Scudo Sports

Bisikletçi beslenmesi nasıl olmalı?

@gezerfen cevabın için tşk ederim. Fakat bu sayfayı okumuştum araştırmalarımda. Açıkçası benim için aydınlatıcı olmadı çünkü yurtdışında yaşıyorum ve bu magnezyum çeşitlendirmeleri kullandığım tablette görünmüyor.
Benim kullandığım tablet resimdeki. 155754 dosyayı görüntüle

Scudo
Yanlışsam düzeltin

Kritik nokta laktat eşiğinin biraz altında ( % 90 ) istikrarlı ve uzun sürüş ise yağ yakımı ve bu odaklı beslenme. Tabi burada beslenme alışkanlığı ve idman sonuçları önemli.

Eğer kısa süreli hızlı patlayıcı güç gerekiyorsa karbonhidrat.

Kas kütlesini arttırmak için de protein.

Bunların en verimli dağılımı da sporcu için ideal noktadır.

Mesela şuanda Florya turundan geldim. Yaklaşık 60-70 km falan sürdük arkadaşlarla.
Florya'ya vardır 1 saat önce diğer arkadaşlara göre. Birer hamburger patlattık. Ardından birer profiterol.

Sonra diger arkadaşlar geldi. Onlarla da bol bol patates kızartması ve bi profiterol daha...

Böyle olmamalı arkadaşlar :D Sonra benim gibi bisiklete göbek eklemiş olursunuz

Bu konuda kafama takilan diger bi soru da su:
Et tuketimi sonrasi veya beraberindeki sut urunleri tuketimi. Mesela yogurt ile et ayni anda yendiginde bunun metabolizmamiz icin bir handikabi var midir?
Yahudilerin et tuketimi sonrasinda 6 saat sut urunu tuketmediklerini izlemistim bir belgeselden. Bunun bir gecerliligi var midir merak ediyorum.

Ayni sekilde bir kahve bagimlisi olarak yemekten sonraki 20 dk icinde kahve tuketmezsem gozlerimde yanma ve hafif bir gerginlik hissediyorum. Kahve yemekten ne kadar sure sonra icilmelidir?

@Rammstein111 Önce ilk sorunuza cevap vereyim et tüketimiyle beraber yoğurt ayran gibi süt türevi besinleri tüketmek sindirim süresini sadece et tüketmenize göre ziyadesiyle uzatıyor.Et yanında sade maden suyu içseniz sindirim sürenizi kısaltıyorsunuz.
ikinci sorunuza gelince kahvenin insanlarda tansiyonu yükselttiği kanıtlanmış.Zaten yemek yendikten sonra da normal bir insan tansiyon değerleri yükselir.Yanma ve gerginliğin sebebinin kahve olamayacağını düşünüyorum olsa olsa alışkanlık olabilir ;)

Onun sebebi yogurt ayran vs ninn etteki demir i bir miktar baglamasidir yani demir emilimini azaltir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@gezerfenNereden aldiniz acaba bu urunu ilk defa goruyorum yeni mi cikti

@Riverside o tarz bazı ehl-i keyifler var . Koca şambali dilimini götürüyor. Köftenin üzerine :rolleyes::D:eek:ops::asik:

@furkanbr

Ürün yeni çıkmış sanırım. Sultanbeyli’de Snowy isimli bir markette denk geldim. Migros’a baktım yoktu.

@gezerfenBen de birkac markete bakindim ama bulamadim kotusu etinin sitesinde de boyle bir urunu göremedim pek yayilmiycak sanirim[emoji23]

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
@furkanbr Bursa'da yerel zincir marketlerden birinde denk geldim bu ürüne. Denedim tadı güzel.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@Rammstein111

Keçi boynuzu harnup özü,5 şişe tükettim,
Değerler,
Enerji ve besin öğeleri
Protein 2.00 ,10 gramında
Enerji,kcal,276 ,10 gramda
Karbonhidrat 66.95,10 gramda
100 gramda,
Kalsiyum 94.8
Mangan 0.202
Demir 0.814
Alüminyum 0.466
Çinko 0.248
Potasyum 1303.6
Bakır 0.083
Magnezyum 45.36
Fosfor 81.91
Acaip fişekliyor adamı,,,,,,
Günde 1 tatlı kaşığı alınacak
Sade şeklinde
Bu pekmez değildir,şap sıvıdır

Dostlar evrimin gereği olarak vücutlarımızın en verimli olarak ve en kısa sürede enerjiye dönüştürdüğü molekül glukoz.

