Scudo Sports

Bisikletçi kızlara liselilerden taşlı taciz

Scudo
Evet sanatçıların,aydınların yakıldığı şehir.Sivas'ta yaşayan herkesi aynı kefeye koymamız doğru olmaz,mutlaka yaşayan herkes gerici değil lakin eğitimli,aydın insanlarında sesinin en az bu yobazlar kadar çıkması gerekiyor.Dün aydın yakan,bugün sporcu taşlıyor,yarın kimbilir ne yapacak.Olayı şiddetle kınıyorum :boese157:

Valla gidişatımızı hiç iyi görmüyorum dostlar . Vatanımızda malesef bu zihniyetteki iki ayaklı örümcek beyinli insan görünümlü bu iki ayaklı canlılar ile malesef iki ayrı dünyada yaşıyoruz .
Bu kafadaki yaratıklarla ve onlara bu eğitimi ve zihniyeti aşlayan jelibom beyinli aileleri ile aynı havayı solumaktan utanıyorum .
Tüm kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum ve onları katil olmama dirayetini gösterdikleri için ayrıca tebrik ediyorum .

Ne yazacagımı bilmiyorum, rezillik diz boyunuda aşmış :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

Çok üzüldüm ve sinirlendim.İşin kötü yanı bu olaya kısa vadede pratik bir çözüm maalesef yok.Yani yıllar yıllar içinde Türkiyede eğitim sistemi gelişecek de, aileler bilinçlenecek de, bilim,kültür önem kazanacak da, kafalar gelişecek de.... çook yıllara ihtiyacımız var...
Tüm bisiklet camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Yanlış bir olay. Ancak bir de şöyle değerlendirilebilir. Yaşanılan terör ve suçların kaynağındada bu vardır. Bence yüzde doksan olayın gelişimi şöyle olmuştur, bir öğrenci oradan taş vs atmak için hareketlenmiş ve diğer yanındaki üç beş kişininde ondan etkilenerek beraber teşvikiyle bu olayı gerçekleştirmiştir, eminimki tek başına olsa bunu yapamazdı, topluluk psikolojisiyle yapılan bir olay.

Aslını sorarsanız benim kişisel görüşüm bu tarz olaylar, kişilikle alakalıdır. Kişiliği gelişmemiş ve baskı eğitimi almış insanlar olayın doğruluğunu ve yanlışlığını idrak edemezler ve başkalarının yönlendirmelerine kolaylıkla kanabilirler. Bizimde toplum geleneğimiz baskıcı bir eğitimimiz var. Bunu her yerde görebiliriz. Darbeler tarihi olan devletten tutunda ailelere kadar. Bunun sonucuda kişiliği gelişmemiş, yanlışı doğruyu ayırd edemeyen insanlar ve suça meğillilik.

Aslında insanları kontrol etmek için uygulanan baskı bence tam tersi tepki yaparak onun kişiliğini baskılar, törpüler ve etrafında kötü niyetli kişilerin yönlendirmelerine rahatlıkla kanması ve suç işlemesini doğurur. Ben toplumumuzda oluşan terör ve suç oranlarındaki yüksekliğin ana kaynağının bu olduğunu düşünüyorum.

Bireyselliğin geliştirilmemiş olmasını spordada görüyoruz.Ülkemizde nedense bireysel sporlar hiç bir zaman ilgi görmez. Bisiklette bunlardan birisi. Varsa yoksa futbol. Bireysellik yok edilmiş. Nerede atletizm nerede kış sporları vs.

Yani söylemek istediğim provokasyona ve kötü yönlendirmeye açık bir toplum yapısı var, buda geçmişte olan ve şu anda olan terör meselelerinin ana sebebi. Bu olayda basit bir örnek.

evet arkadaşlar, birey olarak çoğu zaman böylesine bir toplumda bisiklete vermenin husursuzluğunu yaşıyorum, bu bakımdan yazılanlara tamamen katılıyorum, ama şunu da eklemeliym; bu ülkedeki bisikletçiler almanyadakilerden,amerikadakilerden vb.. çok daha takdire değer insanlardır, daha çok bedel öderler çünkü,çok daha fazla saldırıya maruz kalırlar, vb... vb...
bu böyle gitmeyecek elbette..
herşey güzel olacak bence..
selamlar....

• Beğen
Tepkiler: felis911
babamı bisiklet alabilmem icin ne kadar zor hatta ikna edemedim...
adam kamyonculardan korkusundan izin vermiyordı bir sekilde aldım izini fakat boyle bir okayı duydugunda nasıl karsılar hic bir fikirim yok

Geri