Scudo Sports

Bisiklete binerken kullanacağım mp3 player olarak ne alayım?

alacaksan iriver almalısın bildigim en yuksek we kaliteli ses cıkaran mp3 player shennheiser kulaklıkar zaten öp3 playerlen birlikte geliyor bu yaz kuzenm almıstı kulaıma taktım sesi sonuna kadar actım karsıma gecti bagırmaya basladı en ufak bir ses duymadım ve kulagım hic acımadı Tavsiye ederim

Scudo
Arkadaşlar "iriver" konusunda beni oldukça motive ettiniz..
durun bakayım.. şu irivere bir kolları sıvayayım olmaz sa..
konya da nerede bulurum acaba.. Teknosa da hiç gözüme ilişmedi o alet..
neyse piyasayı bir daha dolaşayım olmaz sa..
selamlar..

SONY NW-E207
1.ATRAC3plus sıkıştırma teknolojisi sayesinde yaklaşık 45 CD'yi ürünün dahili hafızasına aktarın
2.Doğrudan USB bağlantısı
3.50 saat STAMINA'lı şarj edilebilir (Lityum -iyon pil)
4.Hızlı şarj işlevi 3 dakika şarj 3 saatlik çalma süresi için yeterlidir
5.Kolay gezinme olanağı sağlayan 1 satırlık OLED ekran

Yukarıda özelliklerini ve markasını vermiş oldugum alet gerçekten çok güzel ancak alet kadar kulaklıkta önemli bence sizin tüm isteklerinize cevap verecek bir makina

@Mesut Girgiç

Mesut Abi "iriver" düşün bence pişman olmazsın. Neyde karar kıldın. MP3'mü yoksa Discman'mı?
Ben "iriver imp-150" modelini kullanıyorum 3 yıldır hiç bir sorunu yok. Discman yalnız bendeki. Ve sarsıntıya karşı çok iyi. Bisiklet gezilerimde ve yürüyüşte hep kullanıyorum. Kaliteli bir CD'ye kayıt yaptığın zaman hiç korkma Mesut Abi. Philips kulaklık almıştım kullanmıyorum bile. Kendi kulaklığı çok güzel. Harika ses çıkışı var..
Sonuna kadar tavsiyemdir..
Fotoğrafı:

Sevgiler...

mesut abi bende şuan bir tane Sony NET MD var eski model mznf611 var
birkaç :) mp3 çalar...

almanyadan gelenler getiriyo hediye die artık getirmiyolar 3 tane vardı mp3 çalar 1 i bozuldu hala bozuk
diğer 2 si sağlam

ama ben ses kalitesine çok önem veririm yani müzik mi müzik demem
Sony gerçekten bu anlamda çok başarılı bunu belirtebilirim
mesela ses kalitesini değiştirip sayıyı arttırabilirsin
optik girişi ile de direkt prof kayıt da yapılabilmekte

ben bir kasedine 60 adet e yakın şarkı atabiliyorum ses kalitesi düşük oluyor
genelde 35 şarkılık 128-192kbps den çok daha iyi kalitede bir dönüştürücü kullanıyor ve ses gerçekten dinlemeye değer tabi senin kullandığın mp3 formatın kaliteli olmalı ben genelde 192 nin altında kullanmamaya çalışıyorum
büyük küçültülür ama küçük büyüyünce birşeye benzemez...

sony md yi tavsiye ederim 1 şarjlı pili bana günde 2-3 saat dinleyerek 4-7 gün gidebiliyo ses seviyesine de bağlı olarak...

mp3 player da alacaksan bence ses kalitesi bakımından bir seçim yap ;)

Şimdiye kadar hiç mp3 playerim olmadı ama bu cumartesi şehire inim şu çakma sonylerden alacam bi tane ev saglam bi kulaklık.MArka marka kalte performans bilgim yok ama bence mp3 playerda olamsı gereken kriterler şunlar:
1:Usb baglantısı dahili olmalı (ara kablo derdi olmamalı)
2:tft gibi mp3 playerlar için gereksiz renkli ekran olmamalı
3:pil ile çalışmalı (batarya ile degil.Çünkü zamanla bataryalar ölüyor ve yeni batarya bulmak zor ve gereginden pahallı olaibliyor.
4:pil ömrü uzun olmalı.
5.Küçük olmalı
6:pahallı olmamalı :)

