Yorumları ve cevapları okuyorum ;
Tartışmanın - Fikir alışverişinin seviyeli bir şekilde gitmesini arzu ediyorum ,
Bende birkaç şey eklemek istiyorum.
Bu konuda fikir sahibi olmak ve tabloyu net görebilmek uzun süre şehirde bisiklet kullanmak , ve bunu ulaşım aracı olarak kullanmaktan geçiyor.
30 Yaşındayım , 13 yıldır aktif biniyorum ve bu sürenin tamamı şehir içinde geçmiştir ( Katıldığım yarışlar , uzun turlar , orman sürüşlerini saymazsak )
Şuanki iş yerim evimden 16 Km uzakta , Hergün 32 km bisiklete biniyorum ( İş çıkışı farklı yerlere gidersem bu 40 - 45 Km oluyor yaklaşık )
4 Mevsim biniyorum ( Havalar çıldırmadığı sürece

)
Genel olarak - Kadıköy - Maltepe - Kartal güzergahını kullanıyorum.
Bisiklet yolu olmadığı dönemleri biliyorum , Olduktan sonraki dönemlere beraber geçtik zaten.
Sabah 07:30'da evden çıkıyorum ve aktif bir trafikte işe gidiyorum ;
Gördüğüm bisikletçi sayısı : SIFIR ( Rakam ile 0 )
Akşam 19:00 gibi işten çıkıp eve dönüyorum , Gördüğüm bisikletçi sayısı SIFIR.
Eğer sahil yoluna inersem 2 - 3 hadi bilemedin 4.
Bu gördüğüm kullanıcılarda zaten spor amaçlı binen kişiler , Dalyan - Bostancı güzergahında gidip geliyorlar.
Şimdi bazı arkadaşlar diyebilirki : O kadar'da değil bir sürü kişi var.
Yok. Çünkü bahsettiğim kullanıcı profili Ulaşım amaçlı kullanım.
Kullanıcılar tayt olmadan , ayakkabı olmadan , forma olmadan bisiklete binemeyeceklerini düşünüyorlar.
Lafı fazla uzatmak istemiyorum ,
İstanbul için konuşursam eğer , Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor , zaten bu kişilerde birbirlerini tanıyorlar.
Bu sayının artmasını diliyorum ancak biliyorumki benim göremeyeceğim dönemlerde olacak bir artış...