Scudo Sports

Bisikletçi türleri

@Ali Kılıç 35.5
Biz sülalesi rahatlar bisikletcileri olarak envai türlü nakliyat işleri yapmaya bayiliriz hehe
:D
188159

Scudo
bisikletçi türleri içerisinde KOM sahtekarları kısmı çok iyi olmuş:) eline sağlık yazan dostumuzun ve bu vesile ile birşey sorayım evimin yakınında bir segment var kısa mesafe ve en zayıf günümde bile 1.5 dakikada geçmişim ortalama 1 dk 20 saniye 1 dakika 10 saniye vs birgün bu KOM zevkini tatmak için hırs yaptım gücümde fevkaladenin fevkindeydi pekmez bal yulafı bol birgün... neyse trafikte sakinden 50 saniye ile KOM u aldım benden önceki kişi 51 saniye ile liderdi... ama sonra bi baktım sürüşüme FLAG gelmiş ve KOM u alamamış görünüyorum bu nasıl birşey anlamadım ne yapmam lazım hiç adilce gelmedi bana sonucta o segment sonunda 5 dakika nabzımın düşmesini bekledim kimbilir kaçtane kalp hücrem öldü bu emeğe yazık değilmi:)

@dryakup23

Aynısı benim de başıma geldi var böyle mızıkçı tipler :D sürüşünü Web sayfasında açıp Flag'ı kaldırabilirsin.
Sürüşün açıklama kısmına burda yazdıklarınızı da eklerseniz belki bu stravasshole tekrar flag atmaktan vazgeçer :)

@dryakup23

Benim bu konuda tavsiye edeceğim tek şey Kom kovalamayı bırakmanız olacaktır.
Vallahi değmez. Emeğinize ve özverinize yazık.
Benzer şeyleri ben de yaşadım. Ve kovalamayı bıraktım. Rastgele Kom aldığım sürüşler dışında hiçbir şekilde Kom almıyorum.
Adam gelip seni elektrikli motosiklet ile araba ile geçiyor.
Sonra sen onun motorlu araç ile senden aldığı Kom'u 42/16 fixie ile geri alıyorsun. Şeref yoksunu yaratık ulen ben motor ile yaptım bu fixie ile beni gecmiş olamaz deyip flag atıyor.
İnsanlığın geleceği adına üzüntü duyulacak bir durum ama ben bunu da yaşadım.
Boş verin Kom işlerine. Zevkle pedal çevirmenize bakın. Gerisi işin hikayesi bence.

@Ali Kılıç 35.5
Bu meseleler insanligin gittikce robotlastiginin ve insanlik degerlerini Dalton kardesler seviyesine cektiginin kanitidir.

Hayatta hemen hemen her durumda hep kendime şunu soruyorum ; Buna gerek var mi ? Genellikle " salla ya bro isine bak " seklinde bi ses duyuyorum icsesimden.

Bisiklet gibi icinde romantizm ve cocukluk duygulari yapan bir seyde bile boyle sacmaliklar varsa kapitalizm bize son dakka golunu atmis demektir.

Bisikletimde km saati dahi yoktur, umursamamda . Bazen bilmediğim bi yere giderken haritalara basvurdugum oluyor telefonda o kadar.

Gunumuz modern hayati bize mutlulugun anahtarini verir gibi yapip, altimizdan caktirmadan herseyimizi çekip aliyor.
Bende buna ayar oluyorum

@mariokaldato aynen katılıyorum yazdıklarınıza... bu arada bendede yol bilgisayarı veya hız göstergesi vs yok hala almadım açıkçası gerek varmı onuda bilmiyorum... KOM meselesine gelince şahsen bende asla o tarz bir bisikletçi olamayacağımı anladım 50 saniye ile geçtiğim yerde bile dilim dışarda kaldığına göre dedim yok ya bu KOM işini kim çıkardıysa saçmalık:)) ne gerek ya o kadar güç harcamaya ayrıca sakatlanma ihtimalinide arttıran birşey profosyonel bisikletçilere yönelik mi hazırlanmış diye? düşündüm... en azından bana göre değil... flag ne onu bile sonradan öğrendim forumda okuya okuya bazı şeyleri öğreniyorum... KOM muhabbetinide burdan okuyarak bir deneme amaçlı şansımı denedim sadece yoksa şahsen bende bisiklette adrenalini değil seratonini sevenlerdenim...

