@Deniz A
Dostum yanıtınız için çok teşekkür ederim, öncelikle iş bulma sıkıntım yok, hali hazırda hemen başlayabileceğim 3 farklı iş var sorun bu değil.
Ilk etapta alet edevat konusunda harcayacağım tutar Sıfır, zaten hepsi evde mevcut.
Bir şeyleri tamir edebiliyor olmak ve sonunda da bu olumlu gelişmeden dolayı insanların mutlu yüzünü görmek inan ki çok güzel. Evet baskılar gelecek, ne iş yaparsan yap gelecek, bunu göğüsleyecek kadar güçlüyüm ve çalışkanım.
Bir de şu var ya, bende ne gece hayatı var, ne alkol var, ne kaçak ilişkiler, dükkana da zaten bisikletle gidip geleceğim, hatta öğlen yemeğimi de sabah çıkarken götürebilirim, giyim kuşama da bir sene bütçe ayırmasam da olur. Özel sektörde çalışırken yıllık giyim giderim beşbin tlye yaklaşıyordu, o kadar insanın, patronun yönetim kurulunun müşterinin karşısına çıkınca her markadan giyinemiyorsun. Bu son derece iğrenç bir kapitalist yaşam modeli.
Evet Sıkıntılar elbette olacak. Önemli olan ne kadar çok şeye sahip olduğun değil, ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğundur. Buna inanırım. Eşimle yıllardır bu felsefeye göre yaşıyoruz. Maliyetleri kıstığında ve nefs denen olayı hakimiyet altına aldığında hayat epeyce kolaylaşıyor aslında.
Aslı bisiklet ve salcano'nun patronlarıyla görüşeceğim. Durumumu anlatıp destek isteyeceğim. Adam gibi anlatıp karşı tarafa olumlu imaj verdiğimde başarısız olma ihtimalim Sıfır. İstediğimi alırım. Önemli olan sermayesiz başlayabilmek. Sermayeyle herkes iş kurabilir, ama işi bilmiyorsa para uçar gider.
Bunları söylediklerinize anki tez oluşturmak Amacıyla yazmıyorum. Yirmi senedir ticarette edindiğim tecrübeler bunlar. Beş Yaşından beri babamın yanında öğrendiklerimi de sayarsak 35 senedir ticaretin içindeyim.
@Abdllh
Zaten o Rıza olmadan adımımı atmam hocam, teşekkürler.