Scudo Sports

Bisikletçilerde duyduğunuz en saçma sözler

pompa alıcam. bisikletteki lastiklere ne kadar, kaç psi hava basmam gerekiyor, dedim. "o işler bitmiş abicim, elle bakıcan, elle...eskindendi o pisi filan" dedi.

Scudo
Geçenlerde sokak arası köhne bisikletçideyken biri geldi. "Bu teker yamuk dönüyor". Bisikletçi de "akort cekeyim düzelir o". Akort çekmek tabiri o anda oldukça saçma gelmişti.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Az sintir zavallı bisikletli: Abicim elindeki o keser murç ile aynakola ne yapacaksın
Yılların çakalı tamirci: şincik gardaşşş seyn bu eşten annaman. eşimi banamı öyretecen. TAK TAK TAK (bu arada çoktan girişmiştir)
Az sintir zavallı bisikletli: Abicim bisikleti daha yeni almıştım ne yapıyorsun bak boyası gitti
Yılların çakalı tamirci: Gidecek herhal. Goynuna goyup yatacannı lan bide bu demir yığınıylan
Az sintir zavallı bisikletli: Abicim bu demir değil karbon o aynakolda duraace
Yılların çakalı tamirci: Niymiş lan o karbon ne olaki ÇATTT
Az sintir zavallı bisikletli: Abicim ne yaptın yahu krank ı kırdın
Yılların çakalı bisikletçi: Ne diyon lan sen küfürmü ediyon öyle gırak mırak.
Az sintir zavallı bisikletli: Abicim ne yaptın sen. Kırdın güzel bisikleti.
Yılların çakalı tamirci: Gırılmamıştır yavrum o. Bak şimdi şu levyeyi araya sokup ganırttırırsam......

@Hakangim
aynen katılıyorum pazarda patates soğan satan adamlar gelmiş carbon bisiklet satmaya çalışıyorlar hiçbir bilgileri yok sadece amaçları kar etmek müşteri memnuniyeti sıfır seninle ilgilenmeyen adamda asla almayacaksın..

Ben hafta sonları gezerken bir bisiklet satan yer görsem girer alacakmış bigi bilgi alırım bisikleti değiştirmeyi düşünüyorum ne önerirsiniz gibi sorarım ilgilenen kişi sayısı çok az istanbulda kaliteli carbon bisiklet satan 50 mağaza varsa 5 tanesi ilgili müşteri odaklıdır gerisinin gözünü para bürümüş. Şöyle dediklerini duyar gibi oluyorum " Hele kurban şu carbon bisiklet işinde iyi para kalıyormuş bu işe bi el atak" Bilgi sıfır...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@zeynepbalci
bisikletle ilgili şarkıda mı varmış :D haha çok hoş olmuş :koptum::koptum:

@guplok
tabi sadece bu degil birkaç tane daha var buna benzer lakin şuan unuttum

bu gün furş takımı değiştirmek için bisikletçiye gittiğimde ' şimdi yapamayız rulmanları falan çakmak gerekecek uzun sürer' gibi çok saçma bir söz duydum. Arkadaş; makine müh öğrencisine söylenecek söz mü? Sanki pres tezgahına rulman çak dedik. Sonuç olarak bu bahaneyi yemedim ve arkama bakmadan uzaklaştım :harika: @Y. Burak

Bu yol bisikletine kaç hava basılıyor?
40-50 bas sen sertleşene kadar..
Yok yahu üstünde 120 mi ne yazıyo..
Allah Allah...

Bir ay sonra... Bu sefer mtb ile oradayım..
Havalara bi baksana...
Tamam senin bu lastiklere 50 basılacak... Yarış bisikletlerine de 80 90 basılıyor..,( öğrendi ya)
Allah Allah....

"Abi ben o parçayı takmam 100 gram ağırlığı var, ağırlık yapar."

100 kiloluk bedeniyle, bisikletle ilgili iki uç yazı okuyup kendini işin profesörü sanan, sanki hergun uluslararası yarışlara katılıyormuşcasına konuşan ve vücudundan kilo vermeyi düşünmeden aksesuarın gram hesabını yapan sözüm ona bisikletçi sözü...

Bir bisikletçide şahit olduğum en saçma olay şudur. Ruble zincir vs gibi parçaların eskimesi sonucu yaptığım 90 tllik alışverişim sonrası, mağazanın sitesinde 5 tllik ürüne bile taksit seçeneği var iken mağazanın kendisinden alışverişimin 100 tlyi geçmeden taksit yapamayacağı birşeyler daha almam gerektiğini söylediler.

Bir ikincisi ise aynı mağazanın teknik servisi(mağazanın altındaki bodrumda çalışan tek kişilik servis) 90 tlye aldığım aynakol'u taktıktan sonra 30 tl ücret istemesiydi. Ve yine aynı mağazada vites kollarını değiştittirmiştim, servisteki eleman ile satıştaki elemanın arasında şöyle bir konuşma geçmişti.
-Ne kadar uğraştın bunları takmak için?
-45 dakika
-Ooo bayağı uğraşmışsın o zaman ücret 15 tl.

Elleri yağlı olan usta çırağa seslenir "şu beyaz bisikleti buraya getir" diye...sonra beyaz bisikletin sahibine döner "ellerim yağlı ya senin pisiket kirlenmesin çırağa getirtiyom" (hafiften böbürlenmler) ardından beyaz pisiketin maşasından ve sele borusunun geçtiği borudan tutularak tezgaha kaldrırılıp koyulur... pisiket artık siyah avuç içi izi ile decallenmiştir....:)

Arkadaşım anlattı;
Haşim İşcan'a gitmiş; bisiklet alacak

-Kaç tl bu?
-1600 tl
-donanımları nasıldır, nedir?
-Aynısının mavisi var, şurda işte

Ekleme: Maksadım adamı hor gömek değil. Kabahat bizimkinde, yılların motosikletçisi ve bisikletten de anlayan biri. Ne işin var orda.

Eski salconomu bisikletçiye götürmüştüm adam tabancayla aynakolu söküyor '' abi niye söküyosun orayı '' diye sordum adam '' yanlış yapmışlar '' dedi ya

Neler varmış ya, Allah'a şükür satın alma harici bayi veya servis ile işim olmadı :)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geri