Güzel bir yazıymış, tebessümle okudum.
Bu tür kategorizasyonlara karşı olsam da profillerden ikisine direkt olarak uyuyorum.
Kış mevsiminde, genellikle yazın tatilde yapacağım uzun turları planlıyor oluyorum. Turculuk hem bisiklet, hem kamp, hem gezmek hrm de tatil demek.
Ulaşım amaçlı bisiklet kullanımı da vaz geçilmezim. Bu amaçla bir de katlanır bisiklet aldım; markete, pazara ve şehir içi tüm kısa mesafelerde bisikleti kullanıp otomobili sadece zaruri hallerde kullanmaya özen gösteriyorum. Yaptığım hesaba göre benziden yaptığım tasarrufla bir sene olmadan, katlanırı amorti etmiş oluyorum. Bisikleti şehir içinde kullanmak da keyifli. Araçla küfür ederek park yeri bulmak için tur attığınız sokaklarda insan bisikletin kıymetini anlıyor. Tüm bisiklet severlere nacizane tavsiyem, uygun fiyatlı bir şehir bisikleti edinip bisikletlerinizle şehre dalmanız. 4-5-10... bin liralık bisikletlerimizi alışverişte kullanamayız, direğe kilitleyip markete giremeyiz ama bin lira civarı fiyatlı ekonomik bir bisikleti şehirde hunharca kullanabiliriz. Unutmayalım ki hep şikayet ettiğimiz araç sürücülerinin saygısızlığı, yayaların umursamazlığı ya da yerel yönetimlerin alt yapıyı sağlamaması, insanlar şehirde bisiklete bindikçe ortadan kalkacak.
Yazıda anlatılan profillerden haftada bir ya da iki biraz da olsa performanslı sürüş yapan tanıma tam olmasa da biraz yakınım. Performans kaygım yok ama, hızımı artırmak içşn şehir/tur bisikletinnden gravel türevi bir bisşklete geçtim. Haftada en az bir 100 km civarı tur yapmazsam hasta oluyorm, moral kalmıyor