Scudo Sports

Bisiklet yoluna geçerken kaza...

Taner James

Forum Bağımlısı
Tepki
1.130
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün bayramın son günü diye ufak bir bisiklet turu yapayım dedim.

İzmit seka parka gittim ve sırası ile olanlar.

Not: İzmit seka parkta ve çevresinde bisiklet yolu mevcut.

1. İzmit seka park'ın otopark çıkışından, bisiklet yoluna geçmek için çıkışa yöneldim.

2. Önümde (1.araç) taksi vardı, sağa dönecekti.
Otopark girişi tek araç geçecek kadar olduğu için bende taksinin sol tarafından bekliyordum.

3. Ben direk ileri geçip bisiklet yoluna gidecektim.
Sağdan gelen araçları da takip ediyordum. İleride bir araç var (2.araç) ama bana epey uzaktı.
Sonra taksi hareket etmeye başladı, bende hem taksinin dönmesi ile diğer araçların taksiye de dikkat edeceklerini düşündüm. (Yavaşlamaları vs.)

4. Direk yolun karşına geçmeye başladım hızlıca, birde ne göreyim sağdan bir araç (3.araç) 2.araç dönmüş arkasından basa bas geliyor o kadar hızlı ki görmem ile yanımda bitmesi bir oldu.
Genelde karakter olarak soğuk kanlıyımdır, çabuk karar vermem gerekiyordu çünkü en kötü şey arada kararsız kalıp öylece durmak. Tabi içimden eğer durmazsa ve geçemezsem yandan direk girecek bana diyordum.

Hızlı araç da beni gördü ani frene bastı, bende hızlıca pedala bastım...

Sonuç mu?? Araç beni sıyırdı, tekerime dokunarak. Sonra durup ne yapıyorsun kardeşim gibilerinden elimi kaldırdım. Baktım ileride araçta durdu, ailesi ile bayram dönüşü yapan birisi. Plakasını hatırlamıyorum muhtemelen 34 İstanbul olabilir. O da bana uzaktan bir şeyin var mı diye sordu. Bende yok yok gibilerinden el işareti yaptım. Allah'a şükür sıyırdık dedik ama sonradan baktım bisiklete görünüşte bir şey yok jant vs.
ama tekeri elimle bir döndürdüm teker sekiz çiziyor :) Ulan dedim işe bak. Ben bisikletimi biraz titiz seven birisiyim başına bir şey gelince üzülüyorum ama sonradan cana gelmedi mala gelsin diye teselli ediyorum :) Artık yarın bisikletçiye götürmek şart oldu, muhtemelen jant biraz yamuldu. Jant tellerinde görünüşte bir şey yok.

Neden bu konuyu açtığıma gelince, acaba kim haklı, kim haksız belki bende haksız olabilirim acele etmeden iyice beklemek zorundaydım ama tatil dönüşü diye millet ana yollar dolu diye yan yolları doldurmuşlar. Birde üstüne üstlük tatil dönüşü acele eden böylelerine denk gelince sonuç böyle oluyor.

Bahsi geçen yol yan yol, insanlar yürüyor, yan tarafında bisiklet yolu var. Yolda zaten trafik levhasında bisiklet yolu olduğunu gösteriyor. Olay yerine gelmeden az gerisinde yaya geçitleri var. vs.vs.
Biraz dikkat kardeşim ya, 2 dakika erken gitsen ne olacak, gitmesen ne olacak?

Herkese kazasız, belasız sürüşler. Siz siz olun bisiklet yolu, trafik levhası vb. ne olursa olsun temkinli olun, insanlara güven olmuyor.

1.jpg

2b.jpg

4.jpg

Scudo
Izmit'teyim ben de ve bayram tatili boyunca otoyollara çıkmamaya gayret ettim. Çünkü istanbul'a gidiş dönüş trafiği Izmit'te ciddi bela olmaya başladı. Arabamla gezerken dahi her zamanki trafik kültürünün değiştiğini gözlemliyorum rahatça, her gün onlarca kez geçtiğim yerlerden bayramda dikkatli geçmek zorunda hissediyorum.

Seka Park için ayrıc bi dip not: Bisiklet yollarında yürüyüş yapan çok oluyor, bazı virajlarda hızlı giderken ağaclardan viraj bitişi görünmüyor. Dikkat etmekte fayda var.

