Scudo Sports

bisiklete powerbank takmak

@Cömert hocam banada 30.000 mah cok fazla geldi
@ATALAY16 xiaomi guvenilir bir markadir. Her ne kasar cin mali olsada guvenebilirsiniz. 10400 mahlik powerbanklerini 45-55 lira arasinda bulabilirsiniz. 2 tane alirsaniz isinizi gorur ;)

Scudo
Xiaomi bilitwolf gibi markalar tercih edin. bunlar sizi yarı yolda bırakabilir.

@yb672501 xiaomi nin 10400 yok diye biliyorum?

Orijinal Xiaomi Mi Güç Banka 10000 mAh Harici Pil için Yeni Taşınabilir Mobil Güç Bankası MI Şarj 10000 mAh Telefonları, Pad, MP3
(link)
(from AliExpress Android)

10400 Mah'lık xiaomi modeli piyasada vardır arkadaşlar.

(link)

Bende kendime buradan 4 adet aldım. Pillerini başka bir alette kullanmak için bir tanesini tamamen söktüm. Linkteki ürün gerçekten orjinal ( mavi plaket , beyaz usb çıkışlar , gri Lg pil ) Bir önceki mesajımda verdiğim videodaki testte kullanılan İmax 6 ve nitecore şarj aletleri bende de var. Mantıken 10400 Mah değerini bulabilmek için pillerin 2600 Mahlık olması gerekirken , yaptığım ölçümlerde pillerin 2000 Mah akım değerine yakın kapasitede olduğunu gördüm.Yani ürün toplamda gerçekte 8000 Mah'lık gerçek değerde kapasitede. ( Ki bu fiyatada bu bile çok iyi )

Peki bu nasıl oluyor ? 2600 Mah LG marka pil nasıl 2000 Mah çıkabilir ? Hemde sıfır pil. İlginç değil mi ?

Aslında ilginç değil. Bunun iki sebebi var.

İlki pil toleransları. Bu ne demek. Panasonic eneloop harici hiç bir markanın pili toleransız üretilmiyor. Yani %10 , tolerans demek pil üzerinde yazan değerin %10 kadar alt değerde olabilir demektir. Yani 2600 Mah yazan bir pilin %10'na denk gelen 260 Mah kadar bir alt değerde çıkması normal karşılanır.

Ama kapasitenin düşük gibi çıkmasının asıl sebebi , hızlı şarj edilmesi. Nasıl yani ?

Pillerin üretiminde voltaj , kapasite olduğu gibi şarj ve deşarj değerlerine dikkat edilmesi gerekir.Kaliteli bir pil , uygun şekilde deşarj ve şarj edilirse ortalama 1000 dolum görebilir. Burada anahtar kelime uygun şekilde yapılırsa. Yapılmazsa pil şarj sayısı azalır. Neticede şarjlıda olsa içindeki kimyasallarla alakalı bir durum.

Günümüzde 15 dakikada şarj yapabilen aletler var. Ama bunlar tam bir pil katilidir.Pili şarj edermi? Eder ama tam kapasite edemez. Yani bir pili tam kapasitede şarj edebilmek için , pil üreticisinin tavsiye ettiği akımda şarj etmek gerekir. Eğer bunun çok üzerinde bir akımla şarj ederseniz , piliniz anormal ısınmaya başlayacaktır. Isı arttıkça pilin yapısındaki kimyasalları yavaş yavaş bozarsınız.

18650 pillleri genelde 300 Mahlık bir akımla şarj etmek gerekir.Ki pilin akımı yükseldikçe şarj akımının n, pil akımını bastırması zorlaşacağı için ortalama 12 saat kadar sürer.Bu normal pilde böyle

Power bankte olay biraz daha karışık.Çünkü birde arada şarj devresi var. Xiaomi yi 1 amplik bir adaptörle şarj etmeye kaltığınız vakit ortalama 15 saat sürüyor. Bende sıkılıp 2 amperle şarj edip , sonra powerbank'i söktüm. Bu olay banada iyi bir ders oldu. Hızlı şarj etme sevdası bir pilde , toleransıda düşünürsek toplam 600 Mah gibi kapasite azlığına sebep oluyormuş.

Anlaşılsın diye uzun uzayıda anlattım. Umarım kafanız karışmamıştır.

Ben üçgen kadro çantası aldım çantanın öne bakan kısmını deldim ordan kabloyu çıkardım çantaya Powerbank ı koyuyorum kabloyuda kablo bağı ile kadroya sabitledim öyle işte :) anlatabildim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
_20160624_072313.JPG @ATALAY16
İyi yapmışsın. Ne kadar çok o kadar iyi. Benim bisikletimde takılı bir tane powerbank var. Fotoğraf makinesi kılıfına koyarak iki adet cırt ile gidona bağladım. Fotoğraf da gidonun alt kısmında görünüyor. Powerbank olarak kullandığım modelim linki aşağıda. Çok memnunum.
(link)

3 yıla yakın olmuştur. Aliexpress den nv-sj1020 8400 mAh powerbank aldım. Halen kullaniyorum her türlü koşulda kullandim kampta, bisiklet üstünde,soğukta, sıcakta, sadece yağmurdan korudum o kadar. Halen lg g2 yi tam şarj edebiliyor ya da %80 e kadar rahat dolduruyor. 3 yil sonuçta güçte azalma olacak ayrica pahali markalara göre kaba. Kaba olmasında biraz agir olmasında sorun yasamayacaksaniz cin mallarının fiyatlari çok uygun ve verimli. tabi kapasiteleri birebir degil yani 5000 mAh ihtiyaciniz varsa minimum 8500 alin. Butun markalar cinde üretiliyor. Cin mallarının tek farki kaba ve agir olmalari sarj sürelerinin de uzun olması. Bunun dışında sorunsuz. Ayrica fiyat farkı anormal.

