Scudo Sports

Bisiklete binerken kullanacağım mp3 player olarak ne alayım?

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Tepki
11.601
Arkadaşlar selam.
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..

Halen mintonun mp3 playerini kullanıyordum. daha doğrusu kırıldı ve artık kullanamıyorum.

Şimdi Sony nin CD-MAN lerinden D-N007 ile WALKMAN-MD lerinden M2-N520 VE M2-RH10 arasında kararsızım..

karar vermeme yardımcı olursanız yada başka bir öneriniz olursa fikirlerinizi bekliyorum..

benim için pil ömrü olması öncelikli tercih sebebidir. bu işe 250 ytl ye kadar bütçe ayırmış durumdayım..
İyi akşamlar.. :)

Scudo
Doğubank'ta 1Gb çakma Sony 50-60 ytl. Oldukça iyi çalışıyor. Kaliteli bir kulaklık(30-35 ytl) ile süper ekipman olur.

@Mantis

Bilgi için çok teşekkür. Model numarası falan hatırlıyormusunuz acaba.. ?

Mesut Abi bu cihazlar hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
Size "iriver" önerebilirim. Sallantıya karşı çok sağlam ve kaliteli ses çıkışına sahip cihazlar..

IRIVER - MP3-RIVER IMP-450 MP3 CD CALAR FM RAD.
ÖZELLİKLER
AC Adaptör Var
Ağırlık 135(W) x 145(L) x 16.7(H) mm
Ağırlık 189gr.
Boyut 135(W) x 145(L) x 16.7(H) mm
CD Tipi CD-DA,CD-Text,CD-Rom,CD-Plus
Dosya Tipi MPEG 1 / 2 / 2.5 Layer 3,WMA,ASF
Equalizer 8 Dahili EQ & 1 Kullanıcı EQ
FM Radyo 20 Hafızalı Dahili FM Radyo
ID3 Tag Desteği ID3 V1 Tag, ID3 V2 2.0, ID3 V2 3.0
Medya CD,CD-R,CD-RW
Pil 2 adet Şarj Edilebilir İnce Pil
Renk Siyah ve Mavi
Taşıma Çantası Var
Uzaktan Kumanda 4 Satır Full Grafik LCD
Yazılım Güncelleme Var
Şok Koruma Audio CD 360sn, MP3 CD 960sn

Fiyatı:165,61 USD

Sevgiler...

Mesut Abi Mantis'in bahsettiği Sony'ler orjinal değil ancak bisiklet üzerinde düşüp kırılma riski varken oldukça iyi bir seçenek :). Model no'su yok o nedenle...

@Mesut Girgiç

Bendeki "Çakma Sony ND-11" ,1Gb. Kulaklıkları kaliteli ve orijinal almanızı tavsiye ederim Mesut Ağabey. İple sıkıştırılan model Philipsler oldukça iyi duruyor kulakta. 30 ytl filandı galiba.

http://www.consumer.philips.com/catalog/SB/SBCHS320_00_webImage198.jpg

Olur tabi niçin olmasın... Sonuçta bisiklette pahalı aletler kullanmak bana hep fazla "lüks" gelmiştir.

@Serkan Taşdelen
mp3 için I-River ı tek geçerim.Şimdiye kadar ondan daha iyi ses veren bir cihaz duymadım.

Mesela (link) veya (link) veya (link)

@Mantis

Onları ben de araştırdım hatta arkadaşım aldı ve iki sefer değiştirmek zorunda kaldı. Verilen garanti sadece 20 gün + en kötü özelliği tüm yaşantımıza giren çin malı olması

@Mantis

Uğur abi sen şu Çakma Sony ND-11 in bir fotosunu koyabilirmisin?
nette baya aradım da bişi bulamadım...

çok merak ettim ;)

Arkadaşlar şimdi benim kafamdan geçen şu..
ben bir cd ye mesela pop atacam.
diğerine halk müziği
ötekine hard rock
berikine mistik vb...

sonracıma, bisiklete binerken canım hangisini isterse hemen o cd yi takıp yoluma devam edecem..

evet mp3 playerlerde güzel. hatta daha küçük ler.. ama onları arada pc ye bağlayıp içindeki parçaları değiştirmek gerekebiliyor.. belki çok zor değil ama benim bu işleme üşenme ihtimalim kuvvetli.. sonra kızıp önceki mp3 playerim gibi avucumun içinde biraz fazla sıkıp kırma ihtimalim daha da kuvvetli :eek:

ben sony, D-NE920 veya D-NE820 üzerinde düşünüyorum.

what do you think about these ?

@Mesut Girgiç

Selamlar,

İllaki CD player alacam diyorsanız başka tabi ama sanki bisiklete binerken çok da kullanışlı olmayacak gibi geliyor, büyük, tek cd alabilir vs. Bahsettiğiniz halk müziği,hard rock vs. ayrımlarını mp3 playerlar üzerinde de play list kavramı ile yapabiliyorsunuz.

