Scudo Sports

Bisikletçi türleri

Scudo
Dede turcusu diye tabir edilen türdenim, net. Eşek gibi taşırım, kral gibi yaşarım :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Ali Kılıç 35.5
Ali Bey bilmediğim için soruyorum. Özelden yazacaktım ama başkası da merak etmiştir diye buradan sormaya karar verdim.
Bisiklet ile ilgili birçok yazı yazmışsınız ve bunu blog sitenizden, buradan ve facebook'tan sürekli paylaşıyorsunuz.
Peki bu "makale"lerinizi hangi ünvan ile yazıyorsunuz, merak ettim.

Yani bisiklet sektöründe bir emektar mısınız, lisanslı profesyonel yarışçı vb. misiniz, antrenör müsünüz? Yoksa benim gibi hobisi bisiklet olan bir sporsever misiniz?
Yazılarınızı neden okuyalım takip edelim, kendinizi tanıtır mısınız?

Umarım büyük bir cahillik yapmamışımdır ?

ağzı olan konuşuyor ya, çıldırırsın. bazı insanlar da "heee uzun yazı yazdıysa kesin doğru yazmıştır." diye çok kafa yormadan şakşakçılık yapıyor. arkadaş, sen kimsin de bisikletçi türlerine ayırabileceğini ve kısa metinlerinde laf sokma hakkına sahip olabileceğini düşünüyorsun? fixiecisin ya sen, senin gran fondoyla ne işin olur da gelmiş "federasyon yarışında zaman sınırında bitiremeyen, rantçılara para kaptıran enayilerdir." falan diyebiliyorsun? amatörler asıl sporcular falan, amatörler asıl sporcular olsaydı amatör kalmazlardı lan? bu nasıl yaman bir çelişki, bir de millet ciddiye alıp cevap vermiş.

argümanlarının o kadar arkasındaysan git bu yazdıklarını o türlerin bisikletçilerinin yüzüne söyle, neler olduğunu anlatırsın bize de.

Kendimi 5. grupta görüyorum. Haftanın 6 günü tam zamanlı yer yer mesaili çalışıyorum fırsatım olursa da hafta sonları yapabileceğim en uzun mesafeyi yapmaya çalışıyorum. Bisikletle geçecek zamanımı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorum.

• Beğen
@Özcan.

Hiçbir sıfatım yoktur.
Bisiklet sürüyor, bisiklet üzerine düşünüyor ve yazıyorum. Bir sıfatım yoksa yazmamalı mıydım? Umarım ben de büyük bir cahillik yapmamışımdır. ?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Hayaller 5 gerçekler hiç

Ben "bisiklet seviyorum" heralde kendimi öyle tanımlaya bilirim.

Bu spora 6 ay önce başladım daha önce sadece işe gidip gelemek için bisiklet kullanıyordum.
Granfondo yarışına da katılmak isterim.
KOM için sahtekarlık yapmam ama almaya çalışabilirim.
Fırsatım olsa da kalmalı tura gidip kamp ateşi yakabilsem :)
Yani hiç biri tam yok bende ama 5. madde hoşuma gitti... Çok havalı duruyor.

• Beğen
@dukehayda

1. Ben bir hiçkimseyim. Öyle düşün, rahatlarsın. ???
  2. "Enayi" sözcüğünü benim yazdığım Bisikletçi Türleri adlı yazının herhangi bir yerinde bulana +20 puan veriyorum. ??? Okuduğunu anlama noktasinda Pisa sınavlarında sonlara yer alıyor olmamız bir tesadüf olamaz!
  3. Sizin "laf sokma" diye tabir ettiğiniz olguya edebi sanatlarda "nükte" ya da daha Avrupai olsun "ironi" diyorlar. Bunu da ülkemizdeki mizah kültürünün yokluğuna bağlıyorum, yine semin suçun değil.
  4. "Lan"lı konuşmalar artık normalleşti galiba forumda. Bunu da ülkedeki genel nezaket seviyesinin düşüklüğüne bağlıyorum, yine senin suçun değil.
  5. Burada ne yazdıysam o bisikletçilerin yüzüne de söylerim. Sıkıntı yok! Beni dövmekle yahut dövülmekle tehdit ettiğin için sana teşekkür ederim. ????? Günde bir iki kere bununla tehdit edilmeyince kendimi rahat hissetmiyorum. Harikasın dostum! ?????
  6. Bütün gran fondo yarışlarına fixie ile katılmak yasaktır. Aç yarış talimatlarına bak. Anlar mısın bilmiyorum ama orada fixie bisikletler ile katılmanın yasak olduğu açıkça yazıyor. Sırf senin gibilere 100+ bir gran fondo yarışını zaman sınırı içinde kalarak tamamlayabileceğimi göstermek için birkaç turizm şirketini zengin edebilirim. Sorun yok! ?????

