Scudo Sports

Bisiklet yolunda bisikletle yayaya çarptığı için 91 tl ceza yemek

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.295
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Tabii ki memleketimizde olmuştur:

Az öce bisiklet yolunda bisikletle yayaya çarptığım için 91 tl ceza yedim.Bu cezaya nasıl itiraz edlir bilen var mı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Elzem
Scudo
İlginç bir durum... cezayı kabahatler kanunundan yediğini söylemiş... Cezayı trafik polisi kesmemiş...

Evet, olayı görmediğimiz için kabahatine ilişkin bir yorum yapamıyorum ama anlatıma göre ortada ceza yemeyi gerektirecek bir şey yok. Karşı taraf baskın çıkıp çocuğun üzerine yıkmışlar hesabı sanki. Bisikletli olması yeterince kabahat zaten.

bisiklet yolunda bisikletle birine mi çarptın. başına büyük bela aldın.

• Beğen
Tepkiler: Elzem ve emre0x5d
Kabahatler kanunu:
(link)
İkinci kısımda (32. Madde'den itibaren) çeşitli kabahatler tanımlanmış. Bisiklet yolunda yayaya çarpma fiili bunların hangisine girdi de ona göre işlem yapıldı çok merak ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bisiklet yolunda adı üstünde bisiklet yolu aklıma atatürke düşmanca bakışları ile bakan yabancı subay geldi.yaverine sorduruyor bu adam niye düşmanca bakıyor diye oda gidip sormuş ;subayda Çanakkale yüzünden demiş atatürk'de meşhurrr sözünü söylemiş '''orda ne işiniz vardı'''bisiklet yolunda yayanın,köpeklerin,piknik yapanların ve çocukların ne işi var????? çarpıncada ne parası ne sorumluluğu hangi cezayi işlem bu ne mantıkdır yahu!!!!

Bisikletlinin açıklamasına göre, işlemi yapan memur "önce cezayı öde, sonra itiraz eder paranı alırsın" demiş.
Birisi bana bunu söylese, ağzının orta yerine monte ederim bisikletimi. Hem yasal olarak kullanma hakkımın olduğu yolda, millet elini kolu sallayarak gidiyor diye kaza yapacam hem de bunun cezası bana kesilecek?

Özür dileyip anlaşamamışlarmı ..

Bence mantıklı benzeri durum ana yolda otomobille yayaya çarpmanın da cezası var.

Konu gereksiz yere uzamış, naif bir özür ile (haklı olmak özür dilemekten muaf olmak anlamına gelmez, ziyadesiyle daha da haklı konuma yükseltir insanı) halledilebilecek olay uzamış da uzamış.

Not: Olayı görmüş değilim ancak kazanın bisiklet yolu üzerinde meydana gelmiş olması bisiklet sürücüsü arkadaşı haklı konumuna getirmez. Yol üzerinde bulunması muhtemel engel ve yayalara karşı temkinli bir sürüş yapmak gerekir (hele ki konuya esas oluşturan yerde eğaç sebebi ile oluşan kör nokta varken)

Kara yolları da genel itibarı ile motorlu taşıtların kullanımına yöneliktir, ancak bu bir yayayı ezen motorlu taşıt sürücüsünün " ne işin var arkadaşım kara yolunda, ben haklıyım, sen kabahatlisin" demesine temel teşkil etmez.

Saygılarımla.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Bu düşünceye göre havalimanında uçak bir insana çarpsa demekki pilot hatalı olacak ozaman.....

ozaman bu tır şöförüde suçsuz. ve suçsuz olduğu için durmadan gitmeye devam ediyor.

Bisiklet yolu benim yolum adı üstünde ''''BİSİKLET YOLU''''ister yavaş ister hızlı sürerim dangalağın biri pat diye önüme çıkacak.ben ona çarpacağım bide üstüne '''ÖZÜR'''dileyeceğim bide ceza parası vereceğim yok yaaaa!!!!!ve ben suçlu olacağımmm en sağdan giderim sıkıştırlar,sıkıştırıyorlar diye kaldırıma çıkarım.hoppp ne işin var burda ya birine çarpsan ne olacak derler.hadi bisiklet yolunda tekrar süreyim yola inmeyeyim dersin hoppp önünde köpek gezdiren,yanyana sarmaş dolaş yürüyen sevgililer,küçük yaramaz çocuklar,eeee biz nerde nasıl süreceğiz söyleyin bakalım arkadaşlar.kendini bilmez aptal saptal bisiklet süren zatı şahanelerden zaten bahsetmiyorum bile daha bu cumartesi yanımdan fişek gibi geçdi az kırsaydım gidonu acaba ne olacakdı diye sormadan edemiyorum??????

@Oğuzhan k

Yaptığınız mukayesenin saçma olduğu kanısındayım,

Hava alanları (özellikle de pist sahası) son derece yüksek güvenlik önlemleri ile yetkisiz girişin kısıtlandığı izole alanlardır. Mesajımda yaptığım karayolundaki kaza meselesi ile uzaktan yakından benzerlik söz konusu değildir.

Pazar aksami zeytinburnu sahilde bisiklet surerken bisiklrt yolunun ortasinda ayakta tirnaklarini kesen bi insansi gordum. Evet yanlis duymadiniz bisiklet yolunun ortasinda tirnaklarini kesiyordu. Simdi ben buna carpinca suclu oluyorum.

@Oğuzhan k

Bisiklet yolu adı üstünde ister yavaş ister hızlı sürerim diyorsunuz yanınızdan hızlı bir bisikletli geçince sinirleniyorsunuz. Nasıl bir ironidir bu..

• Beğen
Tepkiler: Murtega
Anlamadığım şey tali yol örneği veriliyor olması..Verecekseniz otoban-bisiklet yolu örneği verin nasıl otobana motorsiklet, traktör ve yaya girmesi halinde sürücü olabilecek kazalardan dolayı ceza almamalı ise bisikletli birisi bisiklet yolunda bu tarz bir kazada ceZalandırılmamalı. (Benim mantık böyle işliyo)

@chn krmz

mardinli yaya :D :D

Malatyada 30 tane bisikleti bağladılar yolun ortasından gidiliyor diye ama bisiklet yolunda çarpmak bence yayanın suçudur.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Mehmet bey mesele havaalanı değilki size göre bisiklet yolunda birine çarparsak biz hatalıyız yayaların kesin girmesi yasak olan ve arabaların park etmemesi gereken bisiklet ulaşımına tahsis edilmiş alanda yayanın,çocukların,patencilerin,ve hatta motosikletcilerin ne işi var?????? yoldaki ve özellikle atılan çöpler,camlar ve diğer ıvır zıvır ne arıyor benim lastiğim patladı ve kontrol kaybettim öldümmm yaaa mesela eee ne olacak şimdi hani suçlu kim? nerde.bunun cezası ne peki burda yine bisikletci suçlu herhalde.

Geri