13.Ulaşım Amaçlı Bisiklet Kullananlar
Günlük hayatta işe, okula, alışverişe giderken bisiklet kullanan bisikletçi türüdür. Toplu taşıma araçlarının içinde balık istifiyle 2 saatlik uzun, sıkıcı ve pahalı yolculuklara çıkmak yerine bisikletin üzerinde püfür püfür bir rahatlık içinde işine, okuluna, çarşıya pazara gidip gelen bisikletçilerdir bunlar. Günde 5 lirayı toplu taşımaya verip sağlıksız bir biçimde şehir içi ulaşım ihtiyacını karşılamaktansa o parayı bisiklete verip bedavaya üstelik spor da yaparak ulaşım ihtiyacını karşılayan "akıllı insanlar"dır. Petrol ve otomobil endüstrisinin kodamanlarını daha da zengin etmek yerine ulaşım masrafından tasarruf edip kendilerini zengin ederler. Bu arada spor salonu parasından da tasarruf etkileri için kâra bile geçerler. Her gün düzenli spor yaptıkları için vücut dirençleri çok yüksektir, çok az hasta olurlar, doktor ve ilaç parasından da yırtarlar böylece. Abur cubur her şeyi yemelerine rağmen hep fit kalmaları yüzünden iş yerinde, okulda pek sevilmezler. Özellikle avuç içi kadar tatsız tuzsuz öğünlerle beslenerek sadece hayatını idame ettirecek düzeyde gıdalar alıp zayıflamaya çalışanlara alaycı gözlerle bakmaları sevimsizliklerinin temel gerekçesini teşkil eder.

bu da benim.havaların sıcak olmasından dolayı açılmayı göze alamadım ama işe gelip gitmeyi hiç aksatmadım.

KM saati severim/severdim. Eninde sonunda bisiklet ile o gun, o ay veya o yıl kac km gittigini gormek eglenceli oluyor. Bazen daha az binmeye basladigini farketmeni ve daha cok binebilecegin alternatifler yaratmanı sagliyor. Gerci 2 adet KM saatim bozulunca masraf etmekten vazgectim. Cep telefonu sarjım KOM, rota veren uygulamalarda sarjın daha cabuk bitmesine neden oldugu icin ozellikle tur tarzi bir sey yapmiyorsam acmiyorum. Zatemn gun icerisinde ulastim, yurudum, tekrar bisiklete bindim arasinda durdur baslat olayını unutup anlamsız olcumler yapiyorum sahsen :)
Bodrum'da cogu segment Cumhurbaskanligi Bisiklet Yarisi guzergahında ve profesyonellerce KOM derecesi kayıdı bulundugu icin hiiic dusunmuyorum bile. Benim emektar MTB kılıklı gezi/spor/ulasim aracim ve nacizane bendeniz yanına bile yaklasamaz o KOM larin :)

KOM hırsı yerine kucuk hevesler ile mutlu olmak daha eglenceli geliyor bana.
Ama rekabetci kisiler icin ayri bir eglence oldugunu ve gelisim motivasyonu sagladigini dusunuyorum ;)

stravayı açıyorum o bana diyor eğim şu,rakım bu bilmediğim bir sürü sayı rakam he tamam diyorum kasmıyorum,sonra çok dik yokuşamı denk geldim alıp elime çıkıyorum dizleri ve kalbi düşünmeliyim bu işin yaşlılığı var:harika: aaa! bak eline almış bisikleti yokuş çıkıyor desinler ,baksınlar ben hem spor hem keyif için biniyorum(ülkemiz de nasıl olacaksa o keyif) yani çok da şey etmiyorum.

