Scudo Sports

Bisikletçilerin mp3 çalar önerileri

Scudo
Yok hocam şimdi araştırdım da sony nin cd çalarlarının en iyi modellerinin bile ses çıkışı 1.5 mW.

Sony mony almıyorum.iriver bakacağım.

Iriver'ın da vardır mutlaka öyle ince cihazları. Araştırmaya devam... ;)

Son araştırmalarım IRIVER (bu cd çalarlarda firmware upgrade yapılması beni cezbetti)

çok ince bir alet SES ÇIKIŞI 12X2 mW

oy oy oy oy :D (bulabilirsem bunu alacağım!SES ÇIKIŞI 16X2 mW)

rds fm radyo ve firmware upgrade (gerçi iriverdaki tüm cihazlarda firmware upgrade var ama...)

NAPA

hoşuma gitti

sporcu cd çaları ama boyutlar abartı büyük.

GRUNDIG (arçelikte satılıyor)

of of of ne karizma cihaz bu :) SES ÇIKIŞI 5X2 mW

bu da ince ama ses çıkışını bilmiyorum ve tag (şarkı ismi gösterme) desteği yok.

TEAC

bu aletin fiyatı 250 lira!

Bunu türkiyede bulur muyum bilmiyorum. :D Kesin yoktur ama...

Araştırmalarım devam ediyor.

EDIT: Bir de şunu buldum. Sercan neredesin?

Marantz firmasının discmani.

SACD çalan cd çalar var mı piyasada?

Arkadaşlar konunun biraz gerisinde kalacak ama bir hatırlatma yapmak isterim. Ipod benzeri ürünler tüketiciye çok yansıtılmasada ikiye ayrılıyor. Bunlardan biri içinde flash memory olanlar. Diğerleri ise içinde hard disk bulunanlar. genelde memory bulunanların en üst modelleri 10-15 gb.'i geçmiyor. Hard diskli modeller ise 20 gb. dan başlıyor. Fark ettiyseniz 10 gb.lık ipod ile 90 gb. lik ipodun fiyatları çok yakındır. sebebe gelince..

Spor yaparken hard diskli ürünleri kullanamazsınız. Tabiki kullanırsanız ama bozulma ihtimali çok yüksektir. sonuçta içinde hard disk var ve hard diskler sarsıntıya dayanıklı değildir. Örneğin müzik dinlerken biryerden atlayıp zıpladığınızda hard diskin kafası oynayacak ve muhtemelen hard diskin yüzeyine devasa bir çizik atacaktır. buda geri dönüşü olmayan bir arızaya neden olacaktır. Kısaca cihaz çöp olacak :)

Spor için flash memory'ye sahip olan cihazları tercih edin. Bende hem ipod hemde sony mp3 çalar var. Ipod'un ses kalitesi ve yüksekliği tartışılmaz, ancak taşıma ve kullanım bakımından sony daha iyi. çünkü usb çıkışı üstünde herhangi bir kabloya veya aparata ihtiyaç duymuyor. pilinin bir özelliği 3 dk. da şarj oluyor ve 3-4 gün rahat gidiyor pili (tabi kullanım sıklığına göre değişir) ve Ipod shufle kadar ufak olmasına rağmen üzerinde ekranıda var. görüntüsü çok şık, fiyatı daha ucuz. Ses kalitesi de çok iyi ancak Ipod kadar yüksek volume alma şansınız yok.

Teac uygunsa düşünebilirsiniz. Teac oldukça deneyimli bir firmadır ve H-Fi ürünleri üretmektedir. Grundig ve Napa hakkında pek bilgim yok. Marantz'ı bulamazsın. Iriver'ın da ses çıkışları tatmin edici;)

Flash ve HDD konusunda haklısın Rochas Abi. Ipod'un ses kalitesi tartışılmaz demişsin, ama bütün forumlar bunu tartışıyor genelde :) Hardware forumlarında çok rastlıyorum :)

Mp3 çalarlara ne kadar karşı olsam da iriver ve cowon u tek geçerim.Sony,ipod,samsung falan hepsi yalan.

Sevgili Sercan,

Henüz %50 bir audiophile olarak;

Henüz çok genç yaşına rağmen Hİ Fİ konusunda bu kadar araştırma yapmanı ve bilgi sahibi olmanı takdirle karşılıyor ve tebrik ediyorum.

