Scudo Sports

Bisiklet yıkamak

Valla bebek yıkar gibi elde yavaş yavaş her parçasını temizliyorum. Tazyikli su mantıklı gelmedi hiç.

Scudo
talzikli suyla yada hortumla yıkamak bisiklet için zararlıdır göbeklere vs yerlere su kaçar ve pas yapar bu yüzden hortumla yıkamak önerilmez.en güzeli bir paket(75'li) ıslak mendil alıp her yerini güzelce silmek

@ali alper uyar

Aman hocam şu WD40'ı yaklaştırmayın bisiklete. Temizleme yapıyor o muhakkak ama Öyle lanet bir maddeki iki metal yüzeyi arasına bir giriyor. toz kir yağ ne varsa söküp atıyor oradan ama o yüzeye kendi yapışıyor. uçucu olan kısmı havaya karışıyor. Kalan kısımları ise zincir göbekler vs. parçalar için yağlamaya yeterli değil. ve siz üstüne yağlasanız dahi bu yağı oraya kabul etmiyor. Sonuçta 2 kuru yüzey birbiriyle başbaşa kalıyor ve muhteşem aşınmalar ortaya çıkıyor. Hem zinciriniz hem rubleniz hem ayna kolunuz için ömür törpüsü niteliğinde.
Eğer kazara wd 40 kullanmış iseniz. sözkonusu aksamı bolca su ve deterjan(bulaşık deterjanı) veya mazotla temizlemenizi öneririm.
Bisikletinizi temizlerken de zincirinizi bir diş fırçası ve mazotla aralarını bolca fırçalayarak temizlemenizi daha sonra bol deterjanlı suyla yıkayarak yağlamanızı tavsiye ederim. Aslında en güzeli zinciri söküp 1-2 gün mazot içinde bekletmek. Yağ ve tozun birleşir, Çamurlaşır ve zincire yapışır. Bu kirleri bu işlem komple söker. Mazottan çıkarırken de bir diş fırçasıyla basitçe fırçalayıp bir bezle silerseniz görüntü olarak da çok şık durur.

ben köpükle yıkadıkdan sonra köpük kurumadan büyük kola kutusuna suyu doldurup duruluyorum sonrada hava ile iyice kurutuyorum hiç su izi kalmıyor birde ince teflonlu cila geçiyorum pırıl pırıl oluyor zinciri ise temizleyici spreyle temizledikten sonra zincirler için özel spreyler mevcut onu kullanıyorum bisikletimi 1993 de aldım 3 hafta önce boyadım ve lastiklerini degiştirdim görenler inanmıyor eski bisiklet olduguna yıkadıkdan sonra kesinlikle hava ile kurutunuz yaglı parçalara bişey olmaz diyenler yanılıyor yag suyu itmez aksine tomurcuk olarak üstüne çeker ve yag özelligi kaybolur

2 kova su
1 adet araba yıkama sungeri
1 adet kaliteli bulaşık detarjanı yada araç şampuanı
varsa daha sonrası için kadro cilası.
Mümkünsede güzel güneşli bir hava kurutma işlemi için :D

Bunlarla yeterli verimi alıyorum.Söyleyen arkadaşlara ek olarak bende bir kez daha eklemiş olayım ; Basınçlı su kullanmayınız.

benim için bisiklette önemli kadronun kirlenmesi değil. arka arttırıcının içine giren toz toprak hatta otlar..onları elimle çıkarıp bisikletin rahat bir şekilde vites değiştirmesini sağlıyorum. aynakolda da aynı sorun oluyor. ince ve uzun bir dal alarak temizliyorum. kadro temizliği de 2 bez hamlesiyle halloluyor.

arkadaşlar en güzeli mini komresör alıphava tabancasının içine biraz gaz yagı bisikletin kabasını temizledikten sonra püskürtüp silin bisiklet yıllarca tertemiz ve boyası orjinal gbi kalır bu size 150 tl ye falan malolur 150-200 tl komresör ler var china malı selamlar

tazikli suda normal suda bisikletin göbeklerine zararı vardır bir süre sonra boşluk olmaya başlıyor.. ben çok yaptım çok göbek değiştrdim ama sonradan suda olduğunu bir yerde okudum... silmek en güseli eğer çok çamurluysa kompresörden hava sıkmak....

selamlar...:in:

cevap beklerken kendim olayı çözdüm.temizllik yapıp bırakamazsın.işi 3 kısıma ayrılıyor; temizleme ,yağlama ,koruma .herbiri içinde ayrı malzemeler.yani temizlik için WD40 türevi, hareketli kısımlarda yağlama için Finish line Dry veya Wet, koruma içinde silikonlu sprey ki bunu tüm kadroya aliminyum yüzeylere uygulanabilir.balataların temizliğinde kimyasal gereksiz,hafif bi zımpara tamamdır.

En güzeli 5 dk tazyiksiz su tutmak sonra da bir bezle kurulamak. Ben hep böyle yaparım ve gayet de güzel oluyor..

@Abdurrahman Yurduseven

o kadar ince çalışmana gerek yok yavvv.....araba fırçası yettiyor :D

@Hitmanizm

ben yağlama için arabadan artanları kullanıyorum ii oluyor.hem kaliteli(iyisinden al diyorum babama)hemde parası benden çıkmamış oluyor :cool:

valla cok camurlu degılse hafıf nemlı bezle sılıyorum.ayna gıbıde oluyor.fazla kırlıyse bıraz su tutup ardından bezle sılıyorum.
araba yıkama metodunu bende dusundum ama pek saglıklı olacagını sanmıyorum.

Ben çok yoğun çamurlu ortamlarda kullanmıyorum. Benim gibi kullanan arkadaşlara tavsiyem en ucuzundan bir paket yemek peçetesi alın. Onunla istediğiniz yeri kolayca silin. Yağlı, tozlu hiç farketmez. Tecrübeyle sabit ne çizilme oluyor ne de su gördüğü için paslanma.

Geri