Scudo Sports

Bisiklet zili, kornası

Yalnız Pedal

Forum Bağımlısı
Tepki
1.024
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar mtb bisiketime bir zil korna alma ihtiyacı hissettim insanları uyarmak ve yol vermelerini sağlamak için küçük ve etkili bişey olsun istiyorum pilli de olur çocuk işi olmasın lütfen siz nasıl bir zil korna kullanıyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum

Scudo
Ben normal zil kullanıyorum. Gayet kibar ve bisiklete uygun olduğunu düşünüyorum. Çalması bile keyifli :)
Havalı korna hariç çoğunu insanlar duymuyorlar zaten.

Her bisikletçide var zil de 10 liraya alırsın güzel bir tane sesi de iyidir uyarmak için bire bir.

Ben bu tarz bir şey kullanıyorum.
http://3.bp.blogspot.com/_1yVbRRWQAP4/SLnanT-idYI/AAAAAAAAAIw/6UhKtRjt9HQ/s320/i_bell.jpg

Ben bunu aldım. Oldukça ufak, yer işgal etmiyor. Tınısı da güzel.

(link)

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi
@Berke1903

Sonunda böyle bişey alacağım galiba da yinede sorup fikir almak istedim. abim kendine pencerelere takılan alarm lardan bisiklet zili yaptı gayet güzel istedim bende yapmasa böyle bişey alırım sanırım

@Berke1903

@mustafa genç

bisikletimin üstünde geldi (astro 210 v). beş para etmez. sesini ancak kendiniz duyuyorsunuz. söküp attım. yararı yok, bari gidonda yer kaplamasın.

@Cemali Avcı

Belki bir sıkıntı olabilir araba kornası olacak hali yok tabi yayaları uyarmak için kullanılan bir sistem bu ben kullanıyorum işe yarıyor iyi bir şekilde.

Bisiklet yolunda kulağında kulaklıkla veya yanındakiyle sohbet ederek giden ve sesi duymasına rağmen aldırış etmeyen insanların duyunca kaçabileceği bir korna olmalı. Bizim millet öyle kibar bir zır zır sesine yol vermiyor.

Bisiklet ile beraber geleni kullanıyorum. Kibar bir sesi var. Uyarı için yetiyor.

http://1.bp.blogspot.com/-mJOw8rQ-6ek/TqY0l8x93DI/AAAAAAAAJAo/wdB3OPKUlrE/s1600/13--BTWIN-ROCKRIDER-5.0-BELL.JPG

Aşağıda fotoğarflarını paylaştığım 2 adet alarmıda tavsiye derim.

9 Voltluk büyük tek pille çalışıyor ve sesi çokta yüksek.
(Fotoğrafta görüldüğü gibi ufak bir ürün değil.)

http://r1309.hizliresim.com/1f/t/t00m2.jpg

2 adet ince kalem pil ile çalışıyor, tek sesli.

http://s1309.hizliresim.com/1f/t/t00n2.png

Her ikiside su geçirmez, bizzat kullanıyorum tavsiye ederim.

Kornanın yetmediği yerde arkalarına gelip "Pardon, pardon. Geçebilir miyim?" diyorum. Gideceğim yere erken varmak benim için insanlardan daha önemsiz.

Kornanın önem arz ettiği yer araç trafiği. Otomobil içindeki sürücü hiç bir şekilde duymuyor bu ufak zilleri. Bu yüzden biri normal, biri havalı korna olmak üzere iki zil kullanılabilir :)

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
Ben şunu kullanıyorum (link) Yayalara karşı uzaktan kullanmak lazım zira ciddi korkutuyor insanları. Hak edene güzel oluyor ama :) özellikle İstanbul'da sahil yolunda kasti olarak yolu kaplayan iki ayaklılara karşı mesela :)

Bunun dışında trafikteki faydası çok. Bu korna sayesinde kapı açma, sola kırıp yola çıkma, sollarken harekete geçen minibüs, ve kör noktadan burun çıkartan araç olaylarından büyük oranda kurtuldum. Sesi duyan mutlaka yol veriyor. Sesten sonra durup yol verdiği şeyin bisiklet olduğunu gören şoför nedense biraz bozuluyor o da ayrı bir konu :) Sesi duyup, bakıp, bisiklet olduğunu görüp sizi sıkıştırmak pahasına eyleme devam eden büyük başlara zaten ne yapsanız faydasız. Bunu yapanların genelde 06 ve 35 plakalı oldukları istatistiğini de vereyim bu vesileyle. Aletin tek eksisi yer kaplaması. Onu da zekice tasarlanmış tutucuları sayesinde aşıyorsunuz. Tavsiye ederim.

Gravel bisikletime zil takmayı düşünüyorum. Genelde şehir içi ulaşım için kullanıyorum. Arka göbekten çok ses gelmediği için insanlar fark edemiyor, gerçi kuvvetli bir hub sesi gelse de çoğu kişinin bu da umurunda değil, siz benden iyi biliyorsunuz insanlar yolda nasıl yürüyor :) (ayrı bir konu)
Özellikle kullanım açısından dropbar a daha uygun bir zil olsun istiyorum. Şöyle bir ürün buldun , çok hoşuma gitti : (link)
Bu kadar para basit bir zile verilir mi diyebilirsiniz ama bu tip özel tasarım ve minimalist ürünleri çok sevdiğimden almayı düşünüyorum.
Bundan kullanan var mı ? veya gravel için başka önerebileceğiniz bir model var mı başka ?

Gravel bisikletime zil takmayı düşünüyorum. Genelde şehir içi ulaşım için kullanıyorum. Arka göbekten çok ses gelmediği için insanlar fark edemiyor, gerçi kuvvetli bir hub sesi gelse de çoğu kişinin bu da umurunda değil, siz benden iyi biliyorsunuz insanlar yolda nasıl yürüyor :) (ayrı bir konu)
Özellikle kullanım açısından dropbar a daha uygun bir zil olsun istiyorum. Şöyle bir ürün buldun , çok hoşuma gitti : (link)
Bu kadar para basit bir zile verilir mi diyebilirsiniz ama bu tip özel tasarım ve minimalist ürünleri çok sevdiğimden almayı düşünüyorum.
Bundan kullanan var mı ? veya gravel için başka önerebileceğiniz bir model var mı başka ?
2 ay önce 110 a almıştım, atak bisikletten. Güzel minik kibar bir ürün. Drop barın altında ki kablolardan birine sabitleyebilirsin. İşini görüyor bisiklet yolunda.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Geri