Söylediklerinin içinde yanlış olan en küçük bir kelime dahi yok. Yazdıklarının tamamı çok doğru.

Bazı arkadaşlarımız malesef araştırma yapmadan ve incelemeleri okumadan yorumlar yapmışlar. Birkere bir konuda yorum yapılabilmesi için o konuda bilgi sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum.

Bende çok uzun araştırmalar neticesinde evde dinlediğim lambalı amfime en yakın sesi hangisinde bulurum(Yakınını dahi bulmak mümkün değil zaten neticede mp3 çalar)diye yola çıktığımda Covon iAUDIO U3 ve sennheiser ie4 (Türkiye distribütörü Metan.com) kombinasyonuna kara verdim.Ev dışı ortamlarda müzik dinleme isteğinizi bir nebzede olsa doyurabilen bana göre oldukça iyi bir kombinasyon oldu.

mp3 çalar almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Saygı ve sevgilerimle,
Mustafa Dinç

Mp3 çalarlara ne kadar karşı olsam da iriver ve cowon u tek geçerim.Sony,ipod,samsung falan hepsi yalan.

Bir önceki sayfada böyle bir yorum yapmıştım.İlk sayfalarda da i pod shuffle ı tavsiye etmiştim. :D Ama cowon ve iriver diyorum, Ipod shuffle ın tek olumlu yanı 30 mW ses çıkarması ve çok ufak olmasıdır.

Bence artıkmp3 player almayın şimdi mp4 zamanı süper bir elektronik alet imiş arkadaşımın vardı süper çok güzel herkeze mp4 öneriyorum ama illa mp3 alcam diyorsanız benim önerim Ipod öneririm en iyisi bence beraber pedallamak dileğiyle iyi günler

Kıvanç, hiçbir bilgin olmadan böyle öneri yaparsan milleti yanlış yönlendirmiş olursun. Burada paragraflarca yazı yazdık. Zahmet edip okusaydın belki biraz bilgi sahibi olurdun.

iriver clix second generation bence en iyisi
ama abd den getirtmek lazım
türkiyede yok

Iriver da çok iyi, ama şuan Cowon'lar çok ön plânda. BBE standardına sahip tek mp3 player markası Cowon. Benim kullandığım Minton kayboldu. Kısmetse yakında yerine bir Cowon alacağım.

cowonu hiç dinlemedim ama ipod videomdan çok memnunum(30)...ipod un beğenmediğim yönleri ise kulaklıkların ii bass sesi verememeleri birde custom eq modu yok.ben ipodumu konuşma,vokali artır,tizi artır gibi modlarda çalıyorum,,cihazı şubat ayında aldım şu an da orj kulaklıklarını kullanıyorum
ses seviyesi bakımından birgün minibüsle bir yere gidiyordum,en öndeki kadın döndü baktı şööle bi.sonra gördü beni vücut diliyle sesini kısmamı istedi:D
bence ses seviyesi çok tatmin edici

• Beğen
Tepkiler: sare
creative zen v plus 2gb da cok güzel.ses kalitesi de bence baya iyi.video da oynatıyor.yurtdışından 100$a getirttim.boyutları da çok küçük.aklında bulunsun

• Beğen
Tepkiler: sare
Dodo, ses çıkışı 1 mW bile olsa, en öndeki teyze son seste yine duyardı. Mühim olan sesin ''bangır bangır'' olması değil. Yüksek seslerde dahi kalitenin bozulmaması, sesin detayı, bass'ların doygun ve tok, tizlerin çatlamadan çıkması. Yoksa en kötü mp3 çalarda, mp3 çaları geçtim, ''ne alırsan 1 YTL''cilerde satılan radyolarda bile son sesi açtığınızda dışarı çok fazla ses verir.

dediğim gibi konuşma yani bass sesleri neredeyse hiç yok ama ses kaliteli demek istemiştim...ama bass ı açınca iğrenç ötesi bi kulaklık!

Merhaba, mp3 çalarınızın model ve markası nedir? Ve neden onu seçtiğinizi yazarsanız alacaklara da faydalı bir kaynak olur ve özellikle bisiklet için herhangi bir ekstra özelliği olan mp3 çalarlar varsa onlarıda belirtirseniz daha iyi olur.

Geri