20 Eylül 1969... The Beatles, gelecek birkaç yılın finansal getirilerini düzenleyecek proje ve sözleşmelerini görüşmek üzere toplanmış, aralarında tartışıyorlar.
1966 ABD turnesinden sonra canlı performansı bırakan grup, stüdyo kayıtlarına ağırlık vermiş ve bu dönemdeki albümler çok fazla yapay sound içermeye başlamış, Magical Mystery Tour gibi fiyasko plaklar çıkarılmıştır. Grup üyeleri birer birer evlenmiş, boşanmış, stüdyo atmosferine aniden dahil olan Yoko Ono, grup içindeki huzursuzluk ve kavganın ortaya dökülmesini hızlandırmıştır. George ve Ringo, hali hazırda grubu birer kez terk etmiş ancak ısrarlar sonunda geri dönmüştür.
İşte bu toplantıda Paul, grubun enerjisini geri toplaması için, ilk başladıkları köklere geri dönmeleri, yeniden canlı çalmaları ve müziklerini orkestral ağırlıklarından kurtarıp "back to basics" ruhu ile basit rockn roll'a geri dönmeleri gerektiğini söyler ve 1963'lerde Cavern'de çıktıkları gibi kulüplerde ortaya çıkarak grup ruhuna geri dönebilecekleri fikrini ortaya atar.
John, "sanırım sen aklını oynattın, aslında şu sözleşmeler tamamlanana kadar söylemeyecektim, ama ben ayrılıyorum" der.
Tabii bu sözler hemen başına yansımasa da Beatles fiilen tarihe karışmıştır ve 1970'ten itibaren artık herkes kendi yoluna gidecektir. Paul, Beatles'ta yapamadığını, solo kariyerinde yapacak ve yeni grubu Wings ile, 1972'de üniversite kampüslerinde, önceden ilan edilmemiş harika rock konserleri verecektir.