Scudo Sports

Bisiklet yolları yapımı için bimer'e yazıyoruz.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Değerli bisiklet dostları saygı değer insanlar, bisiklet yolları talebi için bimer'e yazın duyumu aldım. Bimer bu konuda kesin dönüş yapıyormuş. İstanbul'da ve Türkiye'de bisiklet kullanımının zorunluluğu ve ülke ekonomisine ve ülke insanının sağlığına karşısına ve trafik sorununun çözümüne işaret ederek bimer'e yazalım. Bimer konuyu İstanbul belediye başkanlığına iletiyormus. Yani bunu yapın diyorlar belediye başkanına. Ne kadar çok talep olur ise bu iş başlar ve yol alır kanaatindeyim. Konuyu degerlendirmenizi ve bimere yazmanizin önemine dikkatlerinize sunmak istiyorum. Saygılarımla.

Scudo
Dünyanın en yüksek vergili benzinini sattıklarından bisiklet kullanımının yaygınlaşması işlerine gelmeyecektir.

Change imza sitesinde bisikletli ulaşım kampanyası başlatıp oradaki imza atan değerli insanları da bimer sitesine konuyu TBMM ye tasimalarini yazmalarini rica ve telif ediyorum.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bimer.gov.tr üzerinden bunu yazıp çevre ve şehir bakanlığına iletilmek üzere gönderdim.

Tek başına bu iş yürümez birlikte üzerine gitmedikce sonuç zayıf olacaktır. Bimer sitesinden konuyla ilgili talebinizi iletmeniz bu ülke adına gelecek nesil adına çok iyi bir girişim olacaktır.

Başvuru Tipi:

Merhaba.bir bisiklet kullanıcısı olarak istanbul'da trafik sorununun da cozulebilmesi ,ülke ekonomisi, halkımızın sağlığı adına ve ücretsiz ulaşım aracı hakkımızı kullanabilmek adına İstanbul da caddelerde bisiklet yolu ayrılmasını. Bu yolların araç giremeyecek şekilde dizayn. Edilmesini istirham ediyorum. Avrupa'da bisikletli ulaşım 100%80 lerde iken bizin ülkemizde her ailede kişi başı araç sahipliği sayısı hızla artmakta.İstanbul da trafik sorunu her geçen gün dahada artarak büyümeye devam ediyor.İstanbul 20 milyon nüfusu olan bir metropol lütfen artık bisiklet yollarını Avrupa normlarinda dizayn. Edip uygulayıniz. En içten dileklerimle ülkemin geleceği adına bunu istirham ve gerekli mercilerden talep ediyorum.saygı ve tesekkurlerimle.

@Fakir Kemancı
Sen istemiyor olabilirsin ama esiyle cocuguyla surmek isteyen, ise bisikletle giden tonla adam var. Onlar kullanacak zaten bisiklet yolunu.
Ben de pek sevmem bisiklet yolunda kullanmayi, ancak bu anlamda toplumun genel ihtiyaclarina, performans yapacagiz diye kayitsiz kalamayiz.

Ayrica bisiklet yolu talebi olan bir cok kullanicinin da bizim velodrom kampanyamiza imza atmadigini da biliyorum. Olsun biz yine de yazariz bimer'e.. Bizim bisikletciligimiz menfaatlerimizden degil, bisiklet kullanicisinin mutlulugundan yana..

Bende bisiklet yolu istemeyenlerdenim, otopark olarak kullanıyorlar. Umurlarında değil, polisinde.

Nasıl bir bisiklet yolu?

Yolda bisiklet sürmek, bisiklet yoluna araç park edenlerle ve mangalcılarla, kimi zaman akşamcılarla kavga etmekten, bir sağa bir sola koşuşturan çocuklara uğraşmaktan, bisiklet yolunda yürüyen insanlardan yol isteyip yol alamamaktan ve daha nicelerinden iyidir. Bu kadar sinir stres insanı spordan soğutur.

Bisiklet yolları, motorlu taşıt yollarıyla entegre, yayalardan ve otoparklıktan izole olmadıkça bisikletlinin her türüne zulümdür. Bisiklet yolu deyip geçtikçe olan bisikletliye oluyor.

@Fakir Kemancı

katılıyorum. Türkiye'de uygulandığı şekliyle bisiklet yolu yapıp yol bisikletlilerini mağdur edeceklerine hiç yapmasınlar.
çocuğuyla gezi amaçlı bisiklet sürmek isteyenler sahillerde zaten sürüyor.
malesef ülkemizde bisiklet yolu, allaha emanet bisiklet kullananların zig zag çizdiği, mangalcıların çöreklendiği, araçların park ettiği kullanışsız yerler. karayolu niteliğinde bisiklet yolu yapılmadığı sürece bisiklet yolu yapılmasını şahsen istemiyorum.

@katlanirbisikletcantasi
Birol Bey,

Geçen ay Ankara Büyükşehir Belediyesine başvurdum. Net bir cevap alamadım.
Bimer'e de yazalım. Ama konuyu Belediyelere ve Bakanlığa havale edip geçiştireceklerini
düşünüyorum. Arkadaşların belirrttiği gibi Bisiklet yolları, motorlu taşıt yollarıyla entegre,
yayalardan ve otoparklıktan izole diye özellikler başvuruda belirtmeliyiz. İşin içine
Sivil Toplum Kuruluşları, Bisiklet Dernekleri ve Medyayı da katarsak daha iyi olur.