Bence 70-80 km bisiklet binen ve yaklaşık 75 kg olan bir atletin beslenmesi şu şekilde olmalı:

Gece yatmadan 2.5 saat önce:
  1. 25-35 gr proteine denk gelecek miktarda et ürünü
  2. 50-80 gram komplex karbohidrat içeren lifli bir öğün
  3. 15 - 20 gram çoklu doymamış yağ
  4. Yeşil salata ve yanında potasyum ve magnezyum içeriği yüksek sebzeler
  5. Kefir
Sabah:
  1. 20-30 gram protein içeren bir omlet
  2. Sert bir kahve.
Bisiklete binmeden bir saat önce:
  1. Hızlı sindirilebilen karbonhidrat kaynaklarından (pekmez / bal / toz şeker) alınacak 100-120 gram karbonhidrat içeren bir karışım. **Şeker konusunda çekinceleri olan dostlar kahvaltılarındaki veya sürüş sonrası öğünlerindeki karbohidrat alımlarını miktarı denk gelecek şekilde artırabilir.
Bisiklet sürdükten sonra:
  1. Yemyeşil bir salata ve yanında potasyum ve magnezyum içeriği yüksek sebzeler
  2. 15 - 20 gram çoklu doymamış yağ
  3. Uzun sürede sindirilen bir karbohidrattan 100-120 gram karbonhidrat
  4. 30-40 gram proteine denk gelecek miktarda et ürünü

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@Serkan Mıstınoğlu merhaba 2 saatlik sürüşler için öneride bulunmuşsunuz. Benim vaktim olmadığı için günde 1 saatlik sürüşler yapıyorum bunları da yüksek performansda yapmaya özen gösteriyorum. Sürüşten bir kaç saat önce yemek yemiş ve bisiklete binmeden kuruyemiş tüketiyorum. ancak bisiklet üstünde sadece su içiyorum onuda zar zor yapıyorum. içeceğin içerisine birşeyler atmaya veya yiyecek almaya gerek var mı sizce

@Çağdaş78

Pekmez kontrollü yenecek balda nedeni aşırı şeker yüklüdür,aşırı şeker vücudda uyuyan kanser hücrelerini tetikler,şekeri kontrol eden kanseri kontrol eder ,günde 1 paket sigara içenlerin 90 çeşit hastalığa maruz kalması ne kadar doğru ise ,aşırı şeker kullanılmasida kanser riskini beraberinde getirir,sarmısak aynen faydalıdır,

@mehmetgunes

Görünüşe göre sabah değil de gün içinde sürüyorsunuz. Sürüş sırasında karbonhidrat depolarınız dolu oluyor. Kuruyemişle protein kovalamanız midenizin sürüş esnasında o yemişlerle uğraşmasından başka işe yaramıyor bence. Kuruyemişsiz deneyin, daha iyi performans vereceksiniz emin olun. 1 saatlik yüksek efor sürüşünde depolarınız dolu, mideniz boş olmalı!

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey aşağıda resmini koyduğum kitabı okumaktayım ve yağ ağırlıklı diyetinizi takdir ediyorum. Vücudumuzun en temel besin öğesinin yağ olduğunu, proteinin ardından geldiğini ve karbonhidratın en sonda yer aldığını düşünüyorum. Yağları şu şekilde açmak isterim; hayvansal tüm yağlar, tereyağı ve sızma zeytin yağı. Karbonhidrat insanda bağımlılık yapıyor. Merak edenlere denemelerini tavsiye ederim; iki hafta her gün en sevdiğiniz tatlıyı yiyin ve 15. gün nasıl tatlı krizine girdiğinizi görün. Karbonhidrata vücudun bakış açısı şekerdir. Bu yüzden belki farkında olmazsınız ve tatlı kadar yoğun ve hızlı olmayabilir ama karbonhidrat örneğin makarna, ekmek de bağımlılık yapmaktadır. Ve az önce bir başka konuda yazdığım ve ekteki kitapta Sayın Aktaş’ın da alıntıladığı şu bilgiyi size aktarmak isterim; bir dilim ekmekteki şeker miktarı bir çay şekerindeki şeker miktarından (tahminimce bir küp şeker) yaklaşık olarak 1.5 kat daha fazladır.

1bf92203668647313909c8e041aeffa8.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@dodulan Atletik performans açısından ketojenik beslenme çok verimli olmuyor. Dört ay boyunca vücut geliştirmeyle birlikte uyguladım. İnsan elden ayaktan düşüyor, eğer atletik bir performans beklentisi varsa karbonhidrat şart.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri