Scudo Sports

Bisikletçilerin mp3 çalar önerileri

Resimleri ekledim.
Yeni çıkan ipod shuffle (daha ufak bir model) 30 mw ses çıkarıyor.

http://images.appleinsider.com/shuffle-06-1.gif

http://www.orbitcast.com/archives/ipod-shuffle.jpg

cowonun daha ufak bir modeli.46 mW ses çıkarıyor.

http://www.mobile-review.com/mp3/review/image/cowon/iaudio-u3/pic00.jpg

not: bu arada mW miliwatt demektir!

Scudo
@böCek

ben de bozdum:) fazla bas a dayanmadı philips in özel bas için yapılmış kulaklıklarıyla kullanıyorum

:p benmki herhalde fazla sarsıntıdan gitti :) bisiklet kullanırken hep sağ kulağımda hergünde şehir içi çukur mukur :D öldü herhalde:)

Kulaklık olarak ta:
sony mdr-e819v (ben kullanıyorum bassları harika.en kalitesiz aletten bile mükemmel bas veriyor.)

paranız varsa:
sennheiser cx300

sony nin pek çok mp3 çalarının ses çıkışları yetersiz.o yüzden tavsiye etmiyorum.

İyi bir kulaklıkla gayet güzel ses veriyor.Ipod'daki bass'ı yeterli bulmuyorum...

ipod'un kulaklılarını bozmak çok zor değil full ses dinlediğiniz zaman 1 hafta, en çok 2 hafta içerisinde bozmuş oluyorsunuz. ben sony ile ipod'u kıyaslamam bile (sony çok yapay bi sese sahip özellikle basları. bu müzik setlerindede böyle) ipod dan daha iyi ses özelliklerine sahip mp3 player var mıdır vardır olabilir ama kullanılabilirlik, pratiklik, ses kalitesi, boyut ve görüntüyü bir araya getirip baktığımızda en baba alet (benim için :)) kesinlikle ipod.

deniz g. Eğer ciddi bir müzik severseniz ve müzikten zevk almayı istiyorsanız kesinlikle kulakiçi kulaklık öneririm yani alttaki gibi. ben şu an cx300 kullanıyorum param oluğu zamanda ie4 e geçicem sennheiser bu konuda cidden çok başarılı...Birde şöyle bir durum var mesela uzun süreli kulaklık kullanımlarında normal kulaklıklar kulağı inanılmaz acıtıyor ama bu kulakiçi kulaklıkların dış kısımları silikon oldukları için kulak kanalınızın şeklini alıyor ve istemediğiniz kadar (uyurken falan) uzun süre kulağınızda kalsa(8-10 saat) bile çıkardığınızda sanki hiç takmamışsınız gibi oluyor ve buda mükemmel. Benim geçen gün aralıksız tam 12 saat kulağımda kaldı çıkardığımda hiç bir şey hissetmedim diyebilirim ama normal kulaklıklardan biri olsa (marka önemli değil)çünkü her insanın kulak yapısı farklı olduğundan bu kadar iyi uyum sağlaması imkansız kulağınıza elinizi değdiğinide bile inanılmaz ağrı duyardınız. Ayrıca bir artı daha kulak içi kulaklıkların dış kısımı silikon olduğundan ve kulak kanalının içine kadar girdiklerinden çok güzel şekilde izole ediyolar dışardan gelen sesleri dolayısıyla örnek veriyorum normal bir kulaklıkta 30 seviyede dinliyorsanız kulak içi kulaklıklarda aynı sesi 20-25 arası elde etmeniz mümkün. Bir de cx300ün basslar özellikle çok düşük frekanslı olanlara karşı hassasiyeti harika ama eğer biraz daha bütçe ayırabilirseniz sennheiser ie4 çok daha mükemmel. Eğer bu kulaklıklardan almak isteyen olursa bana özelden yazabilirler her türlü yardımcı olurum.

arkadaşlar dün bilgi almak için teknosa ya gittim gece. orada çalışan adam ipod nano(yeni nesil) için bana dedi ki normal kulaklık olmuyor, ince jak gerekli. kafam karıştı walla. kullananlar yazabilirler mi? üstteki resimdeki sony kulaklık var bende. onu kullanabilirim di mi? bu arada sennheiser cx300 ne kadar?

Sennheiser cx300'ün piyasa fiyatı yaklaşık 70-75 ytl arası...
Ama eğer isterseniz ben daha ucuza bulabilirim...55-60ytl civarına

arkadaşlar ipod nano nun kulaklık girişine normal jak girişi olmuyormuş. 2. kez teknosayla görüştüm. herkese duyurulur. (link)
arkadaşlar hakikaten deliricem artık. sitesinde 3,5mm kulaklık çıkışı yazıyor ipod nano için, 2 teknosa görevlisi hayır lkullanamazsınız diyor. ne saçma bir tutarsızlık. lütfen söylermisiniz? hangisi doğru? neden böyle bir yanlış anlaşılma var?

