Geçenlerde sol pedalım gıcırdıyordu, dönmüyordu. Hangi bisikletçiye gitsem "bu adam olmaz, yeni rulmanlı pedal satalım" gibisinden bir şeyler söylüyorlardı. En dandiğini, en plastikten mamul olanını da 120 liraya vereceklerdi. Gerçi lokmayla pedalın kapağının altındaki vidayla azıcık oynuyorlardı ama eve dönünceye kadar o pedal yine dönmemeye başlıyordu. Gittim, 1 adet matkapa takılan 9 mm lokma ve bunu tutmak aynı zamanda da orta göbek anahtarı ile kullanabilmek için 30 mm kurbağacık aldım. Pedalı bisikletten söktüm, bir güzel dağıttım, bilyaları, bilya kapağını ve mili mazotta 20 dk. yatırıp temizledikten sonra pedalın içini bir güzel gresleyip geri topladım, bilya kapağı ve pedalın mili tutan somununun da ayarını birkaç denemede tutturdum. Hiçbir bisikletçi bunu yapamıyor. Öncesinde de jant telim kırıldığı, akort da yapamadığım için yine bir bisikletçiye iş yaptırmıştım, sonrasında lastik değiştirmem gerekti, tekeri yerinden söktüğümde qr milin iki tarafında olan yaylardan birinin olmadığını gördüm. Resmen "Ustanın iyisi parça arttırır" mantığıyla çalışmışlar. Bir de yukarıdaki mesajlarda iyi bisikletçi bulamadığım, İstanbul'da arayınca iyi bisikletçi bulabileceğim söylenmiş. Mezun olduğum kalitesiz bir temel lise ile ilgili bir forum sitesinde yakınma içeren bir konu açtığım için o temel lise yamuk yaparak beni mahkemeye verdiği için ve konuyu silmem sonucunda dava geri çekildiği için bir kere ağzım yandı bu yüzden gittiğim bisikletçilerin adını buraya açık bir biçimde yazmayacağım ama bu bisikletçiler Bağdat caddesi kenarında veya civarında Göztepe - Kızıltoprak arası eksende bulunan, adları bu foruma üye olup İstanbul Anadolu yakasında yaşayan herkes tarafından bilinen forumda ün yapmış bisikletçiler. Yine de mahalle bisikletçilerinden bir tık iyilerdir yapabildikleri bazı işçilikler ve komple parça çeşidi bakımından (bakın komple parça diyorum yoksa maşanın kilit düğmesi, aktarıcının yayı gibi küçük parçalar hiçbirinde yok) ama dört dörtlük değiller maalesef.
Ama içlerinden bir tek G***** A*** bisikleti iki nedenden dolayı severim. Bir keresinde bana güzel bir kıyak yapmıştı buraya yazmayayım ama hakikaten güzel bir kıyaktı bir de eski (1-6 ay önce basılmış) ama jelatini üstünde hiç kullanılmamış Cyclist dergilerini tanesi 2 liradan satıyor. O yüzden buranın hakkını yemek istemem ama aynı sorunları burada da yaşadım maalesef.