Amsterdam icin olanini eksiye yazmistim bir ara, buraya da kopyalayayim

kargo bisikletcileri: kargo bisikleti olarak tabi edilen, onde buyuk bir tasima alani olan bisikleti kullanan gruptur. kendi iclerinde yuk tasiyan, teslimat yapan ve cocuklari tasiyanlar olmak uzere ikiye ayrilir. cocuk tasiyan kargo bisikletcileri trafikte en yuksek oncelikli konumdadirlar. bu araclar genelde elektrik destekli olsa da eski tip olanlarini kullanmak hem beceri hem de efor istedigi icin hemen hemen her yerde duraklamadan/yavaslamadan gecmelerine musade edilir.

romantik ciftler: bisiklet yolunda yan yana el ele tutusarak hatta zaman zaman sarilip opuserek giden bisikletcilerdir. rush hour saatleri disinda hic kimse tepki gostermez bunlara, butun yolu isgal etseler de kaldirama ya da arac yoluna cikarak bu arkadaslari gecip gitmek en guzelidir.

elektirikli bisikletliler: genelde is - ev mesafesi uzun oldugu icin tercih ettikleri elektri bisikleti ile trafikte teror yaratan gruptur. uzun mesafe sebebi ile trafikte cok vakit gecirdikleri icin sabirsiz olurlar. devamli yolun solundan zile basarak yardira yardira giderler. yol verip uzak durmak faydalidir.

mobiletliler: amsterdamdaki bisiklet kulturunun kanayan yarasidir bu arkadaslar. her yil "olm kesin yasakliyorlarmi bu sene" diye sehir efsaneleri ciksa da mavi plaka sahibi, max hizi 40 km ile sinirlandirilmis motorsikletleri ile butun duzeni mahvederler. gocmen apaci ya da 18-25 yas arasi kokos dutch hatunlarinin tercihidir.

kirik dokuk bisikletliler : muhtemelen farkli sehirlerde yasayip calisan insanlardir. amsterdam'a trenle gelir, sehir ici toplu tasima kullanmak yerine istasyondaki otoparklardan calinma tehlikesine karsi bulabildikleri en ucuz bisikleti alirlar. 8 seklindeki arka tekerlerleri olan bisikletleri ile gozlerini telefonlarindan ayirmadan sakin sakin giderler.

yol bisikletcileri: mobiletlilerden sonra mumkun mertebe en uzak durulmasi gereken kesimdir. dunya kadar malin olacagina amsterdam'da kom'un olsun felsefesini benimsedikleri ve surekli strava'da segment kastiklari icin hic kimseye saygisi yoktur bunlarin. en buyuk eglenceleri bisiklet yolunda gecemeye calisan turist gruplarinin ustune hizlica bisiklet surup korku salmaktir. sehir disina ciktiklari zaman ise pamuk gibi insanlar haline gelirler. diger yol bisikletcileri ile dayanismasi dunyanin her yerinde oldugu gibi cok yuksektir.

@umutcelik

Bak bu süper yaa. ????
Keşke herkes böyle kendi şehrindeki bisikletlileri mizahi bir üslupla anlatabilse.
Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Harika ??????

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Kom nedir bilmem. Strava kullaniyormuyum evet. Sadece kendimi takip ediyorum.kosarken bisiklet sürerken yaptığım faaliyet verileri herkese kapalı. Sadece kayıt için tutuyorum. Km saatim her iki bisiklette var ve yururuyen aksamların kaç km ömrünün olduğunu bilmek için kullanıyorum. Hatta merida speeder da kablolu km saati var. Bisiklet sürerken nabız saati kullanıyorum. Kullandığım tüm elektronik cihazlar KENDİMİ TAKİP EDEBİLMEK İÇİN.

Geri