Scudo Sports

Bisiklet Yolu

Scudo
Trafik kurallarına uymayanları uyarma ve cezai yaptırım uygulama görevi acaba kimin?
Hatta bu görevi yaptığı için maaş alan kim?
Biz yuttaş olarak yasalara uymayanları uyarabiliriz, ihbar edebiliriz de kuralları ihlal edenlere göz göre göre bu müdahale etmeyen bu insanların asli görevi nedir?

Kendi adıma bir söz daha bana kanunun varlığı değil tez zamanda uygulananı yarar!

görüntüler için çok sağol..bir izmirli olarak bu bisiklet yolunu ne zorluklarla belediyeye yaptırdığımız ortadadır.bu konuda izmir bisiklet derneğinin emeği büyüktür.yayınlanan bu görüntüleri büyük bir üzüntüyle 3-5 defa izledim.aklımdan bir çok şey geçti.mesela elime bir anahtar alıp o arabaların yanlarından bir çizik atmak,benzin döküp hepsini yakmak vs...acaba merak ediyorum bu göürüntüler varken polisi arasaydınız ve çekilmesini isteyip suç duyurusunda bulunsaydınız bir çaresi olurmuydu??bu olayı öyle basitçe geçiştrmemiz bence yanlış olur..bisiklet dünyasına,bisiklet ruhuna ve bisiklet sevenlere çok büyük bir hakarettir bu.eğer insanlar bu yolun anlamını bilmiyorlarsa bir şekilde anlatmak gerek!!!

Tek kelime ile saygısızlık bencillik.:mad: Buraya park etmiş demeyeyim çökmüş demek istiyorum çünkü bisiklet sürücülerine kafalarında bir sıfat bulamayan zihniyete bende yakıştıracak bir sıfat bulamıyorum.

Bu araç sahiplerine bir günde kesilecek ceza ile yol boyu bisiklet yolu güvenliği sağlanabilrdi.

Yalnız şurası bir gerçek taşıt alımları bu hızla devam ederse rant elde etmek için bisikletçilere zoraki de olsa ayrılmış alanların akibiyetinin bu olması kaçınılmaz.

Arkadaşlar bu videoyu İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, İzmir Valiliği'ne, ve İçişleri Bakanlığı'na, TBMM'nin tespit edeceğimiz ilgili birimine e-posta olarak göndermek faydalı olur. Hepimiz tek tek gönderelim mi? Yurttaş sorumluluğumuzu biz yerine getirelim mi?

Arkadaşlar, Binbir güçlükle yaptırabildiğimiz bisiklet yollarının maganda sürücülerce işgal edilmesine sessiz kalmamalıyız.
Öncelikle 154 trafik polisi acil olarak aranmalı ve bu kanunsuz uygulama için müdahale etmesi istenmelidir.
Bu istek yerine gelinceye kadar bölgede beklenmeli gerekirse tekrar tekrar 154 aranmaya devam edilmelidir.
Eğer trafik polisinden netice alınamazsa fotoğrafla olay tespitleri yapılmalı ve bulunduğunuz ilin valisine resmi yazılarla konu iletilmelidir.
Ama bütün bu yasal ve demeokratik yöntemler sonuç vermiyorsa her lastik tamircisinde bulunan kücük metal sibop gevşetici aparattan
bir tane alarak her aracın sadece bir adet lastiğinin sibobunu gevşetip bırakın. Bu işlem araç başına en fazla 1-2 dakikanızı alacaktır.
SANIRIM LASTİĞİNİ ŞİŞİRMEK VEYA DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALAN KULLANICI SİZİN TEPKİNİZİ ÇOK İYİ ANLAYACAKTIR.
İsmet paşanın şu değerli sözünü hiç unutmayalım;
Bu ülkede namuslu insanlarda en az namussuzlar kadar cesur olmazsa kanunsuzluklarla mücadele edemeyiz.

@aytacaksoy

İlginiz için teşekkür ederim.
Öncelikle Belediyemizin bizlere sunduğu hizmeti yadsıyamayız. Sadece, bisiklet yolunu araç yolu ile ayırmak ve park magandalarından koruma amaçlı aralıklı bariyerler konulabilirdi.En azından yoğunluğun fazla olduğu o bölge için. Eminim gerekli girişimler sayesinde bu eksiklikte giderilecektir.
Polisi arama ve şikayette bulunmam sözkonusu olamazdı çünkü o bölgeye Jandarma Trafik birimleri bakıyordu ve zaten onların gözü önünde idi herşey...

