Scudo Sports

Bisikletçilerde duyduğunuz en saçma sözler

Az önce bi tanesi sinirimi bozzdu. Telefon açtım ve bir model sordum eğer elinde varsa hemen gidip alacaktım. 2 hafta önce dükkanda 1650tl demişti. Telefonda 1800tl dedi. Dedim ki arkadaşa bakın 2 hafta önce böyle demiştiniz, aynı fiyata verirseniz gelip alacağım. Adam ne dese beğenirsiniz kaba bir tavırla " o zaman alacaktınız!" Al işte böyle adamlar bisiklet satmamalı. İnsanı soğutuyorlar.artık 1000 tl ye verse almam..

Scudo
Alıntı. :D
Bir abimiz şöyle demişti" 5000tl ye de carbon var 25000 tl ye de carbon bisiklet var.Ama 5000 tl lik olanı penye kumaş gibi,carbon olduğu anlaşılmıyor bile hemen kırılıyor ama 25000 tl olanların carbon olduğu belli, lif-lif görülüyor ve kırılmıyor" dedi.

Ben de eskiden bir bisikletçiye gittim, vites ayarlatacağım, "kardeş vites ayarı bozuk ayarlar mısın?" o da dedi ki (yaşıtımdı) "valla buna fabrika bir ayar çeker başka ayarı olmaz" :D

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Sanayideki bir bisikletçiye 9 lu kaset ruble söktürmek için gittim,adam aldı baktı baktı anahtar takmaya çalıştı olmadı sonra ağzına bir parça getirdi (adını şuan unuttum) çevirmeye başladı haliyle ruble de dönüyordu.Sonra bana şunu dedi ''yeğenim bu elimde kalır al götür bunu'' :D

karabük bilimli bisiklette fuardan önce adam dediki fuara gitcem 15 binlik bisiklet varmış ya salcano ya bianchi dir dedi.işim biter bitmez gülme krizi :)

@Selami53

İyi bare elimde kalır demiş uyarmış :D

Ben arkadaşla gittim.Bisikletin ücretsiz olan ilk bakımını yaptırıcaktık.Ayrıca gittiğimiz bisikletçi salcano servisi.Arkadaşın bisikletine bakarken muhabbet ediyoruz.Bisikletçi amcamız dediki ben sadece bira şişelerinin boş kutularını kullanarak uzaktan kumandalı araba yapabilirim.Tabi bizde arkadaşla gaz veriyoruz abimize :D Abi valla helal olsun filan :) Sonra arkadaşın bisikletinin işi bitti zaten sıkıntısı yoktu bisikletin benim bisikleti aldı.Dedim benim bisiklette sıkıntı yok yalnız sadece orta göbek vites en büyük 3 üncü dişliye atarken zorluyor dedim.Tamam hallederiz dedi :) Daha sonra amcamız yaklaşık 30 dakika uğraştı.Bir türlü vitesi yapamadı.Süreklide diyor siz bunu kurcaladınızmı elledinizmi :) En sonunda baktı olcak gibi değil bana dedi sen bırak bisikleti 2 saat sonra gel.Bende tamam dedim :) 2 saat etrafta takıldım.Tekrar geldim.Dedi bir deneme sürüşü yap istersen.Aldım bisikleti baktım vites eskisinden dahada kötü olmuş.3 geçmiyor çok zorlanıyor.Attırırken ileri ittirmeden attırmıyor.Dedim bunu ileri ittirmeden attırmıyor tam anlamıyla olmamış.Bisikletçi dayımız onlar zaten öyle olur ileri ittiriceksin direk geçmez gibi şeyler söylemeye başladı :) Bide sen kullan zamanla oturur o dedi :D bende tamam diyip hemen uzaklaştım.Eve gelip kendim uğraşıp düzelttim :D
Aklıma sürekli geliyor.İlk dükkana girdiğimizdeki havası bira kutusundan uzaktan kumandalı araba filan gülüyorum.Büyük konuşmamak lazım :)

2. El bisiklet aldım. Satıcı arka teker patlak sanırım dedi. İnik lastiklere bastım havayı geldim bisikletçide abi arka teker patlak sanırım bir bakarmısın dedim. Baktı şöyle arka teker göbekten vites dedi ben bunu sökemem nerden buluyon böyle abidik gubidik bisikletleri eyvallah dedim geldim. Ve bastığım hava hala daha duruyor :)

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benden bir tane daha;
İlk SPD pedal ve ayakkabımı aldım.
Sirkeci'de iki bisikletçiden, biri pedal biri ayakkabı.

Sonra ayakkabı aldığım yere pedal kallerinin montajını yaptırdım.
2 tane alyan ama var mıdır bi püf noktası falan bilmiyorum. (Varmış zaten, ileri geri ayarı ayağın içindeki kemiğe göre yapılıyormuş)
Adam sıkarken kalleri durdu. Baktı bana. Ayağının burnuyla mı daha çok basıyorsun yoksa arkasıyla mı dedi.
Düşündüm, burnu dedim.
Kalleri taktı en öne biyere, oldu dedi sıktı.

