Scudo Sports

Bisikletçi beslenmesi nasıl olmalı?

@Erensoy TDK isim : Bisikletçi :Bisiklet sporu yapan kimse, çifttekerci
sıfat : Bisikletli : Bisikleti olan
"Kadın, erkek, çoluk çocuk, atlı, arabalı hatta bisikletli bir sürü!" - Ö. Seyfettin

Scudo
@Bisiklet sever 93 Ortalama Eğimi %12-%13 olan rota epey, zorlu bir rota anlık %12-%13 eğim vardır size ortalama gelmiştir. 9 km lik rota için bence çok fazla enerji barı tüketmişsiniz. :)

Sürüş sonrası birası olmazsa olmazlardandır.

IMAG1655.jpg

@mühendis
TDK 'yı referans olarak kabul etmeyi bırakalı çok oldu...
Yinede hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

@trainspotting35

Cebimdeki bütün enerji barlarını yemedim tabiki de :) 1 tanesini yedim orda belki ben yazım hatası yapmış olabilirim neyse yokuşun %12-13 ortalaması var derken bir 200 metresi %12 eğimli sonra 300-400 metresi %1-2 sonra 55-60m %15 eğimli yani bir azalıp bir çoğalıyor eğimi normalde bu rotada zorlanırdım ama hiç çikamadığım olmamıştı ilk defa böyle bir şey yaşıyorum bu yüzden buraya yazdım :)

@Bisiklet sever 93
enerji barı bana suni geliyor. kuru kayısı, ceviz, çiğ fındik, çiğ badem, 4-5 tane dut kurusu, 3-4 tane erik kurusu. hepsi birden değik tabii ki. kısa süreli çok efor sarfeceğiniz sürüşlerde kan şekerinizi ani arttıracak enerji barı yiyebilirsiniz ama iş uzarsa benim dediklerim yavaş salınımlı karbonhidrat grubu içerdiğinde sizi uzun süre zinde de tutar.

@Bisiklet sever 93

Muhtemelen ısınmamış ve formsuz olmanız nedeniyle yüksek nabız yüzünden bu sorunu yaşadınız.

@Bisiklet sever 93
Anladığım kadarıyla; Bu konunun açılma amacı, bisiklet sporcularının antrenmanına destek olması gereken beslenme programı.
Yani UZUN SÜRELİ ve ZORLAYICI antrenmanlar yapmıyorsanız, enerji barları vs. gereksiz, hatta zararlı... Siz 9 km. de su içmeyi unutmayın yeter...
Hepimizin yapması gerekeni yapın; sağlıklı beslenmeye gayret gösterin.
Buna paketlenmiş gıda tüketiminizi azaltarak başlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
birinci sınıf obezim. haftada bir bazen iki, her seferinde 25 km sürerim. bisiklete binmeden hemen 10 dakka önce 2 kuru kayısı atarım. yaklaşık 400 ml su içip 1saat15dakka durmadan bisiklet sürerim. indiğimde hiç yorgunluk hissetmem. yaşım da 43.

@Mehmet Metin Levent

Bende normalde pek tercih etmiyorum ama evde bulnmayışından dolayı mecburen almak zorunda kaldım çunkü yolda yüksek kalorili bir yiyecek yemezsem kendimi bayılacak gibi hissediyordum bu yuzden normalde yanıma kurutulmuş meyve çerez veya marketlerde satılan granola barlardan alıyorum yulaf barı olduğu için pek bir sakıncası olucağını düşünmüyorm

@Mehmet Metin Levent

Aralıklarla bir iki sefer daha çıkmaya çalışıcam baktım olmuyor gitmeyi düşünüyorum

@Erensoy

Hocam seni TDK' ye emanet ediyorum. :D

Screenshot.png

Daha önce söylenmiş zaten. Ben yine de TDK' yi referans alınması gereken bir kaynak olarak görüyorum.*

@Watts Per Kilo #Froome

Karbonhidratlı beslenme için kendimde en faydalı bu tarzı buluyorum.
Yüksek früktoz içeren meyveler yerine üzüm, üzüm suyu, pirinç ve şekerli içecekler çok daha etkili oluyor. Früktoz, bende hem sindirimi zorlaştırıyor hem de bir süre sonra şekerin düşmesine sebep oluyor. Bu meyveler yerine en kötü zamanda küp şeker denemiştim. Performans için küp şeker, meyveden daha efektif. Bununla beraber meyvelerle kas glikojen depolarımızı da dolduramıyoruz, bisikletçi dostlarımız fazla tüketmesinler. :harika:

@Berke Şahan
Evimde mobilya kullanıyorum ama "mobilyacı" değilim.
Bazen sabahları canım çeker, simit alırım ama "simitçi" değilim.
Bir bisikletim var, arasıra biniyorum ama "bisikletçi" değilim.
Bence bu gibi durumlarda, tembelliğe kaçmadan uygun kelime guruplarını kullanabiliriz;
- Bisiklet binicisi
- Bisiklet sporcusu
- Bisiklet tamircisi
- Bisiklet satıcısı
Vb.
Güzel Türkçemizi TDK 'dan,
Güzel çocuklarımızı MEB 'den korumaya uğraşıyoruz maalesef...

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve C.Koc
@Erensoy

bu başlıkta biraz uygunsuz bir tartışma olmuş da...
konu olan ek, bir spor dalına eklenirse, o sporla uğraşan kişi anlamına geliyor...
futbolcu (futbol satan değil, oynayan kişi), basketbolcu, eskrimci vb...
burada da bisiklet sadece "eşya" değil spor dalının da ismi olarak kullanıldığından "bisikletçi" kullanımı uygundur...

@Berke Şahan

Küp şeker ve glisemik indexi düşük meyveler fruktoz ihtiva ettikleri için enerji açısından bir getiri vaat etmiyorlar. Kavun, karpuz, üzüm gibi glukozu daha yüksek meyveler daha iyi seçenekler. Hem, fazla fruktoz trigliserite de dönüşüyor. Gerek yok.

@Serkan Mıstınoğlu Çöp girdileri temizleyebilir miyiz? Zahmet olacak ama...

Ben zam gelmeden ülker bitter çikolatalı gofret yedim

@Noldor
Konuyu istemeden kirletmiş oldum. Hepinizden özür dilerim.
Bu işi detaylı tartışabileceğimiz yeni bir konu açtım, orada devam edebiliriz...
Teşekkür ederim.

Geri