Scudo Sports

Bisiklete dair her şeyin pahalı olma sorunsalı

@can onur

Valla hocam harika tesbitler Türkiye ve Türk insanına dair. Gerçekten bizler içi amatör dışı profesyonel, sizin gibi bu işin ustalarının da dışı amatör ama içi profesyonel. Türkiye'de ayağında spor ayakkabısı olmadan bisiklet sürmeye çalışanı ayıplıyorlar, spor ayakkabısının içine spor çorabı giymeyeni de azarlıyorlar. :)
Bu arada bloğunuzu inceledim, artık siz ego işini bitirmişsiniz, ne güzel. Tekrar tebrik ediyorum, sizin gibi insanların sayısının çoğalmasını da arzu ediyorum, yani işin aslına bakan faslına önem vermeyen insanlar hayatın her alanında çoğalır inş.

Scudo
Bursa'dayım, burdaki birkaç mağaza var ve fiyatlar pahalı, indirim yok.

yahu ali expres çin malı bir iki defa forma vs aldım bildiğin emutasyon tekstilde çalıştım ordan biliyorum kaliteli mal ucuz olmaz. bir de bisiklet giyiminde emutasyon malzeme termal olsun forma olsun teri atmaz hasta eder adamı.

sonra yurtdışından bişey alsan günlerce bekliyorsun diyelim jantın kırıldı yada aktarıcın parçalandı yurtdışından mesela merlin chain gibi sitelerden günlerce gelmesinimi beklersin

ben bekleyemiyorım 3 e 5 e bakmıyorum en yakın bisikletçiden alıyorum ne lazımsa

1 gün bisiklete binmezsem sigortalarım atıyor (1 hafta ortalama desek ali expres de bu süre 17 günü buluyor) kargo beklesem artık ne olurum bilmiyorum :krnz:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Auron Sanchez Telefonu koluna takmak sacmaligi nedir aroncum bi aciklar misin biz fanatlklerine acaba ? :D

@mariokaldato
ismail yk gibi oluyorum fan clup :D

Abi ben antreman yaparken telefonu yanima alamiyorum, canta da telefon icin kücük, ben de koluma takayim dedim :D

Bu pahalılık muhtemelen Türkiye de bisiklet kültürü gelişmesin diyedir, sonuçta benzine para vermiyoruz, birilerinin gözüne batıyor olabilir. Hem ne gerek var değil mi sağlıklı yaşamaya, hastalanalım ki tedavilere para harcayalım. Bisikleti karne hediyesinden öteye taşımayalım ki insanlar ulaşım aracı olduğunu bilmesin, bu vesileyle kendimizi araçlara mahkum hissedelim, başka çaremiz yokmuş gibi binelim o otobüslere, binip de gidelim.

Arabaya tanesi 200 liradan Continental Premium Contact 2 185/60/15R lastik alıyorum. Bisiklete gelince continental 4000s2 lastiklerin çifti daha pahalıya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bence bu durum bizim yaratıcılığımızı geliştirir :) Tüketmeden önce üretmek gerekecek. Forumda başarılı kendinyap heybeler çantalar görmüştüm. Bence biraz gayret ile herkes ihtiyacına karşılık gelebilecek ürünlerden birkaç tanesini kendisi üretebilir. Yapılan ekonomi ile üretemediklerimizi de daha rahat satın alabiliriz. Paramız ülke içinde kalır. Esnafımız da satış yapar.

Fiyatlara gelirsek, ülkenin gerçeği bu. Yapacak birşey yok.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Bisiklet memleketimizde yaygınlaşsa fiyatlarda talep ve rekabetten dolayı düşer.

Şahin tamponu 40 tl
Bisiklet çamurluğu 60 tl...

Bir şahin tamponunun hammaddesinden en az 15 takım bisiklet çamurluğu üretilir.

Tek kelime ile sebep bisiklet ve doğa sporlarının yeteri kadar talep görmemesi olabilir mi.

Giriş seviyesi bir dağ bisikletine binmek isteyen kişi 2.000-3.000TL gözden çıkarması gerekiyor, bisiklet neden bu kadar pahalı hep merak ederim.

@televole2

Telefonlarda gereksiz pahalı, telefonun pahalı olması bisiklet için bir bahane değildir ki.

@Fat1h
tamam işte ben de aynı şeyi düşünüyorum. Ülkede fiyatı fahiş olmayan hiçbir şey yok ki? Telefon ya telefon bildiğimiz "alo" yaptığımız cihaz 2-3 bin lira ise bisiklete paha biçilemez. Birinde radyasyon satın alıyorsun birinde sağlık. :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Pedaldaşlarım, siz pahalılıktan şikayet edebilirsiniz, ama bazı vatandaşlarımız da ucuzluğa karşı savaş açmış durumdalar... o_O

Siz hiç kırtasiye dükkanında bahşiş bırakıldığına tanık oldunuz mu? Ben bugün oldum... Dükkanının kasasında sıramı bekliyorum. Önümdeki 30-35 yaşlarındaki kadın, giyinişinden belli ki Datça'nın yerlisi değil, kasadarın 14,5 TL demesi üzerine elindeki parayı uzattı ve 15 alın dedi.

Az para ödemiş olmaktan rahatsız olan nevrotik insanların da bulunduğunu, bazı alışveriş yerlerinin de bu insanların arzularına cevap verebilmek için özel uğraş verdiğini unutmamak gerekir.

Buranın esnafı bizlere gol atmayı sever genellikle, ama bu defa golü biz attık, ne var ki kendi kalemize...:kyfmyrn:

İşin icine bisiklet girince maalesef durum bu. Bisiklet lambasından çok daha iyi bir lümen değerine sahip el lambaları altlarına gidona yerleştirmek için iki liralık bir aparat takılınca anında onlarca lira fiyatı artıyor.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@televole2

Telefon yüksek teknolojiye sahip elektronik bir cihazdır, aluminyum boruları bükerek basit bir şekilde üretilmez. Her noktası için yüzlerce binlerce arge çalışması yapılır. Üretim tesisi kurup bir kaç mühendis ve iki düzine elemanla telefon üretemezsiniz. ;)

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
en sonunda yapabildiğim kadarıyla kendi bisiklet çantamı kendim dikicem. Tabi su canta kumaslarından bulabilirsem.
Nerde satıldığını bilen varsa yazsın gidip bir bakayım istanbulda.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Geri