saldırıda bulunması gelişmiş bir teknololi istiyor. Haliyle ya yeni uçaklara bu entegre oluyor ya da hali hazırda bulunan uçaklar modernize ediliyor. F-16 Block 70, f-35 in yanına yaklaşmadan onu vurabilecek bir modernizasyona sahip olmalı.

Son olaylar sonrasında bizim f-35'lerin teslimi geciktirilecekmiş. (link) Hayırlısı olsun ülkemiz adına.

167736 dosyayı görüntüle

@enes_vl
Hocam bahsettiğin ülke böyle bir teknolojiye sahip değil, f-35'in f16'ya göre en büyük farkı radar teknolojisi. Bunu sadece tasarımla oynayarak geliştirebilirsin, ayrıca bahsettiğin ülke bizim dengimiz değil bunu da belirtmek isterim. Genel olarak benim sevdiğim uçakların başlarında f-16'lar da vardır. Manevra kabiliyeti vs. çok gelişmiş bir uçak. 'SOLOTÜRK' zaten bu uçakları kullanıyor. :)

@KitapSever Yunan F-16 larının modernizasyonunun Amerika tarafından yapılacağı belirtilmiş haberde hocam. Dediğiniz gibi kendileri yapamaz zaten.

@enes_vl Hocam dediğim gibi yine de pek mümkün değil, ilerde f-16'lar yerine kendi milli TF-X'lerimizi kullanacağız ki bu da f16'larımızı yavaş yavaş emekliye ayıracağız demek. Yani her uçağın belirli bir ömrü var, bahsettiğiniz ülke f-35 alacak kadar ekonomik durumu el veren bir ülke değil. Bizim yıllık askeri harcamalara harcadığımız para çok ciddi bir miktar, ki f-35'inde birim maaliyeti ucuz değil. Bölgemizdeki askeri tehlike unsurlarından dolayı maddi anlamda çok ciddi imkanlar kullanıyoruz...

Geri