Bir kaç forumda araştırdım cx300 ile ipod nano kullanan kullanıcıları gördüm ama neden teknosadakiler böyle dediler acaba?

sony nw-e005f model mp3 çalar kullanıyorum.. küçücük bişi, usb'ye direk bağlanıp şarz olabiliryor..
2gb lık hafızasına özel programını kullanarak yaklaşık 1400 tane mp3 ü sıkıştırıp ses kalitesinden ödün vermeden dinleyebiliyorsunuz..
şarzı eğer mp3 leri sıkıştırıp da yüklediyseniz ~26 saat kadar müziğin keyfini çıkarmaya olanak sağlıyor..
radyosu da var (gerçi türkiyede satılan modelinde radyo yok ve ses kısıtlama olayı var maalesef, ben americadan almıştım ve ses bangır bangır :eek: )

sony nin ses kalitesi tartışılmaz bile bence, harika bi ses ayarı-akustiği var.. orjinal kulaklıkları çok özel bi yapıya sahip olmadığı halde, o yüksek seviyedeki sesi bile dışarı sızdırmıyor.. yani çevredekiklerini rahatsız etmiyorsunuz, müziğinizi en yüksek seviye de dinleseniz bile:eek: :eek:

merak edilen konu: fiyatı ise sadece 250ytl

sony nw-e005f derim başka bişi demem...

Tamamen katılıyorum.Sony'nin sesi çok daha iyi.Diğer sayfadaki arkadaş nasıl sony'nin sesine "yapay" diyebiliyor anlamadım.Müzik setleri de,mp3 player'ları da süper.

ya arkadasım teknosadakı calısanlar zaten pek fazla bılgısı olanlar degılkı
cep telefonu hakkında bılgı ıstıyorum bunlara wireless varmı dıyorum oda bana o ne dıyor
edogoner bizim dogubankta magazamız var herturlu elektronık aletler bızde mevcut cep telefonu mp3 calar psp gıbı.....
ben yaklasık 10 seneden fazla bu ısın ıcındeyım
ben cowon sony philips creavatıv iriver vede daha sayamadıgım bı cok mp3 kullandm ama ipod gııbısı yok (5.nesil olanlar yani nano ve 30, 40, 60, 80 gb modelllerı) hatta daha turkıyeye gelmeden benım aldım microsoft zune (ipod katılı olarak nıtelendırılen) aldım gercekten hayal kırıklıgına ugradım
nanoyu al tum kullaklıklarla kullanabılırsın 3.5mm'lık jack gırısı var...
bide cowonun ses cıkısı gucu ıyı dıyorsunuz ama ses dagılıyor, bişey anlayamıyorsunuz
ama ipod muzıgın en son sesi ile size muzık zıyafetı tatırıyor... (bu sozlerım birde ipod 30 gb'mı alsam dıyen halıl ibrahım özturk ıcınde gecerlı)
hee ipodtan ıyısı varmı var ama biraz paranızın olması lazım
vede ama ısteklerınızı fazlasıyla karsılıyana bı cıhaz
ARCHOS pmp playerler.. archos kendını asmıs bi urun amerıka ipodan sonra en cok satan urun oldu vede devam etmekte
yalnız bu cıhazın boyutları bıraz buyuk cunku daha ıyı fılım veya video ızlemek ıcın ekranı buyuk yapılmıs ve ekrandan gozunuzu alamıyorsunuz....
neyse arkadasım umarım sana yardımcı olmusumdur..
d.berkay seni ipod'a şikayet edıcem

tamam ya anlaşabiliriz. Aslında ben bizzat ne ipod kullandım ne iriver ne cowon sadece araştırmayı çok severim dolayısıyla bilgim iidir ama bu bilgilerde forumlardan kullaıcı görüşlerini yansıtır tabiki. Ee sen hepsini kullandım diyosun ki helal olsun valla üstüne benim diyebileceğim hiç bir şey yok. saygılarımı sunar kenara çekilirim.

aslında öyle arastırmayla herseyın cok guzel bı urun oldugunu soyluyorlar ama sımdı microfst zuneyı cıkardı ipod kım dedıler bnu kullanın dedıler
ya aglıyacaktım az daha verdıgım paraya...
en ıyısı kullanarak test etmektır.

i pod un tüm modellerine normal jack oluyor arkadaşım, o teknosadaki çalışan arkadaş sallamış biraz. :)

denedim.

Geri