Scudo Sports

Bisiklete Yeni Başlamak

Lisede okurken, okulla evimin arası biraz uzaktı. Öğle araları yemek yemek için eve gidip gelebilmemin tek yolu bisikletti.

Yirmi yıla yakın olmuş. Şimdi o günleri düşününce her sabahı ayaz, her akşamüstünü yağmurluymuş gibi hatırlıyorum.

18 yaşında ehliyetimi alınca bisiklet benim gözümde bir anda çocuk oyuncağı oluverdi. Atmadım, satmadım ama güzelim bisikletimi bir kenarda çürümeye terk ettim neredeyse.

Çin malı bir Scooter aldık bana. 100cc. Motosiklet forumlarında takılmaya başladım. Bir dönem sürekli motor üstündeydim ama geçici bir hevesmiş benim için. Bisiklet tekrar düştü aklıma.

Bisikletforum'la tanıştım o ara. Benim için bir dönüm noktası oldu. Bisiklete 22 yaşında yeniden başladım.

Beş yıl önce ayak bileğimi kırdım. Bırak bisikleti, doğru düzgün yürüyemeyince, bir daha bisiklet süremeyeceğim sandım. Bisiklete dair neyim var neyim yok, elden çıkardım. Çok şükür ki iyileşti ayağım ve yeni bir bisikletle tekrar başladım. Bir daha bırakmayı da istemiyorum.

Bu uzun ve önemsiz yazıyla gözlerinizi yordum. Hepimize sağlıklı günler..

Scudo
Bu yazı, bir gencin bisiklete yeni başlama serüveninden bahseder. Biraz uzun olup, ona göre okumanız ve ofansif eleştiri yapmamanız kalbimin kırılmaması için rica olunur :D

Son 4 gündür bisiklet ile gidip gelmekteyim, 7.5 km mesafesi olan işime.
Son 2 gündür yağmura yakalanıyorum.
İlk 2 gün de fena rüzgar vardı... Hani pedallıyorsun da esip yavaşlatıyor ya seni, bir umutsuzluğa kapılıyorsun... :D gerçi 7.5 km çok da fazla değil ama bana öyle geliyor.

Dün(18 mart 2020) yağan yağmurda bisiklet sürmek çok zordu. Önce ellerim üşüyor ilk 1 kilometrede, sonrasında acıyarak hissizleşmeye başlıyor ve sonra da gideceğim yere vardığımda çantadan anahtarı çıkaramıyorum. Dokunuyorum bacaklarıma falan elimde his yok kan donmuş, sinirler hissizleşmiş :D Çamurluk da takmadım, bisiklet için ayırdığım kıyafetlerim ve tek montum da kahverengi lekelerle kaplı :)

Bir de gözlüğüm yok, alabileceğim yer yok (yakınlarda bildiğim kadarıyla), sipariş verebilmek için kartım da yok dolayısıyla yağmurda biraz zor oluyor. Gözüm açıkta kaldığı için dolayısıyla yağmur damlalarının hedefi olup başımı aşağıya eğmem gerekiyor ve bunu yaptım, karşılığı olarak boyun ağrısı geldi bana :D

Bisiklet ile giderken 2 çeşit yol var; birisi klasik yokuş yukarı ve dar olduğu için bisiklet giremez tabelası konmuş.
Diğer yolda ise yaklaşık 30 kere geçtiğim halde hala kovalayan 3 tane köpek var. İşte o köpeklerle uğraşıyorum her işe gidişimde. Aynı zamanda bu yol beni 2.5 km uzunluğundaki bisiklet yoluna bağlıyor.

Bir de korona mevzusu var. Yaşadığım şehrin bazı insanlarından dolayı otobüse binmek tehlikeli oluyor.
Babam da arabayı vermiyor. :D
Otobüs işime gelmiyor değil de, gerçekten korkuyorum.
Daha çok ulaşım aracı olarak kullanmaya başladım bisikletimi.
Biraz soğuk oluyor tabi. Yer yer tehlikeli (Bana göre :) )

Ama sürdükçe isteği artıyor insanın. Normal şartlarda sevilen herhangi bir şeyi yaptıkça sıkılmaya başlar insan. Bilmiyorum belki bende sıkılırım, ama şu an sürdükçe sürüyorum, daha çok yerlere gitmek, daha uzun mesafeler kat etmek istiyorum. İşim ve tecrübem el verdiğinde yapacağımı düşünüyorum. Hafif korkak ve pısırık olduğumdan sebep evden 10 km öteye tek başıma pek gitmemişimdir. İlk defa 100km+ bir yolculuğa çıktığımı hayal ediyorum. Gerçekten heyecan verici oluyor.

Deli olucam yakında hayal kurmaktan :D
Selam , daha yolun çok çok başındasın. Bir gün yol bisiklletine geçeceksin. Kendine forma tayt ne varsa alacaksın. Yeni spd , ayakkabı , pedal araştıracaksın sürekli. Belli kana karışmış bir kere zehir..
:D Bir gün bu yorum aklına gelecek :) Hatta artık yol bisikletine yeni bir jant aradıgında gelecek bu yorum :)

Merhabalar. Dün kendime yeni bir bisiklet aldım aracımı kullanmak istemiyorum artık. Hem spor olsun hem zayıflayayım diye.Ama malum kış geliyor tam kış girişinde bisiklet almak biraz saçma oldu gibi. Aranızda kışın sürekli bir yerlere gitmek için kullananlar varsa tavsiye alabilir miyim

Merhabalar. Dün kendime yeni bir bisiklet aldım aracımı kullanmak istemiyorum artık. Hem spor olsun hem zayıflayayım diye.Ama malum kış geliyor tam kış girişinde bisiklet almak biraz saçma oldu gibi. Aranızda kışın sürekli bir yerlere gitmek için kullananlar varsa tavsiye alabilir miyim
Sizi şuralara alalım;
İşe Bisikletle Gidenler vol.3

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Hiç saçma birşey yapmamışsınız emin olun. Yaza doğru fiyatlar fırlayacak tekrardan. Kışın süren çok arkadaşımız var burada. (Ben dahil)
Çok giyinip terlemeyin, az giyinip üşütmeyin. Bir anda yüksek kilometreler yapmayın, yavaş yavaş arttırın mesafeyi. Basit bakımları, yolda gerekecek tamirleri öğrenin. Gerisi gelir. Link attığım konuları es geçmeyin bu arada :harika:

Teşekkür ederim bir de Kırıkkaleden kendime arkadaş bulursam çok güzel olacak 🙋‍♂️👍

@SpirituaL Epeydir çok istiyordum inşallah bıkmadan devam ettirmeyi düşünüyorum

sonbahar ve kış mevsimleri.. En sevdiğim havalardır, oksijeni boldur, baymaz :) Yağmurda sürmek çok güzeldir, 4 mevsim kullanıyorum aylık 650-700km civarı yapıyorum :) Aşırı fırtına, dolu ve yollar buz katmanı olmadıkça sorun yok. Berk arkadaşımızın verdiği linkleri takip et..

Geri