Scudo Sports

Bisiklete Binene Yaratık Gibi Bakıyorlar

Scudo
Gecenlerde çok sevdiğim bir arkadaşım uzun turun sonunda buraya uğrama fırsatı oldu.Bayağ bir muahabet ettik.Türkiyede turlarken oradaki insanların aralarında ki selamın buradan kat kat daha fazla olduğunu hatta sırf bu işden para kazananlar olduğunu söyledi..Halbuki selam bizlere özgü birşey olması gerekir.Ama ne yazık ki unuttuk bütün geçmişimizi.Nerden geldik nereye gidiyoruz.Güzel ve anlamlı bir konu eline sağlık.İyi Forumlar.

Bu konuya tekrar deyinmek istiyorum malesef ki ülkemizde ne yazıkki bisikletti kültürü yok denecek kadar az yapana saygıda yok ,Sonu nereey varır bilemiyorum ancak bu süreçte pek gelişemicez sanırım :)

Maalesef hobi sevmeyen bir milletiz,sadece bisiklette değil motosiklette ve otomobilde de kültürlü ve bilinçli tüketici olamıyoruz.Mantık sadece büyüklüğe,güce ve hıza dayanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR
Öncelikle geçmiş olsun:( fakat sessiz kalman herifi senden üstün kılmış ne yazık ki. Herif yanına ilk geldiğinde durup "Buyrun memur bey bir problem mi var!" diye direk sorsan zaten sana bi b.k diyemeyecek hale gelirdi ki ayrıca antrenman yaptığın yer otoban-otoyol yada bağlantı yolu değilse ve bisiklet yolu da yoksa sana hiç bir şekilde karışamaz veya seni engelleyemez. Kanunda bu bahsettiğim yollar harici bisiklet diğer araçlarla aynı hakka sahiptir ve aynı sorumlulukları taşır. O embesil tahminen sana sarkma amaçlı bu tür bir girişimde bulunmuş. Şikayetini de İstanbul Em.Md.lüğü'ne ve gerekirse Em.Gnl.Md.'ne de yap ve peşini bırakma çünkü hakkın var sonuna kadar.Polis bu kurtarır kendini deme haklıysan ki haklısın kurtaramaz. Şüpheli şahıs yerine de koyamaz sporcusun belgende var ve bunu ibraz etmişsin. Bir dahaki sefere dur ve derdini ilk sen sor;)

• Beğen
Tepkiler: elif inci
Mesajımı sakinleştikten sonra okuyunca bazı kelimeleri kendime yakıştıramadım, çok çirkin geldi. Ama aklım başımda değildi yazarken, derdimi paylaşmak isterken azıcık kaçırmışım ipin ucunu.Hakan Bey ile silmenin uygun olacağına karar verdik.Revize eder tekrar yazarım. Peşini bırakmaya hiç niyetim yok doğrusu.Gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri...

selamlar,biz her antreman,tur gibi organizasyonlarda kroların istilasına uğruyoruz :) beyaz şahin,cam yarıya kadar açık,ismail yk müzik.sizi yolda sıkıştırmaya çalışan ameleler...
çok kötü,insanlar bisikleti karne hediyesi ve çocuğa oyuncak gibi gördüğü sürece bu durumlar normaldir.tüm türkiyede bisikletliler toplanıp bunu dile getirse,azda olsa bizim için iyi olur.iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: bicylerace
konuyu açan ve yorum yapan arkadaşlara teşekkürler,bir iki kelimede ben ekleyim dedim.
İzmir de durum hiç farklı değil.Uzaylı gibi bakan,araç ile sıkıştıran,araç ile üstüne üstüne süren,aaa bak çocuk gibi bisiklete biniyor diyen,taytını alda ..... (burayı yazamıyorum)diyen, kaldırımdaki yayalardan artiste bak diye laf atan,moturcular tarafından ben kask takmıyorum sana ne oluyorda kask takıyorsun diyen o kadar çok kişi var ki,burası İzmir.
yollar desen her yer tümsek,çukur ve mazgal dolu.mazgallarıda belediye öyle yerleştiriyorki hepside bisiklet için tuzak,özellikle bisikletliler binmesin diye yapılmış.
4 milyonluk İzmir de 10 bin kişi bisiklete binse,veya 10 bin araç trafiğe çıkmasa siz hesaplayın çevre ve cebe olan faydalarını.
yaratık gibi de bakılsam, yollar çukurda olsa,alay da etseler inadına bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Geri