Size de geçmiş olsun bu arada.

@seomam teşekkürler.
Aynen İzmit trafiği İstanbul'u aratmıyor özellikle iş çıkışlarında, pazar günleri, hele ki bayram zamanları.

Seka park içinde fazla hızlı gitmiyorum. Bisiklet yoluna gelince, biliyorsun bisiklet yollarında bisikletten başka herkes oluyor :) bu genel olarak her yerde maalesef böyle.

Çok geçmiş olsun, evet maalesef trafik kültürümüz rezil durumda. Bisiklete yeni başladım fakat uzun yıllardır araba süren birisi olarak trafikteki magandaların ne şekilde araba kullandığını bildiğimden dolayı bisiklet üzerinde aşırı şekilde temkinli gidiyorum. Özellikle karşıya bir geçiş yapacaksam bir yaya gibi hareket ediyorum zira canımı trafikteki 3-5 manyağa emanet etmeye niyetim yok.

• Beğen
Tepkiler: Taner James
çok geçmiş oldun hocam, gelen janta gelsin.

Herkese teşekkürler.

Valla canımız, insanların iki pedalları arasında (gaz, fren)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçmiş olsun düşünceniz yanlış bence neyse ki hayati bir durum söz konusu olmamış.

@Bisikleteam Youtube

Teşekkürler.

Gaz, fren olayı mı?

Kimse trafik kurallarını ve levhalarını kaale almadıkları için herkesin kendi kuralları geçiyor (gaz ve fren). (Benim görüşüm tabi)

Olayın geçtiği yer ana yol değil yan yol, sahil kenarı. Deniz kenarında bulunan Seka Park'ta da bisiklet yolu var oraya gitmek veya dönmek için yine yan yoldan karşıya geçip, bisiklet yoluna geçmek gerekiyor.

Yan yolun bisiklet yolu olduğu o yola gelmeden bir kaç trafik levhasında belirtiliyor, hatta o yolla resimde gözüktüğü gibi yala geçitleri de mevcut. Aynı şekilde bunlarda trafik levhası ile belirtiliyor. Yani o yolda hız yapılmaz/yapılamaz.

Tüm bu trafik levhalarının ve işaretlerinin olması bir şeyi değiştirmiyor, çünkü kimsenin umurunda değil.

Ben sadece bunlara kızıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
@Taner James geçmiş olsun. Sekapark'ın bisiklet yolu kaç km? İstanbul'dan gelmeye değer mi

@Taner James dikkatli olması gerekenler biz bisikletlileriz. Çünkü bir kaza anında adamların tamponunda ufak bir boya izi kalırken, bizler havada takla atıyoruz, kemiklerimiz ve bisikletlerimiz kırılıyor. :hihi:

Sürücüler hem anlayışsızlar, hem benciller, hem kendilerinden başka hiç kimseyi önemsemiyorlar, hem de öküzler. Bu yüzden biz, kendi kendimizi korumalıyız! Bizi levhalar, kasisler, ışıklar, şerit çizgileri koruyamıyor malesef :snzdglsn: Karşınızdaki bir insan değil, öküz.

@mrth

Valla İstanbul'un sahil kenarı gibi olamaz.

Normalde park 3km yürüyüş yoluna sahip.

park.jpg

2.jpg

Ama İzmit'te farklı noktalarda bisiklet yolları var, Seka Park'tan çıkıp şehir içindeki bisiklet yoluna geçebiliyorsun o zaman ortalama 10-12km oluyor.

İzmit'te bisiklet yolları tam anlamı ile bütün değil. Mesela trafik tecrübesi olmayan birisi atıyorum şehir içi bisiklet yoluna girse, diğer bir bisiklet yoluna geçmesi için normal araç yoluna girmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: mrth
@mrth rica ederim.

Bende İstanbul'a gelmeyi düşünüyorum mesela :)

@mrth
Bence özel olarak böyle bir program yapmayın, hayal kırıklığı olur.

@mrth

Valla öyle yapacağım da hayırlısı ile yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. (İnş.) Ondan sonra yardıracağım :)

İzmit'e arkadaşların dediği gibi pek keyif vermez.

@mrth Kartal - bostancı kaç km bisiklet yolu?

Geri