Çeşitli biçimlerde kitlesel eylemler elbette çözüme katkıda bulunacaktır ama çözümü sadece imza kampanyalarında ya da geniş katılımlı eylemlerde görmek eksik bir anlayış. Bisiklet yollarının inşası ve yaygınlaşması amacıyla ulusal ve yerel ölçekte çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve topluluk çaba göstermekte, bilhassa yerel yönetimlerle ilişki kurarak birlikte çalışma olanaklarını çoğaltmaktalar. Bisiklet yollarına dair yaklaşımın sadece uzunluğa indirgenmiş olması da ciddi bir bakış hatası. Türkiyede bisiklet yollarının mevcut durumuna dair verileri de gözden kaçırmamak, durumu netleştirmek açısından oldukça önemli. Araştırmalar, raporlar, yönetmelikler, istatistikler... bunları araştırmak, okumak, yorumlamak bu konuda duyarlılık gösteren herkes için elzem bir çaba. Belediyelerin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları raporlar var, sempozyumlar ve çalıştaylar düzenleniyor, internet üzerinde sıkı bir sorgulamayla bunların çoğuna ulaşmak mümkün. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik Taslağı"nı (link) dikkatle okumalıyız ve belediyelerin çalışmalarını buradaki yaklaşımla kıyaslamalıyız.

Hülasa, heyecanlı ve talepkâr olmak elbette çok önemli ama araştırıp sorgulayarak, bilgilenip tartışarak hareket etmek de çözüme ulaşmanın rasyonel yollarını bulmanın olmazsa olmazı. Bulunduğumuz şehirde bisiklet dernekleriyle, şehircilik, ekoloji, ulaşım vb. alanlarda sürdürülebilirlik çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşlarıyla bağ kurmak da çözüm için gösterilecek çabanın önemli bir ekseni. Biraz rahatımızı bozup oturduğumuz yerden kalkmak ve çözüm için çaba gösteren insanların arasına katılmak lazım.

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz
başvurunuz 23.11.2016 tarihinde alınmıştır.
Başvurunuzu 1600498464sayısı ile takip edebilirsiniz.

@hashus1099
Bugün okullar tatilmiş sanırım cadde de trafik yoktu. Avrupa'da bisiklet kullanımı 100/80 iken bisiklet yolu istemiyorum demek manasız. İstanbul'da. Trafik yoğunluğu egzoz dumanı hava kirliliği nefes alamıyoruz. Ailelerin çoğunda ikişer üçer araba. Hindistan'a döndüğümüz zaman mi bisiklet yolu yapacağız

@hasanmustafa
Başvurum işleme alındı mesajı geldi. Takipteyim.

Aman bisiklet yaygınlaşmasın. Yoksa sakallı bir takım soytarıya iş düşer ve Arabistanlı sakallı soytarılara özenip de "bisiklet sürenlerin bekareti bozulur" gibi fetva falan vermeye kalkarlar.

Ayrıca insanlara bisiklet yolları vererek onları bisiklete yönlendireceğini düşünmek de yanlış. İnsanlar kendiliğinden bisiklete yönelmedikçe yollar vs. bu işi görmez.
Bisiklet bir farkındalık işidir.

@vela2016

Tam tersini düşünüyorum, bisiklet yolu olmadığı için trafikten korkup binmeyen bi kesim var. Eğer bisiklet yolları çoğalırsa belki bisikletle ulaşımı aklından bile geçirmeyen adam diyecek ki "Bisiklete binsem ucuz ve hızlı şekilde ulaşımımı sağlarım", fiziksel olarak da yeterliyse alır bi bisiklet çıkar yola.

• Beğen
Tepkiler: nuvanda33
Türkiye'de milyon dolarlık yollarda bile onca kusur varken, plansız ve ilerde tamir eder yine para kazanırız mantığıyla iş yapılırken bisiklet yolunun standardı ancak kaldırıma çizilen çizgi kadar olur.Bu ülkeye bisiklet yolu fazla, o kadar gelişmiş değiliz 50 yıl sonra belki.

Yarım yamalak bisiklet yoluna hiç gerek yok en azından şimdilik bisiklet yolu adı altında yandaş firmaya para kazandırmayada gerek yok.Karadenizli mütahit zihniyetiyle şehirler planlandıkça ne bisiklet yoluna nede masrafa gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@hlksnrr
Küçük bir düzeltme.

Ne ... ne .. bağlacı olumsuz anlam taşımakla birlikte olumsuz şekilde sonlandırılmaz. Nedense son zamanlarda bu yanlışa çok şahit oluyorum. Benim gözlemim şudur ki, bir takım popçunun(yanlış hatırlamıyorsam Sezen Aksu'nun da bu hatayı içeren bir şarkısı vardı) söylediği saçma sözlü şarkıların sonucudur bu.

Özetle, ne bisiklet yoluna ne de masrafa gerek VAR. (yani ikisini de gerek yok.)

Çok sıkıcı ve salak göründüğümün farkındayım :kptmya:
Ama çoluk çocuk da okuyor bu forumu, lütfen yanlış anlamayınız @hlksnrr

Geri