Arkadaşlar bu tamamen eğitimsizlik hani diyoruz ya eğitim şart diye dalga geçer gibi ama gerçekten durum öyle 2 sene evvel başımdan bir olay geçti almanya da uçaktan indik biraderim bizi karşıladı koyulduk yola almanyanın bir köyünden geçiyorduk sabah saat 06:00 (tam olarak) sonra;6 bilemedin 7,8 yaşlarında çocukları öğretmenleri eşliğinde trafik lambalarında karşıdan karşıya geçiriyorlar eşli ve sonra tek başlarına birader ne yapıyor bunlar dedim abi burda eğitimi şimdiden çocuklara veriyorlar dedi şok oldum eğitimi sonradan verirsiniz ama "ağaç yaş iken eğilir" ülkemizde özürlü otoparkına arabanızı park edebilirsiniz ama almanyada polis çağırırlar veya kontrol ederler uyarırlar ceza keserler 10 gün kaldım araba kullanmıyormuşum dedim kendime yeniden öğrendim,inananın yerleşim yerlerinde 40 ı geçemiyorsunuz,burda araba kaç yaparsa yaşadıklarımdan bazılarını paylaşmak isterim; ada ya geldim ortada araba varsa hiçbir sürücü adaya girmiyor! burda hepsi ortada,sol şeritte gidiyorsun arabayı kullanıyorsun arkadan sol şeritten başka bir araba arkana yaklaşıyor ne korna ne sellektör nede el hareketi kafasını bile çevirip bakmıyor ne mi yapıyorlar inanın bana sol sinyal verip kendisine yol vermemizi bekliyorlar bende alıştım şimdi bunu deniyorum, gene bir gün araba kullanıyorum 70 max yazıyor tabelada ben denemek için 40 gidiyorum kimse niye yavaş gidiyorsun diye ne sellektör nede korna çalıyor 10 gün kaldım dedim ya birtek korna sesi dahi duymadım inanın yalanım varsa bisikletim kırılsın!bu arkadaşlarda bu yaptıklarının farkına varır olmadı uyaran bir vatandaş veya memur çıkar karşılarına biz gene sürelim bisikletimizi yanlışları uyaralım belki fark yaratabiliriz kalın sağlıcakla!