Yanlış bir olay. Ancak bir de şöyle değerlendirilebilir. Yaşanılan terör ve suçların kaynağındada bu vardır. Bence yüzde doksan olayın gelişimi şöyle olmuştur, bir öğrenci oradan taş vs atmak için hareketlenmiş ve diğer yanındaki üç beş kişininde ondan etkilenerek beraber teşvikiyle bu olayı gerçekleştirmiştir, eminimki tek başına olsa bunu yapamazdı, topluluk psikolojisiyle yapılan bir olay.
Aslını sorarsanız benim kişisel görüşüm bu tarz olaylar, kişilikle alakalıdır. Kişiliği gelişmemiş ve baskı eğitimi almış insanlar olayın doğruluğunu ve yanlışlığını idrak edemezler ve başkalarının yönlendirmelerine kolaylıkla kanabilirler. Bizimde toplum geleneğimiz baskıcı bir eğitimimiz var. Bunu her yerde görebiliriz. Darbeler tarihi olan devletten tutunda ailelere kadar. Bunun sonucuda kişiliği gelişmemiş, yanlışı doğruyu ayırd edemeyen insanlar ve suça meğillilik.
Aslında insanları kontrol etmek için uygulanan baskı bence tam tersi tepki yaparak onun kişiliğini baskılar, törpüler ve etrafında kötü niyetli kişilerin yönlendirmelerine rahatlıkla kanması ve suç işlemesini doğurur. Ben toplumumuzda oluşan terör ve suç oranlarındaki yüksekliğin ana kaynağının bu olduğunu düşünüyorum.
Bireyselliğin geliştirilmemiş olmasını spordada görüyoruz.Ülkemizde nedense bireysel sporlar hiç bir zaman ilgi görmez. Bisiklette bunlardan birisi. Varsa yoksa futbol. Bireysellik yok edilmiş. Nerede atletizm nerede kış sporları vs.
Yani söylemek istediğim provokasyona ve kötü yönlendirmeye açık bir toplum yapısı var, buda geçmişte olan ve şu anda olan terör meselelerinin ana sebebi. Bu olayda basit bir örnek.