Scudo Sports

Bisiklet ve toplu taşıma araçları

cotyora666

Üye
Tepki
1
İsim
isas
Arkadaşlar merhabalar. Bisiklet kullanımına yeni başlayan biriyim. Hasbelkader bir bisiklet aldık. Eksiklerimiz var ve bir şekilde sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyoruz.Bugün başıma bir olay geldi. Bisikletimle bozuk ve tali bir yolda ilerlerken tekerleğim patladı. Mandal yayı girmiş.(nerden bulduysam :) ) Pompam ve yamam olmasına rağmen plastik levyemi evde unuttuğum için yama yapamadım. Zaten ortamda çamur olduğu için tamirata çok müsait değildi.Ben de dolmuş beklemeye başladım. Bu arada unutmadan bisikletimde kamera takılı. Çünkü yolda izde bir sürü tehlike mevcut; üzerimize kıran mı ararsınız,üzerime şişe atan mı , köpek salan mı....O yüzden ben de ne olur ne olmaz diye gidona kamera taktım.Dolmuş geldi bende hemen binmeye cüret ettim !!! Şoför arkadaş bisiklet ile alamayacağını belirtti. Bende tekerleğimin patlak olduğunu belirttim. Üstelik dolmuş müsait ve tekerlekli sandalye koyma kısmı olmasına rağmen. Doğru düzgün dinlemeden bastı gitti.Kameraya çektiğimi belirttim ama duyduğunu zannetmiyorum. Yolum uzun olmasa ve yaklaşık 1 km lik rampa olmasa sırtlar götürürüm bisikleti. Ki öyle yaptım hırsımdan.10 dakika götürdükten sonra bir dolmuş daha geldi. Umutsuzca el kaldırdım ve durdu o kadar sevindim ki anlatamam. İnerken de binerken de teşekkür üstüne teşekkür etmekten kendimi alıkoyamadım. Neyse çok uzattığımın farkındayım, şimdi sizlere bir kaç sorum var.

1- Toplu taşıma araçlarına bisiklet koyma veya koymama gibi bir durum var mı? Çünkü ilk şoförü şikayet edeceğim.
2- Lastik patlamasına kısa vadeli bir çözüm var mı? Yani tamir yapamayacak bir pozisyonda isek köpük lastik tamir kiti veya jel tavsiyeniz var mı?
3- Kron xc 100 29 jant md bisikletime uygun iç lastik veya tubeless lastik tavsiyesi verir misiniz?
4-Ayrıca kask eldiven, tamir kiti, yama dışında tavsiye edebileceğiniz aksesuarlar nelerdir?

hepinize saygılarım sunar iyi forumlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: alperne58
Scudo
@cotyora666 öncellikle forumumuza hoş geldiniz, profilinize bakınca Ordu ilinde ikamet ediyorsunuz sanırım.. sorunuzun cevabına gelince her ilin belediyesi toplu taşıma saatleri ile ilgili bir saat koyar,özellikle büyükşehirler için geçerli belediyeler
Sizde ancak kendi ilinize bağlı bulunduğunuz kurumlardan yada web sitesinden bilgi alabilirsiniz,ama şunu bilin minibüsler için geçerli asla birşey degil bu,en azından İstanbul da kendimiz bile binemiyoruz,bu sizin il içinde geçerli tahminimce,yani sizi alan ikinci şôför insiyatif kullanmis.

2)kullanım amacınıza ve yolun durumuna göre patlamaya dirençli dış lastik ile uzun vade sorun yaşamazsınız,bunun yanı sıra uzerindeki değerler üzerinden hava basarsanız daha iyi verim alırsınız
3)29 inç tekerler hakkında konuya hakim degilim ama bilen arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir,fakat şunu diyebilirimki tubeless lastikler için jantlarda degismesi gerekiyor,jantlar uygunsa sorun yok tabi
4)ek olarak aksesuar olarak ışıklandırmayı atlamayın derim,birde yeni başladım dediğinize istinaden sürüş teknikleri ve ayarlar konusunda araştırma yapın derim,(ilerde ağrı vesaire yaşamamak adına sele ve gidon ayarlarına hakimseniz birsey diyemem ama yinede bilin)
Kazasiz belasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: alperne58
İlginiz için çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize uyacağım sağolun.

Bende xc 100 27.5 jant almayı düşünüyorum ancak bu konu hakkındaki araştırmam az. Bisikletin kronik bir sorunu varmı? Memnun musun?

Geri