Ondan çok sonra öğrendim kal ayarının nasıl yapıldığını...

Benimki bisikletçi değil de yoldan geçen bir adamdı.

Bisikleti yeni almışım, her halinden belli gıcırlığı, evinin önünde bir arkadaşımı bekliyorum. Adamın biri yanaştı "kaça aldın?" diye sordu, söyledim fiyatını. Sonrasında gelişen muhabbet:

"Almanya'da çok güzel bisikletler var, çok acaip bisikletler var Almanya'da. Bir bisiklet vardı, pejoydu galiba, bisikletin ön tekerinde de zinciri var. Hem arkayı çeviriyorsun hem önü.".

Adam bu noktada palavranın dibine vurduğunu farketti. "Nasıl oluyordu ya o, direksiyon nasıl dönüyordu ki acaba..." diye kendi icadını sorgulamaya başladı.
Dedim, "zinciri bol bırakmışlardır, üstten dolaşıyordur.".
"Evet, öyleydi", diyerek onayladı.

Sonrasında çift zincirli bisikleti icat etmiş olmanın verdiği haklı gururla ufukta kaybolup gitti.

@Hakangim

Aynısını bana da yaptı buradaki bir bisikletci ben de Antlayadan aldım bisikleti. Geçenlerde ön far için gittim tekrar anladı bisikleti başka yerden aldığımı trip atıyordu. Böyle farın fiyatını söyleyip başını eğip defteri falan karalıyordu.

Spd pedal aldım fakat uygun anahtar olmadığından pedallara yüklenmeyi göze alamadım. Mahalledeki bisikletçi 3e 5e söker diyerek yolunu tuttum. Az çok tanışlığımız, muhabbetimiz vardı ama hiç müşterisi olmamıştım. Pek çok tamiri benim yapabildiğimden de haberdar. Öncelikle bana fazladan anahtarı olduğunu ve hediye edebileceğini söyledi. Sanırım para kazanamam düşüncesi ağır basmış olacak ki anahtarın ağzının bozuk olduğunu, yeni aldığı anahtarla halledeceğini söyledi. 2 dk içinde her şey tamamdı. Borcumu sordum. 20 Tl dedi. O fiyata gıcır gıcır bir pedal anahtarı alınabildiğini bildiğimiz halde. Biraz veryansın edince çözüm fikri çok ilginçti. Çıkan pedallara atladı ve " öyleyse kafa kafaya" dedi. Çıkan pedalların sırrı 30 Tl. Anahtarı da vereceksen yanında olur dedim. :) Baktı ki benden para kazanamayacak gönlünden ne koparsa onu ver o zaman dedi. Bozuk param olmadığı için 5 Tl uzattım. Sanırım utandı kendisi ve 2 Tl para üstü verdi :D

Ugur bey memleket kayserimi

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

500 den 370 e düşen Umit Neo Cycle(Alümiyum) bisikletimde amartisor sorunu olduğu içn bir bisikletçiye uğradım, bana kaça aldığımı sordu, söyledim sonra dedi ki "çok pahalı almışsın bak bende çift amartisörlü(markte bisikleti) olanları 250 tl."

arkadaşlara 3 adet salcano aldık serviste kurulum yapıldı.

başka bir bisikletçiye gittik yol üstündeki
adam bize dedi ki pedalları orijinal takmamışlar
abi sen gidonu sıkıştır hava yağıyor acelemiz var boşver dedim

yok dedi orijinal değil bu kandırmışlar sizi falan
adam yanımızda açtı kutuyu nasıl orijinal takmamışlar dedim

adamın suçu yok ki artık fabrika bile orijinal kullanmıyor dedi.

Bisikletçiye girdiğimde ''Ne vereyim abime'' demesi.Akordu yaptırmaya gittiğimde ''bunun için mi geldin'' dedi akordun baya bozuk olmasına rağmen :evil:
Başka bir bisikletçiye gittiğimde ise, usta jant sekmesini yapabilir misin dedim. Adam somurtarak '' yapabilir misin derken nasıl yani'' dedi.Bende cevabı yapıştırdım.

Birde adamın biri bim in önün de durduğum sırada yanıma yaklaşarak bisikletin v frenli oldugunu görmesine rağmen bu disk frenli midur dedi ,başka birisi bisikleti kaça aldın? fiyatı duyunca o paraya motor alırım dedi ve Beni gerçekten çıldırttı.

Düz yolda yerinden çıkan tekerleğim için bisikletçiye gittiğimde adamın dediği tek şey arkadaşın şaka olsun diye sabitleme mandalını açmıştır demesi oldu. Yalnız aldığımdan beri hiç bir arkadaşım görmemişti bisikletimi.Görse bile böyle bir şaka yapma ihtimali sıfır. Allah'tan Varyanttan indiğim sırada çıkmadı. Yoksa neler olurdu düşünemiyorum.

Geri