Zor bela binbir gayretle bisiklet yolu yaptırılıyor ama sonra görüntü ortada, bu durumu ortadan kaldırmak çok basit ama esas mesele bu yolun yapılma amacı nedir? Bisiklet severlerin ihtiyaçlarını gidermek mi yoksa yükselen sesleri bastırmak mı?

Arabasını oraya parkedenlerden birisinin mesajını aşağıya kopyalıyorum.

" huga honga muru tökoooo hua hua toööm hunga huro huro töke kekoo munta "

Açıklaması ;
"ne bisikleti, ne yolu hemşerim, ben daha mağradan yeni çıkmışım, kural mı haha ne kuralı ?"

Kendi yorumum ;
"40 fırın ekmek yememiz lazım" sözünün değiştirilmesi.
4000000000000000000000 fırın ekmek yememiz lazım.

Bu video yu buraya koymanızın hiç bir anlamı falan yok açıkcası.. Aslında bi şekilde sesimi duyurmamız lazım dışarılara.İstediğimiz kadar kendi aramızda feryad edelim.Ne o yolu ben boşaltabilirim,ne başkası nede adminler.
Umarım birileri sesimi duyar.
Video için çok teşekkürler.
Sevgimle ve saygımla.
Can

araba adedince kırılacak kafa ...laf anlamaz abi bizim millet ''nato kafa nato mermer'' ne diyecen işte..

Arkadaşlar bu tamamen eğitimsizlik hani diyoruz ya eğitim şart diye dalga geçer gibi ama gerçekten durum öyle 2 sene evvel başımdan bir olay geçti almanya da uçaktan indik biraderim bizi karşıladı koyulduk yola almanyanın bir köyünden geçiyorduk sabah saat 06:00 (tam olarak) sonra;6 bilemedin 7,8 yaşlarında çocukları öğretmenleri eşliğinde trafik lambalarında karşıdan karşıya geçiriyorlar eşli ve sonra tek başlarına birader ne yapıyor bunlar dedim abi burda eğitimi şimdiden çocuklara veriyorlar dedi şok oldum eğitimi sonradan verirsiniz ama "ağaç yaş iken eğilir" ülkemizde özürlü otoparkına arabanızı park edebilirsiniz ama almanyada polis çağırırlar veya kontrol ederler uyarırlar ceza keserler 10 gün kaldım araba kullanmıyormuşum dedim kendime yeniden öğrendim,inananın yerleşim yerlerinde 40 ı geçemiyorsunuz,burda araba kaç yaparsa yaşadıklarımdan bazılarını paylaşmak isterim; ada ya geldim ortada araba varsa hiçbir sürücü adaya girmiyor! burda hepsi ortada,sol şeritte gidiyorsun arabayı kullanıyorsun arkadan sol şeritten başka bir araba arkana yaklaşıyor ne korna ne sellektör nede el hareketi kafasını bile çevirip bakmıyor ne mi yapıyorlar inanın bana sol sinyal verip kendisine yol vermemizi bekliyorlar bende alıştım şimdi bunu deniyorum, gene bir gün araba kullanıyorum 70 max yazıyor tabelada ben denemek için 40 gidiyorum kimse niye yavaş gidiyorsun diye ne sellektör nede korna çalıyor 10 gün kaldım dedim ya birtek korna sesi dahi duymadım inanın yalanım varsa bisikletim kırılsın!bu arkadaşlarda bu yaptıklarının farkına varır olmadı uyaran bir vatandaş veya memur çıkar karşılarına biz gene sürelim bisikletimizi yanlışları uyaralım belki fark yaratabiliriz kalın sağlıcakla!

Değerli Arkadaşlar..

Büyükşehir Belediyesince kurulmuş hakikaten işini İYİ yapan bir oluşum var; Hemşehri İletişim Merkezi..

Bugüne kadar başvuruda bulunduğum tüm konularda çözüme ulaşmamı sağladılar..

Eshot seferlerinden, Kaldırım düzensizliklerine, yollardaki çukurlardan, cam toplama konteynerlerine kadar Kenti ve kentliyi ilgilendiren bir çok konu..

Yine bu konuyla ilgili, bu TATSIZ görüntüleri gördüğüm ilk gün hemen bir form doldurdum..

Ancak şu var MALESEF şu açılışında kurbanlar kesilen !!!!! doğal yaşam parkında hakikaten yeterli sayıda otopark yok..

Bir ziyaretimde ben de bu çirkin görüntülere sebep olmamak için içeride TAKLALAR atmak zorunda kaldığımı hatırılıyorum.

(link)

Hemşehri İletişim Merkezi
Tel : 445 66 55
Faks : 446 48 18
E-posta : him@izmir.bel.tr
Web : www.izmir.bel.tr

Geri