Ben i-pod shuffle kullanıyorum, daha çok koşarken kullanıyorum, benim için küçüklük, basitlik ve kolay kontrol(cebinizden çok rahat kontrol edebiliyorsunuz zaten bir özelliği yok aç-kapa-ileri-geri-ses+- :=)) ön plandaydı onun için i-pod 'u tercih ettim. Pil ömrüde oldukça iyi, 12 saat ve USB den şarz oluyor. i-pod shuffle tasarımı değişti apple'ın sitesinden görebilirsiniz ataç gibi bir şey :=), bir inceleyin isterseniz.

Benim için ses kalitesi ön planda diyorsanız da sanırım i-river en iyi seçeneklerden birisi tabi Sennheiser kulaklıklarıda unutmamak lazım.

@Mesut Girgiç
Mp3 playerlarda da dediklerinizi yapabilirsiniz.Albümleri klasörlere atıp, istediğiniz klasörleri ayrı ayrı dinleyebilirsiniz.Cd player daki gibi cd yi değiştirmenize de gerek yok.1 gb lık bir mp3 player yaklaşık 50 klasör alır.Bu da yaklaşık 50 tane farklı albüm demektir.Hem de bisikletle giderken titreşimlerden oluşabilecek problemler ortadan kalmış olur.Ebatları daha küçük olması da ayrı bir avantaj.

@Ercan Bayram

http://img154.imageshack.us/img154/5452/sonifp1.jpg

:rolleyes:

Abi ben de creative 4gb var evde yatıyor.Fm aparatıyla sana satabilirim 275ytl.
Çok temiz ve az kullanılmıştır.Yanında 30 ytl lik sony kulaklıkları veya 25 ytl lik kulak arkası dolanan philips kulaklıkları veririm.Tel 0537 284 64 43

Gençler tekrar slm.
bir önceki mp3 playerim(minton) sanırım giriş modeliydi. ve beni mp3 playerlerden oldukça soğutmuştu.
ancak sizin açıklamalarınızdan sonra sanırım "mp3 playermi yoksa diskman mı" konusunu tekrar düşüneceğim..
şu ı-pod larda çok güzel alternatif.. gerçi birazcık pahalılar sanırım..
açtığım topiğe cevap yazan ve beni gerçekten de aydınlatan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim..
selam ve saygılar..

@Mesut Girgiç

I-pod ları kesinlikle tavsiye etmem.Ciddi bir bilgisayar bilgisine sahip değilseniz,dosya yüklemek çok zor olacaktır.

Selamlar

Ipod karşıtı birisi olarak ben de Tuğrul abi'ye katılıyorum. Bir kere şarkı yüklerken yanlışlıkla bir defa bile olsa bağlantıyı keserseniz (bilgisayar ile Ipod'u birbirine bağlayan kabloyu çekerseniz) Ipod kafayı yiyor. Bir işlem yapmak gerekiyor, aksi halde Ipod'a şarkı yüklemeye yarayan Itunes programında playerınız görünmüyor. Bunun yanı sıra Ipod'a sadece görünümü ve kibarlığı için para verildiğini düşünüyorum. Örneğin; ses kalitesi (bana göre) tatmin edici değil (ki bu göreceli bir kavramdır). Radyosu, ses kaydı vs. yok, aksesuarları çok pahalı. Kısacası fiyat-performans oranında Ipod bence sınıfta kalıyor.

Benim şuana kadar dinlediğim en kaliteli Mp3 çalar I-River H10 modeliydi. O kadar temiz ve güçlü bir ses veriyor ki, daha önce müzik dinlememişim ben dedirtiyor insana. Tabi bunda kulaklığın, içindeki mp3'lerin kalitesinin de etkisi var. Ama beraberinde gelen Sennheiser MX500 kulaklıkla o sesi veren bir mp3 player'ı Shure, Westone gibi kulaklıklarla denemeye bile gerek kalmadan alırım ben olsaydım (birgün çok param olursa alıcam zaten :)). Kısacası kalite istiyorsanız, ses kalitesi de sizin için önemliyse şiddetle I-River tavsiye ederim. T10, T30, H10 gibi bir sürü modeli var. Hangini alırsanız alın, kesinlikle memnun kalırsınız... Bende de şimdilik bir Minton var. Minton'a Sennheiser kulaklık takınca Minton'luktan çıkıyor, bunu da göz önünde bulundurmak lazım ;) Ayrıca I-River ya da başka bir marka mp3 çalar alırsanız, kesinlikle bir de Sennheiser IEM kulaklık tavsiye ederim. Sennheiser CX300 ya da Sennheiser ie4... İki model de süper. Ie4 daha kaliteli basslar konusunda, orası ayrı. Ayrıca IEM kulaklık alırsanız yüksek hızda uğultu şeklinde kulağa gelen rüzgar sesinden biraz olsun kurtulabilirsiniz. Çünkü kulağı tamamen kapatıyor ve dışardan gelen gürültülerin müzik zevkinizi bozmasını engelliyor....

Geri