Scudo Sports

Bisiklet yıkamak

teşekkürler ibrahim bey peki bisikletin zincirini, viteslere ve spd pedallara hangi yağı önerirsiniz ( ben bisikleti asfaltta kullandığım kadar toz toprak ve çamurdada kullanıyorum) şimdiden teşekkürler

Scudo
@Yiğit Kirazpınar

1-Zincir için Motorex marka Islak ortam Spery zincir yağını önerrim.
2-Pedal milini kast ediyorsan silikonlu gres olabilir.Spd pedalınız paslanmaya karşı veya pedalın yayları için herhangibir ince yağ olabilir.
3-Arka aktarıcının makaralarını silikonlu gres ile yaylarını ise herhengibi ince yağ ile yağlayablirsiniz.
Slikonlu gres su ile temasında diğer greslere göre daha geç çözünmektedir.O yüzden silikonlu gresi öneriyorum.Ayrıca zincir için sadece özel üretilmiş Motorex vb. gibi zincir yağı kullanın,zincirinizin ömrünü uzattığı gibi toz ve çamurdan minumum sevıyede etkılenmektedir.Bütün yağlar tozu çeker özel zincir yağlarında ise bu süreç çok gecikmelidir.Zincir ve ruble dahil olmak üzere WD40, gaz veya mazot kullanarak peryodik aralarla yıkarsanız bahsi geçen malzemelerin ömrü ve performansı artar gres ile montajı yağılmış bir (örneğin göbekler) noktaya kesınlıkle WD40,gaz ve mazot ile yıkmayanız çünki o noktadaki gresleri çabuçak çözdüğü gibi yağsız kalıp aşınmalırana neden olabilir...

bende dün bir suyun içinden geçtim, bisiklet tekerleğin yarısına kadar suya battı.tuzlu su mu tatlı su mu bilmiyorum ama kurudu.şimdi bisikleti kaldırdım, haziranın 10'u na doğru çıkaracağım tekrar.bir zararı olur mu bisiklete paslanma, vs. gibi?

@atakibrahim

Gerçekten çok teşekkür ederim bilgiler işime çok yaradı:in:

• Beğen
Tepkiler: atakibrahim
@Mehmet Ertuğrul001

Tuzlu su bütün metallerin düşmanıdır.:) Kesinilikle tuzlu su ile yıkayıp veya temas ettirmeyınız.Aluminyum metaller arasında en kolay oksitlenen metal türüdür. Kadronuz veya jantınızın vb. üzerindeki boyalarıda kabartabilir.Deniz kıyısında bisikletinizi kullanıyorsanız sürekli parçalarınızı yağlayarak güncel tutun...

@atakibrahim

ama suyu kurudu sadece tuzu kaldı(eğer su tuzlu suysa o da.tatlı suysa hiçbirşey kalmadı.)

Bence tazzikli suyla yıkamak zaralı ama nasıl tutulduğuda önemli ki bence göbeklere tutulmamalı. Ve furş yatağına bilyeler paslanıyor çünki :)
Ben ön tekeri söküp küvete sığdırabiliyorum sıcak suyumu açıp, duş başlığını söküyorum hortumla belirli seviyede tazikli suyla yıkıyorum sonra bi güzel süngerle yada fırçayla köpükleyip duruluyorum orda 5 dakka bekletip suyunu akıttıktan sonra bi temiz silip yağlıyorum. Yok efendim çamurmuş buzmuş yağ felan hikaye olu veriyor. :)
Tabi evdekiler müsade ederse ben öğrenci olduğumdan çok bi sorun yok ama annem olsa :)

tazyikli su kapalı aksama doğrudan tutulmadığı sürece sorun çıkarmaz :) Yıkadaıktan sonra mazotla temizleyin ruble zincir felan sorun kalmaz ancak bu vfrenler için geçerli disk fren ise mazot önermiyorum naparsanız yapın sıçrıyor rotora , ama metal balatada sorun yok 1 km frenli git anında atar ama organik balata atmıyor :( mazot freni bozduğuyla kalıyor :(

Yıkadıktan sonra kesinlikle parçaları silmeyi unutmamalıyız.Parçaların paslanmaması önemli. :)

Önce sıcak suyla köpürt sonra beklemeden durula iyicene kurula ardından yumuşak bir bezle arabalar için satılan jojoba katkılı cilayı uygula kadroya mat bir görüntü oluşana kadar ovala kadroyu (2 dk sürer) ardından temiz kuru yumuşak bir bezle cilaladığın yerlerin üstünden hafifce sil bisikletin ayna gibi olur ben böyle yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
Çeşmeye taktığımız hortumun ucunu sıkarak elde ettiğimiz fışkırma gücü temizlik için yeterlidir. Hatta yıkamadan önce yağ temizleyicisiyle ruble-zinir-aynakolu eski yağdan arındırın. Sonra normal ıslatıp süngerle güzelllce köpürtün isikleti. En son hortumla hafif tazyik desteğinde durulayın. Girintili bölgeleri ayrıca bezle kurulamanız da tavsiye edilir.

Önce yağ temizleyici ile arka hareketli aksamları eski yağdan arındırın. Ardından hortumla yıkıyorsanız ucunu sıkarak, kova gibi birşeyle yıkıyorsanız çok sert olmamak koşuluyla bisiklete suyu çarparak ıslatın. Sonra sabunlanmış süngerinizle bir güzel köpürtün canım makinayı. Şimdi tekrar hafif yüksek basınçla (benzincilerin yüksek basıncı önerilmez) durulayın. En son da girintili yerleri bezle kurulaarsanız bisiklet tertemiz olur.

Ben şimdiye kadar hiç bisikletimi yıkamadım.Bu güne kadar Decatlon dan aldığım temizleyici sprey ile siliyordum. Ancak geçenlerde birşey keşfettim.Bim den aldığım şu ucuz ıslak mendillerden kullandım.Muhteviyatında ne var bilmiyorum ama temizlik ve leke çıkarmada beni oldukça şaşırttı.Denemenizi tavsiye ederim.

Her haftasonu dağdan üstüm başım,bisikletim çamur içinde geliyorum :)
kendimi bisikletle birlikte küvete atıp bi güzel yıkanıoruz:D
sonra yağlama faslı başlıyo :D

@şans topoğraf

Vayyy anam.Sen napmışın öyle yaa. ilginç bir durum. Farklı bir yaklaşım :)

@şans topoğraf

işin esprisi bir yana..
ben evde banyoda yıkıyorum...
sonrasında yağ sökücü ile ruble,zincir vs..dişlileri temizleyip yağlıyorum..
fakat pedal göbeğindende gıcırtı gelmeye başladı,içinde toz toprak birikti sanırsam...

Pedal göbeği toz,toprak birikmeye müsaittir hele ki belli bir zamandan ve kullanım koşullarından sonra. Söküp temizlerseniz o ses de gidecektir. Yağ sökücü olarak ne kullanıyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: şans topoğraf
@psychologicalmaniac

özel olarak aramadım yağ sökücü flan..
finish line yağ sökücü ve zincir yağı kullanıyorum kırmızı olanlardan..

Geri