Scudo Sports

Bisiklet yıkamak

benimde yıkamam lazım ama yağ olmadığından yıkayamadım,umarım başıma iş açmaz sonradan,bu hafta sonu yağmurda yedi çamurda yedi((

Scudo
Bu bilgiyi bir belgesel sırasında Discovery takımının mekanikeri verdi.
Bisikletlerini nasıl temizlediklerini sormuştu spiker.

Standart beyaz sabun (ya da yumuşak bir sabun olacak diyor. Yani, çok güçlü bir sabun olmayacak yoksa zarar verirmiş bisiklete) ve sünger ile her yarış sonrası (kısacası her sürüş sonrası) yıkıyorlarmış bisikleti. Su da bildiğiniz hortumdan akan su. 2 parça halinde yıkıyorlar bisikleti. Kadro ve jantlar olarak.
Daha sonra bisikleti tekerleri üzerine indirip yağlama, lastik basıncı vs. gibi ayarları yapıp ertesi güne hazırlıyorlar bisikleti.

Ben de o güne kadar benzincide yıkatıyordum bisikleti fakat o günden sonra evde küvette yıkamaya başladım. Çok da memnunum halinden.

@Gökhan Toros

küvettemi yıkıyosunuz? valla ben bir kere bıraakın küveti balkonda yıkadımm balkon bataklık gibi oldu annem beni evden kovacakdı:D küvette yıkadıgımı düşünemiyorum bile:D

@Alkan Koç

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/162903_469426603771_770838771_5699726_6444358_n.jpg

:D
Bisikleti temizledikten sonra küveti de temizliyorum ama :)

@Alkan Koç

Alkan abı ben banyoda köpürtüyorum bikeyi sonra duruluyorum durulurkende zıncırkı yag akıp fayansa yapısıor anam görmeden yıkıyorum bende. :) bisikletin temizliği için köpik su kuru bez lazım vede en son zincir yağı :)

• Beğen
Tepkiler: Alkan Koç
@nurettin paksen

bakıma götür bisikletçiye göbeklerine baksın anlarsın bişey oluyormu olmuyormu :)

@nurettin paksen

göbeklere yakından tutmayın mahvedersiniz göbekleri

5 yıldır yıkarım basınçlı su ile, çok şükür birşey olmadı ama oladabilirdi:) PÜF NOKTASI bence şu: göbekler ve zinciri düzenli olarak bakım yapın yeterli, boyaya falan hiç zarar geldiğini görmedim kendi deneyimlerimde, duymadım da ama küvete sokmayacağım kesin:)

oto yıkama fırçasıyla köpürtün yıkayın sonra hortumla durulayın kurulayın araba topido cilası sürün ufak çizikler kayboluyo :D

• Beğen
Tepkiler: Emrah Y
Bisikletinizi yıkamaktan ziyade, ben nemli bezle güzelce silmenizi tavsiye ederim sonucta su ve metal birlikteligi malum hoş olmaz:)) en güzeli güzelce silmek hem pas sorunu olmaz hem boyaya zarar vermez hem yaglama derdin olmaz vs vs :))

Islak mendille yada hafif nemli bir bezle her parçasını ayrıntılı bir biçimde temizlemek en iyisi diye düşünüyorum.

basınçlı suyla yıkadım boyası attı siyah ojeyle kapatmaya çalıştım eskisinden daha iyi bi daha da yıkamam :D

bu arada bisiklet geotech atlas

en güzeli 2 kova 2 sünger temiz su köpüklü su ve üzerine durlama yöntemi ;) inatçı çamur, zift ve dut gibi kadroya yapışan pislikler içinde diş fırçası yerine tıraş fırçasını tavsiye ederim zira daha yumuşak amaç kiri kadrodan sökmek değil yapışan bir parça boya ile birlikte kalkar... traş olur gibi köpürterek eritmek daha sağlıklı :)

Tüm yazılanlara baktığımda:

Bisikleti her binişten sonra üstünkörü temizleyip (çok çamurlu bir mtb yarışı dışında tabi) sürüş yoğunluğuna göre belli aralıklarla tüm parçalarını söküp teker teker temizlemek bana mantıklı geldi. İlk başlarda sorun olur tabi ki ama bu sökme işlemini tekrarlamak ayrıca deneyimde kazandırır.

Yağmurda sürüşe çıkıp geldiğimde de ıslak mendille çamurunu alıp kurulayınca sonraya zor bir kir kalmıyor. Sonrasında ıslak mendillerle hızlıca tertemiz oluyor:in:

Oto yıkamacıda bir güzel köpük üstüne tazyikli su, ooh mis.

Geri