Scudo Sports

Bisikletçi türleri

@cazci

Güzel şarkı. Ortaçgil'i severim. Yokuş tırmanırken Bulutsuzluk Özlemi ile birlikte dinlenince performansa 5 watt katıyormuş.

Ama bu aralar yana döne Ezgi Aktan dinlemekteyim. Özellikle Uyma Onlara adlı şarkısını tüm bisikletçi dostlarıma tavsiye ediyorum. Uzun yolda iyi motivasyon yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
@İstanb_lue

En kısa zamanda istediğiniz bisiklete kavuşursunuz inşallah.
İhtiyaçlarınızı doğru belirledikten sonra umuyorum ki en uygun bisikleti bulacaksınız.
Bisikletli yaşamınızda size başarılar dilerim.
?????

• Beğen
Tepkiler: İstanb_lue
@Ali Kılıç 35.5
Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Güzel bir yazıymış, tebessümle okudum.
Bu tür kategorizasyonlara karşı olsam da profillerden ikisine direkt olarak uyuyorum.
Kış mevsiminde, genellikle yazın tatilde yapacağım uzun turları planlıyor oluyorum. Turculuk hem bisiklet, hem kamp, hem gezmek hrm de tatil demek.
Ulaşım amaçlı bisiklet kullanımı da vaz geçilmezim. Bu amaçla bir de katlanır bisiklet aldım; markete, pazara ve şehir içi tüm kısa mesafelerde bisikleti kullanıp otomobili sadece zaruri hallerde kullanmaya özen gösteriyorum. Yaptığım hesaba göre benziden yaptığım tasarrufla bir sene olmadan, katlanırı amorti etmiş oluyorum. Bisikleti şehir içinde kullanmak da keyifli. Araçla küfür ederek park yeri bulmak için tur attığınız sokaklarda insan bisikletin kıymetini anlıyor. Tüm bisiklet severlere nacizane tavsiyem, uygun fiyatlı bir şehir bisikleti edinip bisikletlerinizle şehre dalmanız. 4-5-10... bin liralık bisikletlerimizi alışverişte kullanamayız, direğe kilitleyip markete giremeyiz ama bin lira civarı fiyatlı ekonomik bir bisikleti şehirde hunharca kullanabiliriz. Unutmayalım ki hep şikayet ettiğimiz araç sürücülerinin saygısızlığı, yayaların umursamazlığı ya da yerel yönetimlerin alt yapıyı sağlamaması, insanlar şehirde bisiklete bindikçe ortadan kalkacak.
Yazıda anlatılan profillerden haftada bir ya da iki biraz da olsa performanslı sürüş yapan tanıma tam olmasa da biraz yakınım. Performans kaygım yok ama, hızımı artırmak içşn şehir/tur bisikletinnden gravel türevi bir bisşklete geçtim. Haftada en az bir 100 km civarı tur yapmazsam hasta oluyorm, moral kalmıyor :)

Ali Kılıç 35.5
hocam güzel yazı emeğinize sağlık,5 yıldır yol bisikletimle uzun ve performanslı amatör turlar peşindeyim,kendimi başka bir dünyadaymış gibi deşarj olmuş hissediyorum.sonra bakıyorum canım dağda bayırda atlamak zıplamak istiyor :komik: arabanın arkasına asıyorum mtbmi çıkıyorum kırlara patikalara.düşe kalka yine deşarj oluyorum...galiba ben bisikletle deşarj olanlardanım :harika: hepimize sağlıklı sürüşler

@Haggard1963

Yorumunuzda ifade ettiğiniz içten dileklerinize teşekkür ederim.
Bütçe müsait ise birkaç farklı bisiklet türüne aynı anda sahip olmak şart. Ama öncelikle şehir içindeki ulaşım ihtiyacımızı gidermek için bir bisiklet edinerek işe başlamak en mantıklısı. Onunla yapacağımız tasarruf sayesinde 2 ya da 3 yıl içerisinde orta seviye bir yol bisikleti bile edinebiliyoruz. Bisiklet şehir içi trafikte en rahat ulaşım aracıdır.
Kesinlikle katılıyorum.

@seko35.50

Teşekkür ederim. Hepimizin emeğine sağlık. Bisiklete binerek bir katma değer üretiyoruz. Bisiklet üzerinde de emek harcıyoruz. Bir tarafımızdan terler akarken bile bize mutluluk veren başka bir insan icadı nesne tanımıyorum ben.

Tekerinize taş değmesin. Bol pedallı, "bisikletle deşarjlı" günler dilerim.
?????

Cok tatlı bir makale olmuş sevgili dostum. Kalemine saglik. Simdilik gozgezdirdim musait olunca konsantre olup okuyacagim :)

@burcinhan

Teşekkürler. ???

Hepimiz iş, aile, okul vs.den arta kalan zamanlarımızda 5. maddedeki Performans Bisikletçileri'nden olmaya çalışanlar sınıfına mensubuz.

Ali kılıç pedalşör harika bir konu yazmışınız elinize sağlık.kullanım amacım genelde iş ev arası ulaşım için git gel 40 km her gün yağmurlu hava süper oluyor.işten vakit bulduğum toplu turlar iki ve genelde tek kişi doğa turuna çıkarım.bisiklete asla kirli bakımsız binmem yağmurlu havada sürdükten sonra 2.30 saati bulan temizlik ve bakım süresi olur.bisiklet sürerken sadece tekerin sesi gelecek diğer seslere allerjim vardır.bisiklet türü olarak mtb yi tercih ettim yol bisikletini denedim hızlı ama bana göre değil ben konforu severim tabiki dağda sürmeyi.2011 den beri her gün sabit 40 km iş ev arası hava çok aşırı fırtına ve yağmur yoksa ve alış veriş günüm değilse bisiklet sürerim.iş yerindeki arkadaşlar sen delimisin manyakmısın bu yağmurda bisikletemi binilir diyen çok.eski demir yığınları saymassak ilk bisikletim salcano astro 270 srd 2011 de 850 tl.ikinci bisikletim salcano assos slx 2014 2400 tl şu an kullandığım hollandadan gelen giant 2016 ekim 1300 euro (bana özel fiyatı) yola devam.sanırım benim türüm ulaşım olmalı??‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@selami atay

Kıymetli pedaldaşım, bu güzel yorumunuz için size çok teşekkür ediyorum.

Bende de aynı durumlar söz konusu. Her gün işe bisikletle giderim. Yağmur kar çamur fark etmez. -15 derecede sabah saat 6 da bisikletle işe intikal ettiğim gün size söylenenlerin benzeri bana da söyleniyor. Kulak asmıyorum. Bisikletle işe gidip gelmeye devam ediyorum.

Bisiklet tercihi kişisel isteklere ve ihtiyaçlara göre değişir ve bu seçime saygı duyulmalıdır. Herkes yol bisikletine binerek diye bir şey yok. Mtb ile her gün 40 km işe git gel haftada 280 km yapıyor. Çoğu yol bisikletçisi haftada bu kadar yol yapmıyor.

Mtb'niz ile kazasız belasız uzun bir bisikleti yaşam diliyorum dize.

?????

bu güzel yorum ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim pedalşör.size ve tüm pedalşörlere kazasız bol pedalllı sağlıklı günler dilerim.sizin bu harika yorumunuzu tesadüfen gördüm facebookta surf yaparken başka odaya geçerken elim nereye değdi ise sizin yorumu gördüm hepsini okudum. _ 15 de pedal çevirmek herkesin harcı değil tebrik eder dikkatli olmanızı dilerim

Geri