mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.225
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bu yıl sitedeki hollandalıyla ayaküstü muhabbet etme ortamı oluştu. Ben ruh hastası gibi binanın altında bisikleti temizlerken kendiside her hollanda vatandaşı gibi bir bisiklet delisi olan 55-60 yaşlarındaki adam beni balkondan görmüş olmalıki yanıma geldi. İşte biraz muhabbetin ardından benim bisikleti denemek için bisiklete bindi. Ama bu sıradan bir biniş değil. Yani ilk önce ayağını üst borudan aşırıyorsun sonra bir ayağınla pedala basarak seleye yerleşiyorsun işte öyle değil. Ne yaptı. Bir ayağı ile pedala basarak ve bu arada bisiklette yol alırken öteki ayağını üst borudan aşırarak seleye oturdu. Evet bence gerçek bir bisikletçinin alameti farikası bu biniştir. Bak yıllardır bisiklete binerim hala bu şekilde havalı binişi gerçekleştiremiyorum. Hollandalı bu işi yabancıların çok rahatça yabancı dil konuşmaları gibi kendini kasmadan tek bir hareketle yaptı. Alışageldiğimiz binişte ilk önce bisikleti eğeceksin ayağını üst borudan aşıracaksın sonra pedala abanacaksın mabadı seleye çekeceksin. Ama bu biniş daha tutumlu, tek bir hareketle aynı zamanda bisiklet hareket ederken bisiklete biniyorsun. İnişide yine aynı şekilde bisiklet ilerĺerken bu hareketi tersinden uygulayarak yapıyorlarki bisiklet alemindeki bir kaç karizma hareketten biridir bence.