Pillerin boyutu standart onu küçük yapma imkanları yok o nedenle kapasite arttıkça kaba olabilir. Yeni nesil LiPo pil kullanırlarsa boyut küçülebiliyor. Veri kağıtlarını indirirseniz göreceksiniz ki 3400mAh olarak satılan pillerin gerçek maks kapasitesi 3200mAh civarıdır. Tanesi 3.7 voltan 2 adet seri ve 2 adet paralel 4 pil ile kağıt üzerinde 6800mAh elde edersiniz en fazla sonrasında 6 pil ile10400mAh olur ama gerçekte 3200x3=9600mAh verir.
Gerçekte şu var. Pil üzerinden 2 amper çekerseniz o pil gerçek kapasitesinin altında güç verir. Yani sayısal olarak 3400mAh olan bir pilden 500mA çekerseniz size toplamda 3400mAh verebilir ama 2 amper çekerseniz 3000 mAH kapasite sunar. Normalde doğru orantı ile süre hesabı yaparken gerçekte bu süre hesabının tutmaması budur. Yani tek farı 6 saat yakan batarya 2 farı 3 saat değil 2-2.5 saat yakabilir. Bu hemen hemen tüm bataryalar için geçerlidir. Ne kadar düşük deşarj akımı o kadar gerçeğe yakın kapasite kullanımı.

Hemen şu bilgiyi de ekleyeyim. Solarstorm 3x ledli bir farın ölçümlerime göre güç tüketimleri 3 kademede sırasıyla 3.1 W, 6.2 W ve 10 W. Normalde bu ledlerin birisi 10 w gücünde. bu demek ki ya ledler gerçek cree xm-l değil yada kapasitelerinin çok altında çalışıyorlar. Sebebi 30 w için akımın çok yüksek ve kasasının ledleri soğutmak için yetersiz kalacağı gerçeği olabilir.
Akım = Watt/Volt bağlantısından vereceğiniz besleme voltajına göre ne kadar akım çekeceğini hesaplarsınız. o akım değerinde 1 saat yanması demek örnek olarak 1000mA çeken farda 1000mAh demek. Yani bu değerde 10.000mAh lik power bank 10 saate yakın güç sağlar (8-9 saat pratikte)

• Beğen
Bendede 16000mah var çantanın içine koyuyorum

bende sony powerbank düşünüyorum bisiklet aydınlatması için 35 lira diyodu internet sitesinde. sarjda oluyo .

5000+sonsuz mah= (link) birde böyle

telefon tutucu bakarsınız powerbankı koymak için hem güneş yönüne çevirmesi de pratik olur (link)

• Beğen
@Cömert abi çok saolasın ben de kıllanmıştım o üründen şu ürünü aldım (link) samsung orjinal olduğu idda ediliyor deneyip görücem artık

@mywashere hocam şöyle bir ürün buldum ama iş görürümü acaba (link)

arkadaşlar şöyle bi ürün buldum kullanan varmı daha önce bunu gidona takınca km sayacı far için yer kalırmı acaba (link)

@Taxonera hocam sıkıntı orada işde kadronun üst kısmında teller geçiyor benim oraya bir şey takamıyorum

@illaz hocam kaç saat götürüyor peki bir de rica etsem gidon karşınızda olucak şekilde bir foto alabilirmisiniz ve şöyle bir ürün alsam işimi görürmü (link)

@SOZUAK abi farı satan arkadaş 16.000 mah lık p.bank ın 12 13 saat götürdüğünü söylemişti 18.000 mahlık samsung buldum onu sipariş ettim pişman olmam inşallah

(link)

(link)
Bu ürün tabiki işini görür çünkü bağlandığı nokta gidona yakın ve aynı zamanda cep telefonunu da koymak için yerin olmuş olur. İster cep telefonunu şarj et istersen ışığa kullan. İstemiş olduğun fotoğrafı yarın yükleyebilirim.

DSC_0795.JPG

DSC_0796.JPG

Bu tip kadro çantası alırsanız sizin için daha iyi olur gidonda daha fazla boşluk olur (link)

• Beğen
@ATALAY16 hocam o aldığınız powerbank in orjinal olduğunu düşünmüyorum, üzerinde yazan samsung yazısı bile bir garip, aliexpress, banggood gibi sitelerden çok satış yapan daha kaliteli ürünler alabilirsiniz, ayrıca mantık olarak da 18000 lik samsung powerbank'i 105 liraya vereceklerini hiç ama hiç sanmıyorum

• Beğen
@illaz Merhaba, o kullandığınız ışık (powerbankle çalıştırdığınız) rockbros'mu, memnun musunuz performansından, yeterli geliyor mu?

Geri