Ben hiç birine aidiyet hissetmiyorum. Ben abuzittinci bisikletçiler grubuna kendimi yakın görüyorum, bazende zıııtttt erenköycü bisikletçiler grubuna girdiğim oluyor.

@dukehayda

Bunu da senin için şuraya bırakıyorum.

Fixed Gear ile 158 km 1000m+ tırmanma 22 ortalama...
Çıldır Çıldır ????

Check out my activity on Strava: (link)

Hepsinden azar azar alamıyor muyuz :D
İşe bisikletle gidip geliyorum.
Olabildiğince festivallere katılmaya çalışıyorum.
Pazar günleri uzun turlara katılıyorum.
Fırsat buldukça kamplı tur yapmaya çalışıyorum.
Galiba kendi türümü buldum. Bisikletten keyif alanlar türü.. :D
Bisikletin amaç değil araç olduğunu düşünen ve spor yaparken keyif almaya çalışanlar grubunda görüyorum kendimi :D

@hgercek

Ben de öyle başlamıştım. Gümüldür-Özdere-Ürkmez Sevgi Yolu'nda kısa ve temposuz turlamalar ile başlamıştım. Şimdi ise uzun mesafe dayanıklılık turlarına gözü diktim.

Bu bisiklet değişik bir bağımlılık türü! Sürdükçe daha fazlasını istiyorsun, daha uzun ve daha hızlı olmak için çalışıyorsun. Keşke daha önce bisiklete başlamış olsaydım diye üzülüyorum.

Ama yeni bir madde olarak "Sahil Yolu Bisikletçileri" süper bir fikir... Blogdaki yazıya en kısa zamanda bunu da eklemeliyim. Teşekkür ederim.

@bysutcu

Olur tabii ki! Neden olmasın? Hepsinin olumlu yönlerini kendinde toplamak en güzeli. ?????

• Beğen
Tepkiler: hgercek
@Ali Kılıç 35.5

PISA'nın açılımı Programme for International Student Assessmenttır. assessment olan bir kısaltmanın sonuna sınavı yazan biri nolur gelip bana anlamıyorsun falan demesin. ki direkt enayi demedin, bir de deseydin? millete rant kazandırıyor falan demişsin. gerçekten, sen kimsin de ironi veya nükte yapabileceğini düşünüyorsun? bazı sürücüler var ve performanslarına baksan insan değil dersin ama onlar ağzını açıp tek kelime etmezken kimseye ama özellikle sana kalmıyor bu tespitleri yapmak. lan kelimesini sana karşı kullanmadım ama haddini bilmeyen birine de nezaket gösterme endişem yok zaten, haberin olsun. birinin yüzüne bir şeyi söylemen önerildiğinde bunda tam olarak neden dövülme tehditi algıladığın senin sorunun, benim değil nitekim ben dövülürsün diye düşünerek söylemedim onu. söylersin ama eline verirler yani söylediklerini, onu düşünerek söyledim. fixie ile de gran fondolara katılmak zaten mümkün olmadığı için sen ne anlarsın gran fondodan demiştim. ancak yerini bilmeme hadsizliğinin yanı sıra okuduğunu da anlayamamak gibi bir şeyden muzdarip gibisin, evet.

her yazdığının sonuna aynı smileyden 5 kere koyunca provoke edebileceğin insanlar senin IQ seviyendeki insanlardır, herkese sökmez o. fixie ile yaptığın turundaki 22 km/h ortalamana da tebrikler, gerçekten matah bir şeymiş gibi onun linkini atıp bana "çıldır" demen bisikletten ne kadar anlamadığını baya gösteriyor. nükte ya da ironi yapmak sana kadar düşmedi, yazı yazmadan önce daha yiyeceğin bin fırın ekmek var. onunla ilgilenmeni öneririm.

