Scudo Sports

bisiklete pedalına basarak binmek

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu yıl sitedeki hollandalıyla ayaküstü muhabbet etme ortamı oluştu. Ben ruh hastası gibi binanın altında bisikleti temizlerken kendiside her hollanda vatandaşı gibi bir bisiklet delisi olan 55-60 yaşlarındaki adam beni balkondan görmüş olmalıki yanıma geldi. İşte biraz muhabbetin ardından benim bisikleti denemek için bisiklete bindi. Ama bu sıradan bir biniş değil. Yani ilk önce ayağını üst borudan aşırıyorsun sonra bir ayağınla pedala basarak seleye yerleşiyorsun işte öyle değil. Ne yaptı. Bir ayağı ile pedala basarak ve bu arada bisiklette yol alırken öteki ayağını üst borudan aşırarak seleye oturdu. Evet bence gerçek bir bisikletçinin alameti farikası bu biniştir. Bak yıllardır bisiklete binerim hala bu şekilde havalı binişi gerçekleştiremiyorum. Hollandalı bu işi yabancıların çok rahatça yabancı dil konuşmaları gibi kendini kasmadan tek bir hareketle yaptı. Alışageldiğimiz binişte ilk önce bisikleti eğeceksin ayağını üst borudan aşıracaksın sonra pedala abanacaksın mabadı seleye çekeceksin. Ama bu biniş daha tutumlu, tek bir hareketle aynı zamanda bisiklet hareket ederken bisiklete biniyorsun. İnişide yine aynı şekilde bisiklet ilerĺerken bu hareketi tersinden uygulayarak yapıyorlarki bisiklet alemindeki bir kaç karizma hareketten biridir bence.

Scudo
Adam hollandali abi sabah 5 de işe gitsede illa gelecek o akordiyonu dinleyecek :D ( Ali baba ve kirk haramilet filminden )

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
Nerede o eski vur kaç @mehmetsunu trolleri? Can sıkıntısı bunlar hep, yineliyorum ya da yaşlılık alametleri, pehhh!

ben pedala basarak binmiyorum. Pedala birden 85 kg yük binmesin
kırılır bir şey filan olur :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Ön kaldırmak,bisiklete bu şekilde binmek, gereksiz el bırakmak..

Bu üçünü yapan kendini bisikletçi sanıyor,halbu ki bisiklet bu üç şeyden çok çok daha fazlası...

Bir ayağını pedala basıp diğer ayağını ÜST BORUDAN geçirdiğine emin misin abi? Gözümde canlandırdımda çok garip geldi :D

• Beğen
Tepkiler: Santibag
Psikomotor olarak küçük yaşlarda kazanılan bir beceri olan bu biniş tarzını yetişkinlerin denemesini önermiyorum.
Maazallah bir daha bisikleti unutabilirsiniz:koptum:

bayağı ilginç görünüyor ben bile kadronun boşluk yerinden ayağımı atarak ya da selenin üstünden atarak bisiklete binerim Hollanda da bisiklet kullananla burası 1 değil sonuçta

Spd kullanmasam ben de yapiyorum da sekil şukul biniş hareketleri :D

siz yapmadığınız için ilginç gelmiş ama ekstra bir özellik değil bir kaç binişten sonra alışırsınız, ben çok kısa yerlerde bisikleti iterek gitmek yerine mesela metro istasyonu vs. pedala basıp diğer ayakla iterek scooter gibi itere giderim, kaykaya binmiş gibi eğlenceli :)

Ben bunu yapabiliyorum ama bilerek yapmıyorum aslında, dandik bir mtb varken yapıyordum ama scottuma yapamam. Ağırlığı kısa sürede olsa tek bir tarafa verip düldülümün dengesini bozamam. Bunu ona yapamam. Kibarcam seleye oturup birinci vitesten sakince kalkıyorum.

akrobatik hareketler konusunda tam bir kabızım. bu hareketin tersinden giderek bisikletten iniş şekli de var. ben hiçbirini yapamıyorum ya da cesaret edemiyorum. :D

• Beğen
Tepkiler: KarizmatikKavun
Hollandalı ne anlar bisiklete binmekten :D
Yalnız assisted lifte bayıldım. Şimdi bana 3 kişi lazım.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri