Bisikletçiler için SiS karbonhidrat jel ve supplement

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
Merhaba değerli arkadaşlar

Bildiğiniz gibi özellikle bisiklet sporunda karbonhidrat jel ve supplement tüketimi oldukça sık yapılıyor. Fakat bu konuyla ilgili Türkçe sitelerde yeteri kadar kaynak maalesef yok, burada hem ürünleri tanıtmak hem de sorularınız varsa cevaplamak adına başlık açmak istedik. Doğrudan ticari olarak algılanmak istemediğimiz için ürünlerimize link vermiyoruz. Sormak istediğiniz sorular olursa sorabilirsiniz, ya da kendi kullandığınız başka marka ürünler varsa onları da tanıtabilirsiniz ?

  • SiS GO Isotonic Energy Jel 60 ML 30 Paket
187913
Egzersiz sırasında ihtiyaç duyulan enerji ihtiyacını karşılamak için kolayca sindirilebilen hızlı bir karbonhidrat kaynağı sağlayan dünyanın ilk izotonik jelidir. SiS GO Isotonic Energy Jel Standart jel ürünlerinin aksine, tüketiminden sonra su içmenize gerek yoktur, bu sayede jel tüketimi sonrası aşırı su içme ile ortaya çıkabilecek şişkinlik riskini en aza indirir. SiS Go Isotonic Energy Jel, her paketinde 22 gram hızlı emilen karbonhidrat içerir. Egzersiz sırasında karbonhidrat depolarınızı tüketmek, yorgunluğun en önemli nedenlerinden biridir. Egzersiz sırasında ilave karbonhidrat alımının antrenman verimliliğini iyileştirdiği ve yorgunluğu geciktirmeye destek olduğu bilinmektedir. SiS Go Isotonic Energy Jel oldukça pratiktir, hacimli şişelere gerek kalmadan kolayca tüketilebilir.






  • SiS GO+ Electrolyte Jel 60 ML 30 Paket
187914
İçeriğindeki kolay sindirilebilen jel karbonhidrat, enerji ihtiyacının hızlıca tamamlanmasıyla kalmaz, aynı zamanda her paket başına 118 mg sodyum, 9.5 mg potasyum ve 1.5mg magnezyum içerir. Standart jel ürünlerinin aksine SiS GO Energy+ Electrolyte tüketiminden sonra su içmenize gerek yoktur, bu sayede jel tüketimi sonrası aşırı su içme ile ortaya çıkabilecek şişkinlik riskini en aza indirir. Egzersiz sırasında ilave karbonhidrat alımının antrenman verimliliğini iyileştirdiği ve yorgunluğu geciktirmeye destek olduğu bilinmektedir. Sodyum, potasyum ve magnezyum içeren elektrolitler egzersiz esnasında ter ile yitirilir ve vücudun sıvı dengesini sürdürmesine yardımcı olmak için, uygun bir sıvı alımının yanı sıra elektrolitlerin tamamlanması gerekir.






  • SiS GO+ Caffeine Jel 60 ML 30 Paket
187915
Egzersiz sırasında ihtiyaç duyulan enerji ihtiyacını karşılamak için kolayca sindirilebilen hızlı bir karbonhidrat kaynağı sağlayan SiS GO+ Caffeine Jel, adından da anlaşılacağı gibi ekstra kafein içermektedir. Double espresso aromasıyla her 1 pakette 150 mg kafein içerir. Standart jel ürünlerinin aksine, tüketiminden sonra su içmenize gerek yoktur, bu sayede jel tüketimi sonrası aşırı su içme ile ortaya çıkabilecek şişkinlik riskini en aza indirir. SiS GO+ Caffeine Jel, her paketinde 22 gram hızlı emilen karbonhidrat içerir. Egzersiz sırasında karbonhidrat depolarınızı tüketmek, yorgunluğun en önemli nedenlerinden biridir. Egzersiz sırasında ilave karbonhidrat alımının antrenman verimliliğini iyileştirdiği ve yorgunluğu geciktirmeye destek olduğu bilinmektedir. İçeriğindeki 150 mg kafein sayesinde de yüksek yoğunluklu yarışlarda veya uzun zorlu antrenmanlarda ihtiyacınız olan kafeini sağlar. Genellikle idman ortası ve sonrasında zorlandığınız süreçlerde tüketilmesi önerilir.




  • SiS GO Electrolyte Powder Carbohydrate 500g
187919
Hızlı ve kolay sindirilebilen bir karbonhidrat kaynağı sunmasının yanı sıra, optimum hidrasyonu sağlayan elektrolit karışımı içeren karbonhidrat ürünüdür. SiS GO Electrolyte Powder, her porsiyonda 36 gram karbonhidrata ek enerji ve hidrasyon konusunda en iyi etkiyi sağlayabilmek adına sodyum ile zenginleştirilmiştir. Dayanıklılık sporcuları tarafından yapılan yaygın bir yanlış gerektiği kadar karbonhidrat tüketmemektir. Egzersiz esnasında vücutta karbonhidratın ve hidrasyonun azalması, dayanıklılık egzersizinde en önemli iki yorgunluk sebebidir. SiS GO Electrolyte Powder‘ın özel formülasyonu, karbonhidrat tükenmesi ve dehidrasyon gibi olumsuz etkileri dengelemek için temel destekleyicidir.







  • SiS GO Energy Powder Carbohydrate 1600g
187921
Özenle seçilmiş maltodextrin kaynaklarından üretilmiş her porsiyonda 47 gram karbonhidrat içeren özel bir üründür. SiS GO Energy Powder, antrenman veya yarıştan önceki zamanlarda karbonhidrat depolarını doldurma çalışmalarında ya da yoğun egzersiz sonrası boşalan karbonhidrat depolarını tamamlamak adına tüketilebilir. Egzersiz sırasında karbonhidrat depolarınızı tüketmek, yorgunluğun en önemli nedenlerinden biridir. Çalışmalarda ilave karbonhidrat alımının antrenman verimliliğini iyileştirdiği ve yorgunluğu geciktirmeye destek olduğu bilinmektedir.








  • SiS Advanced Isolate+ Protein 1000g
187916
%100 Saf peynir altı suyu tozu izolatı. Düşük karbonhidrat, yağ ve şeker oranının yanı sıra, hiç bir alternatif protein ürününde bulunmayan ekstra eklenmiş serbest formda 5 gram lösin içerir. En önemli BCAA amino asitlerinden biri olan lösin, kas gelişimini desteklemede ve kas kaybını önlemede aktif rol oynamaktadır. SiS Advanced Isolate+, çok yüksek ve hızlı sindirim oranlarına sahiptir. İçeriğindeki yüksek BCAA oranı(9 gram), gelişime en etkili şekilde destek olur. SiS Advanced Isolate+ Protein, kas kütlesini korurken ve inşa ederken minimal karbonhidrat ve yağ alımı arayan kişiler için ideal bir ürün olmaktadır.







  • SiS Overnight Protein 1000g
187917
Overnight Protein, adından da anlaşılacağı gibi bir gece proteinidir. İçeriğinin %50’si yüksek kalitede süt proteininden oluşurken kalan %50’si ise izole whey proteinden oluşur. Bu sayede yoğun egzersiz dönemlerinde kasların dinlenmeye ve onarıma en çok ihtiyaç duyduğu gece dinlenme süreçlerinde onarıma destek olur. SiS Overnight Protein, her porsiyonunda 26 gram proteinin yanı sıra çok düşük karbonhidrat ve yağ içerir.








  • SiS BCAA Perform Powder 255g

187922
BCAA’lar, üç temel amino asittir (lösin, izolösin ve valin), bu 3 amino asidin esansiyel yani vücudun üretemediği amino asitler olması sebebiyle beslenme yoluyla alınması gerekmektedir. BCAA’lar, kas protein sentezi sürecini aktive ettikleri (özellikle lösin) ve egzersiz sonrası iyileşme döneminde oluşan yeni proteinlerin yapı taşları olarak katkıda bulundukları için özellikle önemlidir. Ek olarak, BCAA’lar dayanıklılık egzersizi sırasında enerji kaynağı olarak da kullanılır. SiS BCAA Perform‘un içinde ekstra bulunan L-Glutamin ise esansiyel olmayan fakat kas dokusunda en çok bulunan amino asittir. Uzun süreli ve yoğun egzersiz dönemlerinde, egzersiz sonrası iyileşme döneminde vücuttaki glutamin depoları tükenebilir. Egzersizden önce ve sonra glutamin takviyesi bu nedenle kas, bağışıklık ve bağırsak fonksiyonuna destek olabilir. İçeriğindeki ekstra L-Arginin ise kas gruplarına besinlerin daha fazla verilmesini sağlamak için kas kan akışını artırmaya yardımcı olabilecek bir esansiyel olmayan amino asittir.


 

Dosyalar

Scudo

makaram

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2015
Mesaj
1.865
Tepki
4.398
Yaş
37
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
ilk üç ürün aynı amaca yönelik sanırım. bir birlerinden farkı nedir tam olarak? her birinin farklı kullanım koşulları mı mevcut? yoksa salınım farkı mı var?
 

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
@makaram

Merhaba

İlk 3 ürün 3'ü de jel karbonhidrat evet haklısınız. Şöyle anlatırsak daha rahat anlaşılabilir. İzotonik olan jel standart karbonhidrat jeldir, kullanım önerisi olarak spordan önce ve ortalara doğru tüketimi önerilir. Elektrolit jel ise izotoniğe ek olarak mineraller içerir ve sporla birlikte azalan mineral ihtiyacını tamamlamak için sporun ortası ve sonrası kullanıma daha uygundur. Kafeinli olan jel ise izotonik jele ek 150mg kafein içerir, bu sayede tükendiğinizi hissettiğiniz zamanlarda eforunuza destek olmak için yarış ortasından sonra sonlara doğru tüketim önerilir. Bu sebepten ürün gamımızda 3 farklı çeşitte karbonhidrat jel vardır. Fakat tek çeşit jeli de spordan önce, sırasında ve sonra kullanabilirsiniz, tamamen stratejinize bağlı bir durum diyebiliriz ?
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve sccetin

makaram

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2015
Mesaj
1.865
Tepki
4.398
Yaş
37
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
tükenmiş eforu yüksek kafein ile yükseltmek kalp ve kas sağlığı için zararlı değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hsynozky

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
@makaram

Merhaba

Kafein genellikle standart dozlarda sporcular için güvenlidir, ki zaten jelin içindeki 150mg kafein içeriği de sorun yaratmayacak bir orandadır. Aşırı bir efor da beklememek lazım tabi ?
 

Srcnkrtlms

Üye
Kayıt
1 Eylül 2017
Mesaj
95
Tepki
142
Şehir
Bursa
İsim
Srcnkrtlms
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herbalife Prolong 24 kullanıyorum. Özellikle spor sonrası yorgunluk kısmında çok etkili. Tur esnasında da kullanımı oluyor. SiS GO Energy Powder Carbohydrate 1600g ile benzer özellikte diyebiliriz.
 

dukehayda

Üye
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesaj
77
Tepki
164
Şehir
Istanbul
İsim
Haydar
@Mustafa42

umarım hiç yaşamazsınız ama duvara çarpma diye bir tabir vardır bisiklette. gösterdiğiniz efora oranlı beslenmemekten ya da beslenmeyi unutmaktan olabilir. 200 KM'ye yakın turlarda son 50 KM insan gerçekten bir şeyleri unutabiliyor. o duvara çarpma gerçekleşirken ya da gerçekleşecek gibi olduğunda muzdur, gramaj olarak karbonhidratı yüksek olan marketlerde bulabileceğiniz paket ürünlerdir pek kurtaramaz sizi. kana çok hızlı karışacak bir şeye ihtiyacınız oluyor. işte bu noktada jeller hiç de lüks kalmıyor. bir de amatör yarışlara hedeflerle giden kişiler için de önem taşıyor.

fiyatlar bence de keşke daha ucuz olabilseydi, bisiklet sporunun ürünlerine erişilebilirlik arttıkça ona oranla bu sporun yaygınlığı da artacak ve jel de ufak da olsa bir etkendir. ama en nihayetinde ithal ürün ve kâr amaçlı bir ticari kuruluş. ki şimdi kontrol ettim, wiggle'dan alınabilse 265 lira değerinde olan ürünü Türkiye için de 285 liradan satışa sunmuşlar. başarılı bir fiyatlandırma bence.
 

ph0

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
61
Tepki
115
Şehir
İstanbul
İsim
Mustafa
@dukehayda
Dediğin açıdan kullanılacak ise evet mantıklı ama ben daha çok hobi olarak bisiklet kullananlar için konuştum. Yoksa sporcuysan veya uzun turlar için iş görür.
 

Hurol Yoney

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
280
Tepki
307
Şehir
Çanakkale
İsim
Hürol
Bisiklet
Diğer
Duvara çarpma mevzusu hakikaten kötü bir şeydir. O kadar dramatik bir kayıp oluyor ki bir anda ya bu güç, performans nereye gitti diyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcan

burcinhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesaj
552
Tepki
1.373
Yaş
47
Şehir
Ankara
İsim
Burçinhan Doğan
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kafein Jel'i bu hafta denedim. Ciddi bir tırmanış öncesinde fark yarattı.
 

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
@burcinhan

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz, verim almanıza sevindik ?
 

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
@dost acı söyler

Merhaba Dost Acı Söyler
Nick'iniz gibi bize de acı bir yorum yapmışsınız ? Şaka bir yana eleştiriniz için teşekkür ederiz. Öncelikle SiS markasının İngiltere resmi sitesine bakarsanız fiyatların bizim Türkiye'de yakalayabildiğimiz satış fiyatlarına yakın olduğunu görebilirsiniz. Örneğin SiS Go Electrolyte Jel 30'lu kutu İngiltere fiyatı 45 Sterlin, tl karşığı ortalama 310 tl, Türkiye'de satışını yaptığımız fiyat ise 345 tl, havale indirimiyle birlikte 325 tl'lere geliyor, İngiltere fiyatıyla neredeyse aynı. Yani fiyat olarak aslında pahalı değil, ürünlerin fiyatı bu şekilde maalesef... Alternatif markaların fiyatlarını incelerken ürünlerin kutu adedine ve paketlerin gramajına da dikkat etmek gerekir, örneğin diğer markaların geneli 24'lü, SiS'ler ise 30'lu. Diğer markaların 1 paket jeli ortalama 30-35 ml iken SiS jeller 60 ml. Yine de alternatif markalardan örnek verirseniz daha iyi inceleyebiliriz, detaylı incelediğinde fiyat arasında çok fark olmadığı görülecektir. Teşekkürler
 

ndhakara

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Haziran 2018
Mesaj
512
Tepki
967
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Cihat
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Keşke daha çok aroma seçeneği olsa. Mesela sevgilim limon tadından nefret ediyor ve bu yüzden hem standart olanı hem de elektrolit katkılı olanı kullanmıyor. 1-2 kere denedi ama hepsinde öğürerek bana geri uzattı ama kafeinli olanla ise bir problemi yok.
 

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2018
Mesaj
3.144
Tepki
7.014
Şehir
Sweet home
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yurtdışına göre fiyat gayet uygun. En azından bulunduğum ülkeye göre. Burada 30'lü kafein jelin fiyatı TL karşıtlığında 606 TL yapıyor.
 

SisTurkiye

Üye
Kayıt
25 Ocak 2019
Mesaj
32
Tepki
65
Şehir
İstanbul
İsim
Science In Sport - Türkiye
@ndhakara

Sayın ndhakara
Aslında haklısınız yani bu ürünlerde bol çeşitte aroma seçeneği sunmak gerçekten güzel olurdu. Ülkemizdeki sporcu gıdaları tebliğinde ürün izinleri epey zorlu bir süreç, her aroma için de tekrardan sıfırdan yeni bir izin almak gerekiyor ki bu da çok ciddi zaman ve maddiyat gerektiren bir sürece dönüşüyor. O yüzden ülkemizdeki supplement grubu ürünlerde de çok az aroma seçeneği vardır(çilek ve çikolata gibi) Oysa aynı markanın kendi üretildiği ülkede 30'a yakın aromaya sahip olduğunu görebilirsiniz, ama dediğimiz gibi maalesef ülkemiz için aroma çeşitliliği zor. Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz.

@Bigpatron

Sayın Bigpatron
Haklısınız ülkeden ülkeye çok değişebiliyor, İngiltere'den sterlin bazında gelmesi fiyatın direkt 7'yle çarpılmasına sebep oluyor :/ Ülkemizdeki alım gücü oranıyla hesaplarsak tabi pahalı oluyor, ama yurtdışı fiyatına göre de düşünürsek normal. Şöyle ki 40 sterline 1 kutu SiS Jel alabilen İngiliz'in asgari maaşı 1500 sterlin, Türkiye'de ise 1 kutu SiS Jel 300 tl fakat asgari ücret 1600 tl(yeni 2000tl oldu) Bu sebeple insanımızın bu ürünleri fiyat etiketi olarak pahalı görmesine şaşırmıyoruz, haklılar fakat bu ürünlerin de fiyatları bu şekilde maalesef. Yorumlarınız için teşekkürler
 

ndhakara

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Haziran 2018
Mesaj
512
Tepki
967
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Cihat
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@SisTurkiye
Ülkede zulüm olmayan bir kapı yok desenize! :/