Scudo Sports

Bisiklet yoluna parketmiş araçtan falçatalı saldırı

Scudo
@mehmet ulaş

Dünyada her ülkenin bisikletçileri bazı şeylerle meşhur oluyor. İngiltere şunla, Hollanda böyle, Amerika şöyle... sıra Türkiye'de ( Sele Borusu ) Ağlancak halimize gülüyoruz. :krsn:

Abiler yapmayın etmeyin yok o hale bisikletçiler getirmişde.Orası bisiklet yolu biz sesimizi çıkartmazsak bi şey olmaz.Medeniyetin olduğu yerlerde polis gelir ceza keser bizde "yürüyün argadaşım büyütmeyin "

@Hüseyin Külcüoğlu yarıştada öyle adamlar bi yarış anlatıyo hayran kalıyorum.Bizde bi dangalak çıkıyo karetta karettaları anlatıyor.Durum bu her alanda olduğu gibi spikerliktede geri olduğumuzu gösterdik.

mantıklı olan böyle olayları uzatmamak ama yapamıyoruz işte..

Voooov daha yeni rastladim. Elime ayagima hakim olamiyorum su an. Once bir guzel benzetip sonra da suc duyurusu keyfisi.

Gecmis olsun, oradaki arkadaslara. Ve bunu izleyip cildiran arkadaslara.

otobüs şöförleri pek tekin insanlar değildir. çoğu en azından. azı olsada bize denk gelenler diyeyim

@UtkuSener BENİM SÜREKLİ KULLANDIĞIM BAKIRKÖYDEKİ HİPODROM YOLU BURASI. HİPODROMA MİSAFİR GETİRMİŞ OLSALAR İÇERİYE DEĞİL DÖRT 104 TANE BİLE OTOBÜS SOKARLAR. İZİN VAR FALAN HİKAYE. MUHTEMELEN KARŞISINDAKİ MARMARA FORUM AVM' YE ARAP TURİST GETİRMİŞ ONLARI BEKLİYORLARDIR BENCE ONLARIN KAPALI OTOPARKINA BOYDAN DOLAYI GİRME. AÇIK OTOPARKT GİRİŞİNDEDE MUHTEMELEN MANEVRA SORUNU YAŞIYORLARDIR.

Ben de olayın orada uzaltılmasının yanlış olduğu kanaatindeyim.
Bu adamlar sen ne dersen de oradan gitmeyecekler bu belli. Adam diyor ki benim iznim var, misafir getirdim, fotoğrafı da çek gönder hatta ara polis gelsin. Doğru ya da yalan. Bunun için ısrar eden adam sen ne dersen de o otobüsü oradan çekmeyecek. Zaten ülke olarak sigortalar atalı çok oldu. O yüzden kiminle tartışırsan tartış bir silah çıkma olasılığı gittikçe artıyor. Suçun cezasız kaldığı bir ülke burası. Adam seni bıçaklasa hiç bir şey olmayacak. Aklı başında insan olarak bunları düşünüp sinirine hakim olup fotoğrafını vs çektikten sonra yoluna gitmen ya da adamın dediği gibi polisi arayıp gelmesini beklemek gerekir.
Bu otobüsleri bisiklet yoluna park eden değil yola park eden araçlar olarak düşünün. Orası bisiklet yolu değil normal yol da olsaydı koyacaklardı, kaldırım da olsa koyacaklardı. Adam kendisini padişah zannediyor. Ne yapacaksın?
Burada o kadar fazla yanlış var ki...
-Otobüsü bisiklet yoluna park eden otobüs şoförü
-Gereksiz tartışmaya giren bisiklet grubu
-Bıçak çeken otobüs şoförü
-Uygulanmayan kanun
-Gelmeyecek polis
-Muhattap alınmayan bisikletliler
-Otobüsü muhtemelen oraya çekmeye mecbur bırakan firma sahibi
-Ortalıktaki sadece kendi işiyle uğraşan duyarsız halk
Neresinden tutarsan tut elinde kalır...

Edit: Yanlış anlaşılmasın ben de olayın üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum ve sosyal medyada elimden geldiğince yayıyorum. Ama orada çözülecek bir şey değilmiş.

Haklıyken haksız yere düşmemek için daha zekice ve öz kısa bir konuşma yeterli olabilirdi, yinede kimsenin zarar görmemesi burda önemli olan...

Hiç muhatap olmamak gerekiyor bence. Otobüsün resmini çekip polise gondermek yeterli. Oraya arabasını park eden insan ile zaten tartışmaya girmek anlamsız. Anlayacak olsa oraya park etmez. Kalp kırmaya gerileme gerek yok.

Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan uzak durmak gerekiyor her daim. Ekibimize geçmiş olsun.

şu forumda bile bisikletlileri değil de onlara bıçak çeken magandaları haklı görmeye çalışan yorumlarla karşılaşıyoruz, yok misafiri varmış yok izin almış, bunların düpedüz yalan olduğunu bilmemek için bu toplumun realitesinden tamamen habersiz olmak gerek.
Lafa gelince bazıları bisikletlileri hakkını aramamakla suçlar, hakkını arayan birilerini görünce de lafı uzatmakla itham eder.Tutarsızlığın daniskası.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tip durumlarda olayı ileri derece tartışma ve hatta kavga boyutuna kadar ilerletmek sizin uzak durmanız gereken alan. Zira orası karşınızdakinin sahası ve rakip sahada bu adamlarla başedemezsiniz. Orası kuralsızlığın kural olduğu yer ve siz "elalem ne der" diye takılmayıp kaskınızdan eldiveninize kadar kurallara sadık bir gurupsunuz.

bisikletçiler korkak entel adamlar orda bir kişi cesaret edip adama dalsa diğerleri kaçar

Geri