Zamanında disc man kullandım.İnanın bisiklet üzerinde çok zor oluyor.
Boyutu ayrı dert.Şarkı degiştirmek ayrı dert.En azından discmanı talımak için bi bel çantası gerekiyo ve zaman zaman hareket kabiliyetini önemli ölçüde kısıtlıyo.Bide discmanlarde antishock olayını nasıl yaptıgı çok önemli o kunuda çok tecrübeliyim başım çok yandı.
Discmanlarde benim bildigim 2 çeşit antishock uygulaması var. birincisi antishock hafızası ne kadar ise o kadar şarkıyı ve müzügi hafızasdına alır hafızası bitene kadar içindeki cd durur.Örnegin 480 sn lik antishocku olsun.480 sn lik peş peşe oan şarkıları hafızasına alır.FAkat ben bir şarkı dinledikten sonra başka şarkı dinlemek için kumandaya bastıgımda antishock silinir ve tekrar hafızayta müzigi almak için depolar.Buda gereksiz bir pil harcamasına yol açar. Diger antishock çeşidide saniye işinden çok bir şarkıyı hafızasına alır o kadar.YAni şarkınız bittikten sonra başka sıradaki bir şarkıya geçtiginizde gereksiz bir güç kaybı olmayacak.Umarım anlatabilmiştirim.Ha birde discmanların en kötü yanlarından biriside çizik cdlerdeki perfomans kaybudur.Cd nin takılması okunmamasının ne kadar gıcık bişey oldugunu bilirsiniz.Ama dogru yüklemede mp3 playerda böyle bir deryt yoktur. BElirtmekte fayda var ;-)

Benim tavsiyem i-pod nano, hem cok kibar,hemde ozel aparatları var,ilerde bende alacağım bir tane...

Marka olarak i-river çok başarılıdır. Sony kadar duyulmuş değildir belki ama kendi uzamnlık alanına giren işleri Sony'den daha iyi yaptığını düşünüyorum.

Yaaa bu gün bi dükkana girdim.KAfam darma duman oldu.Adam sıfır 2gb lik i-pod nano yu 150 yt verirism sana dedi.Orjinal kutusunda idi makina.FAzla incelemedim ama dam elinde açtı açılışı fln orjinal gibiydi (prjinal açılışını bilmiyorum ama onu anımsatıyodu) .Adam spot oldugunu söyledi ama çok zor.BAşka yerde aynı hafızadaki aynı ürüne yine spot olmasına karşın 300 küsür fiyat verdiler.Şimdi bana göre iki ihtimal var ya mal çalıntı yada orjinal kutusunda gaziantep malı ipod...Başka bi düşüncesi olan varmı? yarın açık olursa orası bi daha incelemeye gidecem.Emin olursam almayı planlıyorum.Ama kıllanırsam makinadan gidip şu resmin koydugunuz Gaziantep malı sonylerden alacam 1 gblik 75 ytlye....

Mesut abi öncelikle i-river ı bende tavsiye ederim..
ama sennhesier cx-300 kulaklığı kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim silikon yapısı sayesinde çok rahatlar ve iem oldukları için ses kalitesi ve izolasyonu çok iyi bende iki takım var bi gümüş bi siyah...
(link) (link)

Mesut Abi, eğer Iriver alacaksan Teknosa'da arama, çünkü satmıyorlar. Ayrıca Iriver'da karar kıldıysan kendi kulaklığı seni yeterince tatmin edecektir, ama bisiklet üzerinde kullanmak için mutlaka bir IEM kulaklık al derim. İzolasyonlu kulaklıklar olduğu için dışarıdaki rahatsız edici sesleri duymuyorsunuz ve bass sesler daha derin ve temiz geliyor. Eğer bass seslerini seviyorsanız Sennheiser ie4 modelini tavsiye ederim. Sennheiser CX300'e göre daha temiz bassları var ve ''-s'' seslerindeki çatlamalar (en büyük sorunlardan birisidir) pek fazla duyulmuyor. Sennheiser CX300'ün fiyatı 62 YTL, Sennheiser ie4'ün fiyatı 100 YTL... Fakat internet üzerinden alırsanız fiyatlar daha pahalı. Bu verdiğim fiyatlar Türkiye distribütörünün fiyatlarıdır.

Bu arada yazmayı unutmuşum. IEM tipi kulaklık olarak bir alternatif daha var, Creative EP-630... Bunun da tipi Sennheiser CX300 gibi ve ses kalitesi bakımından Sennheiser'la arasındaki tek farkın tiz seslerin biraz daha az olduğu söyleniyor :) Hatta aynı fabrikada üretildiklerini iddia edenleri bile duymuştum. Bunun da fiyatı 56 YTL falandı yanlış hatırlamıyorsam.

CREATIVE EP-630

http://images-eu.amazon.com/images/P/B0009G6FQI.03.LZZZZZZZ.jpg

Gelelim aradaki gözle görülür farklara:

-Sennheiser'ın kablosu J tipi, Creative'in kablosu Y tipi...
-Sennheriser'ın kablosunun biraz daha kalın ve kaliteli, Creative'in ise kablosunun daha yumuşak ve sanki kopacakmış gibi olduğu söyleniyor...
-Sennheiser'ın jack'ı L tipi ve gümüş rengi, Creative'in jack'ı ise düz ve altın rengi...

Ben 1-2 senedir Creativ muvo c100 sport kullanıyorum, bisiklet kullanımına uygun, kol bantı var, suya yağmura darbeye dayanıklı, ses kalitesi iyi, uzun pil ömrü var (alkalin pille 18, şarjlı aaa pille yaklaşık 10-12 saat), normal hafıza 256 mb ancak sd kart desteği sayesinde istenilen kadar hafiza yükseltiliyor (ben şu anda 2 Gb kartla kullanıyorum ayrıca değişmek için 1 Gb ve 500 Mb kartlarım var) fiyatı yaklaşık 100 $ +kdv gibi tavsiye ediyorum...

Unutmadan kulaklığı kötü (nerdeyse bütün mp3 playerlarda olduğu gibi) ortalama birisi belki beğenir ancak gerçek bir müzik deneyimi için sennheisser mx500 tavsiye ediyorum (yaklaşık 45 ytl), yada olmadı 15-20 ytl lik bir philips vs

Mesutcugum,
Aman cd player falan alayim deme, mp3'den vazgecme. Bende evde i-river var ama her defasinda sarj etmem gerekiyor. Yol icin 1 GB lik Creative var yanimda gunlerdir yoldayim cok memnunum. Pil omrune gelince kalitesiyle ilgili. Bir Dura ace yaklasik 18 saat gidiyor.
Selamlar

sercan haklısın ben eksikliklerini yazmamıştım cx300ün aynı -s sesindeki çatlama bendeki kulaklıklardada oluyo ama bassları gerçekten kuvvetli ve tatmin edici..
tabi seninde dediğin gibi ie4 çok daha iyi bende onu tavsiye ederim...

bende nano special edition var. pili kullanimda 24 saat gidiyo. benim ki 4 gb fakat 8 lik olani da var. kucuk rengarenk ve cok hafif. fotolarina da bakabiliyosun.
bu arada ben simdiye kadar ole bi problem yasamadim i pod la. bende nerdeyse hepsinden oldu. 3 sene once aldigim i-river i garanti sayesinde 2 kez deistirdim. 3. cu degistirmeye gittigimde kabul etmediler. nedense bana saglami denk gelmedi herhalde :)
her yerde trendler degisik herhalde. burda sonny nerdeyse hic tutmadi. i-riverler populer ama sony yok. onun yerine samsung, panasonic falan var ama kimse almiyo onlarida.
abi ben genel olarak i-pod nano ve i-riverleri oneririm hala almadiysan...

Ben sonyericsson walkman telefonumu kullaniyorum ve inanilmaz memnunum.. ayri olarak mp3player tasimama gerek kalmiyor.. suanda 512mb hafiza kartim war ama yukseltme sansim var tabiki de.. ses kalitesi de gayet guzel.. sony'nin en eski walkmanlerinden beri kullandigi mega bass secenegi de eklenmis bu telefona..

en avantajli ozelligi ise muzik dinlerken biri aradiginda muzigin kesilip telefonun calmaya baslamasi.. radyosu da var..

ayrica kulakliklari da cok guzel.. cok memnunum ben..

eskiden creative mp3player kullaniyordum fakat onu dinlerken de telefonumu duyamiyordum..

sonuc olarak bu walkman telefon butun dertlerime derman oldu.. farkli bir yorum getirdim konuya ama aklinizin bir kosesinde bulunsun istedim;)

edit nedeni:imla

Gençler slm.
Herkese verdikleri bilgiler için ayrı ayrı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum..
Çok çok sağolun, varolun...

@Mesut Girgiç

Merhabalar,

Ben bu konuyu oldukça araştırdım, ve 9 gün önce Creative Zen Nano plus 1 GB. aldım.
AAA kalem pille çalışıyor, FM radyosu var, microfon kayıt var, radyodan kayıt var, baska herhangi bir cihazdan direk mp3 kaydı var ve kayıt kalitesini 128-160 yada 192 kbps olarak ayarlayabiliyorsunuz.
Ekolayzır ayarlarında kendi istediğiniz ayarı yapmanıza olanak sağlıyor.
Kendi orijinal silikon kılıfıyla veriliyor.
Ses kalitesi muhteşem. Benim için ses kalitesi çok önemliydi, Sennheizer Mx 200 kulaklığımla istanbul'da dolaşmadığım yer ve incelemediğim mp3 player kalmadı. ve sadece 22 gr. ağırlığında.
Pc ye takar takmaz tanıyor, illaki yanınızda cd taşımanıza gerek kalmıyor, mesela iriver mp3 player aldınız ve pc nize tanıttınız. Baska bir pc ye taktığınızda , pc iriveri görmez, iriver'in cd.sini diğer pc ye de yüklemeniz gerekmekte. Ayrıca Creative her türlü dosyayı taşımanıza izin veriyor. Hafıza kartı görevi görmüş oluyor. Bana sorarsanız şiddetle tavsiye ederim.

Düşük fiyat anlamındaki kategorilerde :
Bence en iyi ses kalitesi iriver da,
2. sırada Creative,
3. Sırada İpod shuffle.

Ben Creative aldım, çünkü en işlevlisi.
Creative Zen Nano Plus-1 gb. - 135 Usd.

Bu konu ile daha önce Forum Cafede konu da açmıştım.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=6266

Geri