Balikavi sitesinde postacıların türleri ile ilgili kısa komik bir yazı vardı, bulamadım. Biryerlere kaydetmisimdir. Açıklamaları ile birlikteydi ama ben sadece hatırladıklarımi kısaca geceyim.
Malzemeci: tüm yem sahte olta vb lerine sahip olmakla beraber aynısını avda sergileyemez.
Cakal: geldiği merada kim ne avlamış takip eder , hemen yer ve yem değiştirir.
Soğuk ketum: sorulara cevap vermez, gerekli düzenlemelerini yapar
Keyifci: pek balık avlayabildigi söylenemez fakat her daim yaninda bol miktarda yiyecek ve icecek bulundurur . Grupta bir tane olmasında fayda var.
Bir de çok bilgiç ama beceriksiz vardı sanırım.

Bunun bisikletci karsiliklari olabilir. O yüzde liste eksik demim. Bunun klavyecisi var , keyifcisi var......:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

Etrafında başkasını istemeyen huysuzu var....

@Ali Kılıç 35.5
Bu durumda yazdıklarınız için makalem demeyin lütfen. Görüşlerimi yazdım deyin, öznel olduğunu bilelim.
Arkasında ne bileyim bilimsel bir gerçek, akademik bir çalışma, toplumsal bir fikir birliği aramayalım. Yani beni bilgilendirecek içerikler olmuyor bunlar.

@dukehayda lütfen üslubunuzu bozmayın. İkimizin düşüncesi de tek cümleyle özetlense aynı ama bir çuval inciri berbat etmeye gerek yok.

@Özcan.
Özcan abi forumun mülayim nevi şahsına münhasır bir bireyisin. Üslubun genel yaklaşımın mantık sınırları içinde fakat bu konuda yazdıkların enteresan geldi bana. Konuyu açan arkadaşın belki kendi yazısı belki de alıntıladı sonuçta biraz mizahi biraz magazinel biraz nükteli bir katagori şeklinde espirili sayılabilecek bir yazı olmuş. Yazarın akademik kariyerini sorgulayacağımıza bize faydalı bir içerik varsa onu alırız veyahutta hiç mi hiç ilgimizi de çekmeyebilir . Sonuçta hepimiz amatör bisikletçileriz hobimiz bisiklet. Yazar arkadaşların yazma şevkini çokta kırmamak lazım derim nacizane fikrim. Saygılar

@dukehayda

Peki. Ben gidip bir yerlerde haddimi bileyim.

Bir daha da yazı falan yazmayayım.
Ne haddime canım.
Nasıl olsa daha iyilerini yazacaklar varmış.
Yazsınlar, biz de onları okuyup bu arkadaşın yorumunu kopyalayıp yapıştıralım.

@Özcan.

Ben hiçbir ortamda yazdıklarıma makale adlandırması yapmadım. Lütfen iddianızı kanıtlayın. Nerede kendi yazdıklarıma "makale" demişim ben. Ekran görüntüsü atın, yok öyle bir şey.

Yazdıklarımın bilimsel gerçekler, akademik çalışma, olduğunu nerede iddia etmişim? Lütfen iddialarınıza bir kanıt sunun. Yok böyle bir şey.

@ippon

Teşvik edici yorumunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. ?
Bisikletçi Türleri yazısında kendimce bir sınıflandırma yaptım. Gerçekten bisiklete gönül vermiş insanlar da yazıda kendilerini de eleştirdiğim hâlde olgunlukla karşılık verdiler. Tabiî bu yazıda kendimi de en acımasız biçimde eleştiriyorum. Onu kimse görmüyor. İlginç... Gerçekten çok ilginç.
Mutlaka bu yazıda sizin de katılmadığınız kısımlar vardır.
Onları da yazarsanız farklı fikirlerden yaralanmış olurum.

Geri